NEDIMOVIĆ: IZMENIĆEMO ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU
   13 Mar 2017, 14:06        Blic    Maja Kostić


NEDIMOVIĆ: IZMENIĆEMO ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio danas da će biti izmenjen Zakon o poljoprivrenom zemljištu kako bi se ograničila liberalizacija tržista poljoprivrednog zemljišta i da će to do septembra biti usklađeno sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.
Mi ćemo izmeniti Zakon o poljoprivrednom zemljištu i do 1. septembra ćemo napraviti tako da nelibralizujemo u potpunosti nego da ta lica fizička koja žele da budu vlasnici zemlje moraju da imaju prebivalište na teritriji Srbije duži vremenski period”, rekao je Nedimović novinarima u tokom obilaska mlekare Beni komerc u Sjenici.Isto tako će biti urađeno i sa pravnim licima, dodao je ministar.
On kaže i da će se koristiti iskustva Slovenije i Mađarske.
“Nećemo izmišljati toplu vodu, a zaštitićemo sebe. Obozaavam ovih dana što mi spočitavaju oni koji su bili ministri u vladi 2008. kada je potpisivan S SP, a koji kažu da ne treba da se prodaje zemlja strancima”, naveo je Nedimović.
Ističe da su upravo oni potpisali takve sporazume 2008. godine, a “sada su predsednički kandidati i Jeremić i jedan koga podržava stranka koja je to tada uradila".
Nedimović je naglasio da Srbija jedina pledira da bude član EU, a da je uzela na sebe obavezu da pre ulaska u Uniju liberalizuje svoje tržište poljoprivrednog zemljišta.
"Raspisujemo prvi obavezujući poziv za PKB"
Kako je danas najavio Nedimović uskoro će biti raspisan prvi obavezujući poziv za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), a da je pismo o zainteresovanosti dostavilo osam kompanija.
- Imali smo prethodni poziv da vidimo kakve su uopšte inicijative kompanija koje žele da uđu u PKB. Imamo osam takvih ponuda. Sada će biti raspisan prvi poziv koji će biti obavezujući -, rekao je Nedimović novinarima.



Slične vesti

MPS: Mali broj poljoprivrednika učestvuje u kreiranju lokalnih programa mera, pozitivan primer poljoprivrednika iz Subotice

19 Mar 2024, 11:09

Mali broj poljoprivrednika učestvuje u kreiranju lokalnih programa mera, pozitivan primer poljoprivrednika iz Subotice,…

Vreme je za prihranu ozimih strnih žita

18 Mar 2024, 11:47

Prihrana pšenice predstavlja jednu od najvažnijih agrotehničkih mera koja u velikoj meri određuje dalji tok vegetacije…

Elektronska prijava sezonskih radnika u poljoprivredi

14 Mar 2024, 11:01

Najviše prijava za sezonske poslove u poljoprivredi stiglo je iz Vojvodine, ali i okoline Zaječara i Smedereva. Zanimljiv…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista