NIKOLIĆ I DŽAFARI - IRAK NEĆE PRIZNATI KOSOVO
   19 Jan 2017, 13:45        Blic    Maja Kostić


NIKOLIĆ I DŽAFARI - IRAK NEĆE PRIZNATI KOSOVO

Ministar spoljnih poslova Iraka Ibrahim al Džafari rekao je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da Irak neće menjati stav u vezi sa nepriznavanjem Kosova, bez obzira na spoljne pritiske kojima je izložen.
Džafari je na sastanku u Beogradu zahvalio Nikoliću na podršci i prijateljstvu prema Iraku koje konstantno dokazuje, te istakao da je njegova zemlja veoma zainteresovana za intenziviranje ekonomske saradnje sa Srbijom, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.
U ime predsednika Republike Irak Fuada Masuma, DŽafari je pozvao Nikolića da poseti njegovu zemlju, ne samo kao predjednik Srbije, već i kao veliki prijatelj iračkog naroda.
Džafari je izrazio veliku zahvalnost zbog svega što je Srbija učinila za migrante, koji su kroz nju prošli i koji se u njoj trenutno nalaze, te istakao da Irak postepeno sprovodi mere s ciljem otklanjanja uzroka daljeg odlaska iračkih građana i stvaranja uslova da svi oni koji su pobegli od terorista mogu da se vrate u svoju zemlju.
Nikolić je izrazio nadu da će Irak vrlo brzo ponovo uspostaviti mir i stabilnost na celoj svojoj teritoriji, što će biti veliki podsticaj unapređenju ekonomskih odnosa između dve zemlje.
On je istakao da Srbija u potpunosti podržava Irak u njegovoj borbi protiv terorista "Islamske države" i predložio DŽafariju intenziviranje razmjene obaveštajnih podataka, s ciljem lakšeg otkrivanja i otklanjanja opasnosti od terorizma.
Nikolić je obavestio DŽafarija šta sve Srbija čini da bi olakšala položaj migranata koji se nalaze na njenoj teritoriji, a među kojima ima i veliki broj državljana Iraka.Slične vesti

Brnabić: Ambiciozni planovi za 2023. godinu, najvažnije preokrenuti trend u natalitetu

2 Jan 2023, 10:56

Vlada Srbije za 2023. godinu ima ambiciozne planove, a kako kaže premijerka Srbije Ana Brnabić, prvi i najvažniji cilj biće…

Dačić: Imam još mnogo ideja, ali i snage da vodim stranku

16 Dec 2022, 9:51

Uoči predstojećeg kongresa Socijalističke partije Srbije, lider te stranke Ivica Dačić kaže da i dalje želi da vodi SPS…

Dragan Radovanović novi predsednik Gradske organizacije požarevačkog PUPS-a

6 Dec 2022, 13:03

U Požarevcu je održana peta izborna skupština Gradske organizacije Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRazvoj seoskog turizma u opštini…

Turizam je svakako ona privredna grana od koje građani opštine Kučevo mogu očekivati…

30 Jan 2023, 12:24

HronikaVozio traktor sa upravljao sa…

utrašnjih poslova u Požarevcu, proteklog vikenda, isključili su iz saobraćaja šestoricu…

30 Jan 2023, 11:24

SportSubotičani odneli dva boda iz…

Odbojkaši Spartaka ostvarili su trijumf u jednom od derbija 14. kola Superlige. Popularni…

30 Jan 2023, 11:12

Kursna lista