NIKOLIĆ I DŽAFARI - IRAK NEĆE PRIZNATI KOSOVO
   19 Jan 2017, 13:45        Blic    Maja Kostić


NIKOLIĆ I DŽAFARI - IRAK NEĆE PRIZNATI KOSOVO

Ministar spoljnih poslova Iraka Ibrahim al Džafari rekao je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da Irak neće menjati stav u vezi sa nepriznavanjem Kosova, bez obzira na spoljne pritiske kojima je izložen.
Džafari je na sastanku u Beogradu zahvalio Nikoliću na podršci i prijateljstvu prema Iraku koje konstantno dokazuje, te istakao da je njegova zemlja veoma zainteresovana za intenziviranje ekonomske saradnje sa Srbijom, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.
U ime predsednika Republike Irak Fuada Masuma, DŽafari je pozvao Nikolića da poseti njegovu zemlju, ne samo kao predjednik Srbije, već i kao veliki prijatelj iračkog naroda.
Džafari je izrazio veliku zahvalnost zbog svega što je Srbija učinila za migrante, koji su kroz nju prošli i koji se u njoj trenutno nalaze, te istakao da Irak postepeno sprovodi mere s ciljem otklanjanja uzroka daljeg odlaska iračkih građana i stvaranja uslova da svi oni koji su pobegli od terorista mogu da se vrate u svoju zemlju.
Nikolić je izrazio nadu da će Irak vrlo brzo ponovo uspostaviti mir i stabilnost na celoj svojoj teritoriji, što će biti veliki podsticaj unapređenju ekonomskih odnosa između dve zemlje.
On je istakao da Srbija u potpunosti podržava Irak u njegovoj borbi protiv terorista "Islamske države" i predložio DŽafariju intenziviranje razmjene obaveštajnih podataka, s ciljem lakšeg otkrivanja i otklanjanja opasnosti od terorizma.
Nikolić je obavestio DŽafarija šta sve Srbija čini da bi olakšala položaj migranata koji se nalaze na njenoj teritoriji, a među kojima ima i veliki broj državljana Iraka.Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaNove dve skulputre na dunavskom…

Na dunavskom keju u gradskom parku u Velikom Gradištu postavljene su dve nove skulpture…

29 Nov 2023, 18:23

DruštvoPrijem za učenike iz Španije i…

U Požarevcu borave učenici osnovnih škola iz Španije i Nemačke, učesnici Erasmus plus programa,…

29 Nov 2023, 12:47

Vremenska prognozaPrognoza za četvrtak, 30. Novembar…

SRBIJA: U četvrtak ujutru mraz, a tokom dana toplije nego u sredu.…

29 Nov 2023, 11:14

Kursna lista