NIKOLIĆ I DŽAFARI - IRAK NEĆE PRIZNATI KOSOVO
   19 Jan 2017, 13:45        Blic    Maja Kostić


NIKOLIĆ I DŽAFARI - IRAK NEĆE PRIZNATI KOSOVO

Ministar spoljnih poslova Iraka Ibrahim al Džafari rekao je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da Irak neće menjati stav u vezi sa nepriznavanjem Kosova, bez obzira na spoljne pritiske kojima je izložen.
Džafari je na sastanku u Beogradu zahvalio Nikoliću na podršci i prijateljstvu prema Iraku koje konstantno dokazuje, te istakao da je njegova zemlja veoma zainteresovana za intenziviranje ekonomske saradnje sa Srbijom, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.
U ime predsednika Republike Irak Fuada Masuma, DŽafari je pozvao Nikolića da poseti njegovu zemlju, ne samo kao predjednik Srbije, već i kao veliki prijatelj iračkog naroda.
Džafari je izrazio veliku zahvalnost zbog svega što je Srbija učinila za migrante, koji su kroz nju prošli i koji se u njoj trenutno nalaze, te istakao da Irak postepeno sprovodi mere s ciljem otklanjanja uzroka daljeg odlaska iračkih građana i stvaranja uslova da svi oni koji su pobegli od terorista mogu da se vrate u svoju zemlju.
Nikolić je izrazio nadu da će Irak vrlo brzo ponovo uspostaviti mir i stabilnost na celoj svojoj teritoriji, što će biti veliki podsticaj unapređenju ekonomskih odnosa između dve zemlje.
On je istakao da Srbija u potpunosti podržava Irak u njegovoj borbi protiv terorista "Islamske države" i predložio DŽafariju intenziviranje razmjene obaveštajnih podataka, s ciljem lakšeg otkrivanja i otklanjanja opasnosti od terorizma.
Nikolić je obavestio DŽafarija šta sve Srbija čini da bi olakšala položaj migranata koji se nalaze na njenoj teritoriji, a među kojima ima i veliki broj državljana Iraka.Slične vesti

Starović: Tri su nivoa na kojima se može analizirati rezolucija o Srebrenici

22 May 2024, 10:58

Davanje veštačkog disanja jedinstvu zapadnog i islamskog sveta, nametanje drugačije interpretacije građanskog rata…

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Golupcu otvorena izložba "Meksiko…

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u…

22 Jul 2024, 14:30

DruštvoPriznanja za sve takmičare iz…

Na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja je od 11. do 22. jula 2024. godine održana…

22 Jul 2024, 12:35

EkonomijaTabakovićeva sa stalnim predstavnikom…

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s novim stalnim predstavnikom…

22 Jul 2024, 12:32

Kursna lista