NOVA SPORTSKA HALA NA SREBRNOM JEZERU DO JULA  NAREDNE GODINE
   26 Dec 2017, 12:54    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


NOVA SPORTSKA HALA NA SREBRNOM JEZERU DO JULA NAREDNE GODINE

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić sa saradnicima obišao je radove na izgradnje nove sportske hale na Srebrnom jezeru.

U toku je gradnja prva faze čija je vrednost oko 80 miliona dinara a ova sredstva obezbeilo je Ministarstvo  trgovine,turizma i telekomunikacija Republike Srbije koje je  u prethodne tri godine u infrastrukturne projekte u Velikom Gradištu - sportsku halu, košarkaški kamp "Teo 4" i pristan Ram – uložilo  126 miliona dinara.


Zbog nekih problema radovi na izgradnji sportske hale kasne nekih mesec dana,urađeno je oko 70 odsto radova,ali će  kako je rekao Milić, hala ipak biti završena do  juna naredne godine kada počinje turistička sezona na Srebrnom jezeru. Mi želimo da ovo postane ozbiljan turistički centar Srbije, da ovo bude mesto gde će sportisti ne samo iz zemlje, već i čitave Evrope dolaziti i pripremati se. Ovo će biti i centar đačkog i omladinskog sporta i turizma, poručio je predsednik opštine Dragan Milić i dodao:


            -Sportska hala na Srebrnom jezeru jedna je od ključnih investicija u ovoj godini. Površine terena 1.200m2 sa kvalitetnim, univerzalnim parketom za košarku i odbojku i pratećim sadržajima, nalazi se u neposrednoj blizini vrhunskog TEO4 košarkaškog kampa i 50 metara od akva parka gde će deca imati mogućnosti i da se zabave dok budu ovde trenirala. Već vodimo razgovore da dovedemo odbojkaše koji bi napravili novi hotel, koristili halu i trenirali decu jer je Gradište grad odbojke. Zahvaljujem se Ministarstvu turizma i ministru Ljajiću od koga imamo veliku podršku, rekao je Dragan Milić.

       

 Predsednik Milić je dodao da se u ovoj podunavskoj opštini neće stati jer se želi da se  ovaj potencijal  iskoristi, ne samo za razvoj sportskog turizma, već i za čitav srpski turizam.Ova lokalna samouprava ima  jasan program aktivnosti i projekata koje će svake godine sprovoditi kako bi ova destinacija bila motor razvoja turizma u Srbiji i  pogodna za domaće i strane turiste
Lj.Nastasijević
 
                 ( VIDEO PRILOG)Slične vesti

Mladi futsaleri Poljske slavili u Požarevcu

12 Apr 2024, 10:37

Požarevac je bio domaćin prijateljske utakmice mladih futsal reprezentacija Srbije i Poljske. Pune tribina navijača nisu…

Matija Arsenijević prvak Srbije u šahu, Sofija Tadić viceprvakinja

10 Apr 2024, 14:00

Da se u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu voli šah, pokazuju izuzetni rezultati…

Napravi pravi korak, pokreni se - Sportsko-viteška radionica

2 Apr 2024, 13:39

Sportska Asocijacija uz podršku Grada Požarevca realizuje projekat „Napravi pravi korak, pokreni se“.…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSesije za poslodavce - sve o subvencijama,…

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Požarevac organizuje sesije sa poslodavcima…

13 Apr 2024, 12:19

DruštvoUčenici Ekonomsko-trgovinske škole…

Ema Mišić, Sofia Urošević i Mihailo Stanković osvojili su prvo mesto na takmičenju,…

13 Apr 2024, 12:14

DruštvoPojačana kontrola saobraćaja uoči…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu…

13 Apr 2024, 11:57

Kursna lista