NOVA B ZONA ZA BLOKOVSKO PARKIRANJE
   12 Jul 2019, 14:14    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


NOVA B ZONA ZA BLOKOVSKO PARKIRANJE

Dugo planirani projekat preduzeća JKP Parking servis takozvano blokovsko parkiranje ili Nova Blokovska B zona uskoro kreće sa realizacijom i primenom u blokovima zgrada Čede Vasovića,Braničevski Skver, Moše Pijade.Svetosavska.


Nakon usvojene odluke o dopuni cenovnika na poslednjoj sednici Skupštine grada uvodi se novi sistem naplate. Direktorka JKP parking servis Marija Papović apeluje na sugrađane i upravnike zgrada da se aktivno uključe u realizaciju ovog projekta i pomognu da se uoče potrebe za novim parking mestima širom grada. U gradu se trenutno radi rekonstrukcija više saobraćajnica kao i izgradanja kružnog toka kod Višeg suda, pa se na taj način gubi određeni broj parking mesta i pravi biciklistička staza. 

Blokovsko parkiranje bi funkcionisalo tako što bi to bila posebna blokovska zona. Kako bismo stanarima obezbedili mesta moramo najpre da obezbedimo veću frekvenciju vozila, a to se postiže ili skraćenjem vremena parkiranja ili povećanjem cene. U slučaju blokovskog parkiranja mi ćemo skratiti vreme parkiranja u novoj zoni na 2 sata, ali i povećati cenu započetog sata parkiranja u odnosu na cenu na uličnim i zatvorenim parkinzima, kako bismo vozače iz blokova uputili na druga parkirališta. Početna cena sata biće 60 dinara. Na prostoru u ovim blokovima ima zaista velikog parking prostora i mislim da bi to u ovoj situaciji zaista doprinelo rešenju problema parkiranja u gradu.

"Od početka godine smo u sistem naplate uveli još nekoliko ulica i stanari su prezadovoljni, jer ranije na primer u Vardarskoj ulici gde se nije naplaćivalo parkiranje nikada nije bilo slobodnog mesta"-istakla je Papović.
Potrebe za slobodnim parking mestima su  veće  zbog tekućih rekonstrukcija pa se apeluje još jednom na sugrađane na stpljenje dok se radovi ne završe.
 Slične vesti

POPUST ZA IZDATU DNEVNU PARKING KARTU TJ KAZNU ZA NE PLAĆENO PARKIRANJE

16 Jul 2019, 11:39

JAVNO PREDUZEĆE PARKING SERVIS  PLANIRA OD 1. AVGUSTA  DA UVEDE  POPUST NA DNEVNU  PARKING KARTU ZA…

BESPLATNO PARKIRANJE ZA PRAZNIKE

26 Apr 2019, 11:20

Poštovani, obaveštavamo javnost da se za vreme Uskršnjih i Prvomajskih praznika usluga parkiranja neće…

RADOVI NA PARKINGU U SINĐELIĆEVOJ I KOD HOTELA DUNAV

8 Apr 2019, 13:54

RADOVI NA PARKINGU U SINĐELIĆEVOJ ULICI SU U TOKU, KAO I TO DA SU ZAPOČETI PRIPREMNI RADOVI NA PODLOZI, NA PARKING MESTU…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaTransparentno do najbolje Medijske…

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da želi da se u potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu…

20 Jul 2019, 11:46

PolitikaDačić na sastanku Istočno-evropske…

Pod predsedavanjem Republike Srbije, u NJujorku je održan sastanak ambasadora država članica…

20 Jul 2019, 11:39

PolitikaOstavka Haradinaja politički trik

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja politički…

20 Jul 2019, 11:33

Kursna lista