NEZAPAMĆENI PORODIČNI  ZLOČIN U BARIČU
   24 Apr 2017, 21:39    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


NEZAPAMĆENI PORODIČNI ZLOČIN U BARIČU

U selu Barič u opštini Golubac, 76. godišnji austrijski penzioner Božidar D. Posle porodične svađe, ubio je danas oko 8.sati iz pištolja suprugu Radu, sina Miroslava i šuraka Pavla, a teško  ranio snaju Goricu, posle čega je u porti seoske crkve  izvršio samoubistvo..

Prema rečima njegovih rođaka i meštana , višestrukom ubistvu je prethodila svađa oca i sina, a zločin je počinjen pištoljem za koji je Božidar D. imao urednu dozvolu za držanje od 1998. godine. Proverama u policijskim evidencijama utvrđeno je da u ovoj porodici do sada nije bilo prijave bilo kakvog nasilja. Reč je o uglednoj porodici solidnog imovinskog stanja, tako da ništa nije ukazivalo da bi moglo doći do ovako teškog zločina .


                Nakon ubistva sina, ranio je snaju, koja je uspela da pobegne kod svog oca u komšiluk. Onda je pojurio suprugu, koja se sklonila u kuću pokojne sestre, u blizini. Međutim, on je nogom razvalio vrata i ubio je jednim hicem. Posle toga je, na biciklu, sustigao šuraka koji je bežao, i usmrtio ga ispred njegove kuće.


              -Posle ubistva  članova svoje porodice Božidar je krenuo 100 metara dalje do kuće svog šuraka, i ubio ga u dvorištu. Pištoljem u rukama, na ulici je sreo svog brata od ujaka Radeta Marjanovića zv.Meca i rekao mu: "Sve sam ih pobio, ali kurva mi je utekla. Mislio sam da će ubiti i mene, ali on je rekao da ide da ubije sebe i otišao prema crkvi .Nekoliko trenutaka kasnije začuo se poslednji hitac koji je opalio sebi u glavu, uznemireno priča  Rade.
               Otac ranjene Gorice, Radivoje Vasić (76), rekao je da su se u porodici Dačić svađali oko imovine, odnosno oko jedne od dve kuće koje poseduju u istom dvorištu. “U prošli četvrtak u sudu u Velikom Gradištu, bilo je suđenje, gde je Radi pozlilo, pa je suđenje zbog toga odloženo. Božidar je hteo da se pola jedne kuće prevede lično na njega, iako se nisu razvodili”, priča Radivoje, koji je pre samo tri nedelje ostao bez supruge. On pucnje nije čuo, samo je video svoju ćerku kako utrčava u kuću, sva krvava, i drži se za grudi.


             - Odmah sam je odvezao u Dom zdravlja u Golubac, a odatle je prebačena za Požarevac. Lekari kažu da je van životne opasnosti, da je uspešno operisana i da su joj izvadili jedan kuršum koji je ostao u njoj. Molim Boga da preživi, jer pre samo dvadesetak dana umrla mi je supruga, njena majka, a sada i nju zadesi ova nesreća- sa očima punih suza, kršeći ruke priča očajni Radivoje.
             Pravi razlog zašto je došlo do krvavog pira je spor oko kuće koju je Božidar hteo da pripiše unuku, a čemu su se protivili njegov sin i snaja.


            Komšije i rođaci navode da imovinski problemi u porodici traju veoma dugo, da je Božidar D. i ranije pretio, ali da niko nije mislio da će stvarno uraditi to što je uradio.


           Takođe, ističu i da nisu mogli da prijave policiji, jer "ništa konkretno nije učinjeno". Meštani su za naš portal rekli i da je reč o porodici koja je "dobrostojeća", da su Božidar i njegova supruga radili u Austriji i imali njihove penzije, kao i da im ništa nije nedostajalo. Kako se navodi, u porodici u kojoj se zločin dogodio dugo se vodila imovinska rasprava. Imali su dve velike kuće, a Božidar je od supruge tražio da prepiše deo imanja. 


          Snaja Gorica, koja ima dve prostrelne rane, operisana je u požarevačkoj bolnici i nije životno ugrožena.
 
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Zakon ne poznaje pol žrtve - treba li femicid da uđe u Krivični zakonik

15 Apr 2024, 11:04

Od početka godine u partnerskim odnosima ubijeno je šest žena. Aktivistkinje za prava žena traže da se ovaj zločin…

Nacionalni savet Vlaha političarima: Ne zloupotrebljavajte tragediju u Boru

10 Apr 2024, 10:12

Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine pozvao je sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju tragediju koja…

Ubistvo dvogodišnje Danke produbilo traume - kako živeti sa saznanjem da su među nama ljudi sposobni za takav zločin

6 Apr 2024, 10:53

Ubistvo dvogodišnje Danke Ilić produbilo je nesigurnost i uznemirenost u društvu koje su pre nepunih godinu…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za sredu, 17. april 2024.

SRBIJA: U sredu znatno hladnije u svim krajevima, a dnevna temperatura…

16 Apr 2024, 12:48

DruštvoGolubačka tvrđava predstavlja…

Tvrđava “Golubaki grad” priprema izložbu izložbu "Sveti ratnici u srpskom…

16 Apr 2024, 12:34

EkonomijaIzdate građevinske dozvole, februar…

U februaru 2024. izdato je 1 797 građevinskih dozvola, što predstavlja povećanje od…

16 Apr 2024, 12:28

Kursna lista