NOVA TRAFOSTANICA U SEPTEMBRU
   23 Apr 2020, 14:03    Kostolac    Sat Tv    Maja Stepanović


NOVA TRAFOSTANICA U SEPTEMBRU

IZGRADNjA INFRASTRUKTURE ZA NAPREDOVANjE RADOVA NA KOPU „DRMNO”  PODRAZUMEVA NOVU TRAFOSTANICU U SEPTEMBRU

 Ukupna vrednost kompletnog projekta izgradnje TS „Rudnik 4” je 750 miliona dinara, koje finansira EPS iz sopstvenih izvora

 
Radovi na izgradnji trafostanice „Rudnik 4” koji su počeli krajem oktobra odvijaju se u kontinuitetu i prema predviđenoj dinamici čak i u vanrednom stanju. Stepen gotovosti prve faze radova je oko 65 odsto.
Reč je o trafostanici snage 32 MVA (2x16 MVA), napona 110/6 kV, koja će snabdevati električnom energijom rudarsku mehanizaciju i opremu koja će raditi u zapadnom delu ugljenog ležišta PK „Drmno”.


Prema rečima Aleksandra Zlatkovića, projekt-menadžera za izgradnju trafo postrojenja, projekat se realizuje u dve etape. Prva faza obuhvata radove na izgradnji dalekovoda 110 kV u dužini od 2,3 kilometra od razvodnog postrojenja 110 kV TE „Kostolac B” do TS „Rudnik 4” i TS „Rudnik 4” 110/6 kV. Rok za završetak ovih radova je10 meseci od dana uvođenja izvođača radova u posao. Prema očekivanjima Zlatkovića radovi treba da se završe u roku, tokom jula ove godine.
- Da bi se objekat pustio u rad moraće da se sačeka završetak poslova predviđenih za drugu fazu realizacije projekta koji se odnose na: izgradnju priključka, odnosno proširenje i rekonstrukciju razvodnog 110 kV postrojenja u vlasništvu EMS-AD u TE „Drmno”, projektovanje i izgradnju vazdušnog priključnog voda u dužini od 600 metara koji prolazi kroz krug Termoelektrane „Kostolac B” do razvodnog postrojenja 110 kV u TE „Drmno”. Ovo je veoma komplikovan zahvat jer se vod napona 110 kV mora provući ispod vodova 400 kV postojećih blokova B1 i B2 u TE „Kostolac B“. Napomenuo bih da je u toku nabavka kablova i postrojenja napona 6 kV za napojnu mrežu iz TS „Rudnik 4” prema BTO sistemima koji će se iz nje napajati električnom energijom. Ukupna vrednost kompletnog projekta je 750 miliona dinara koje finansira EPS iz sopstvenih izvora - rekao je Zlatković.


Nabavku opreme za trafostanicu obavlja „Simens”. Radove na izgradnji TS izvodi „ET Južna Bačka”, a nabavku opreme i radove za dalekovod (etapa 1) vrši firma „Elektroistok izgradnja”.
Projektovanje, nabavku opreme i radove za vazdušni priključni vod (ETAPA 2) izvode zajedno firme: „Elektroistok izgradnja” i „Elmod Inženjering”.
Zajednički posao Proširenje i rekonstrukciju RP 110 kV u TE „Kostolac B” u vlasništvu EMS-AD, zajednički rade „ET – Južna Bačka” i „Elektroistok izgradnja”.Slične vesti

PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE U TE KOSTOLAC A U APRILU

26 May 2020, 12:35

U TERMOELEKTRANI  „KOSTOLAC A“ JE DO KRAJA APRILA PROIZVEDENO 676.196.000 KILOvAT ČASOVA  ELEKTRIČNE…

GRADI SE NOVA LINIJA BUNARA

8 May 2020, 13:10

Napredovanje otkopne mehanizacije kopa „Drmno“ odnosi se na to da se Gradi  nova linija bunar .Ugovorena…

EPS POŠTUJE MERE, OBEZBEĐENO DOVOLJNO ZAŠTITNE OPREME

21 Apr 2020, 13:15

MILORAD GRČIĆ, V. D. DIREKTORA „ELEKTROPRIVREDE SRBIJE“ POSETIO JE POLOVINOM APRILA ZAPOSLENE U OGRANKU „TERMOELEKTRANE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

Kursna lista