Nedelju za nama obeležio bogat prateći program jubilarnih Igara
   4 Sep 2023, 12:45    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Nedelju za nama obeležio bogat prateći program jubilarnih Igara

Jubilarne 60. Ljubičevske konjičke igre obeležili su brojni koncerti, kao i izložbe i promocija monografije.

Požarevljani i njihovi gosti su prethodne nedelje uživali u nastupima poznatih lokalnih i izvođača iz Srbije.

Prateći program 60. Ljubičevskih konjičkih igara na Trgu oslobođenja otvorila je Di-džej žurka „Big Summer Break” održana 28. avgusta. Nastupila su četiri di-džeja ⎯ DJ Nensi, DJ Mouse, DJ Andrijarh i DJ Neba.

Druge večeri su posetioci uživali u klasičnoj muzici, kao i evergrin melodijama, koje je izvodio Simfonijski orkestar „Gvardija”, a nakon njih smo uživali u koncertu „Putevima srpskih lepota” operskih umetnika Ljubice Vraneš i Dragoljuba Bajića i orkestra „Belleza Serba”, sa dirigentom Draganom Radaković.

Treće veče pratećeg programa bilo je rezervisano za humanitarni bend „Kolege“ i Željka Vasića, koji je još jednom pokazao da je dobar štimung majstor.

Četvrte večeri je najpre nastupio Požarevljanin Ljuba Perućica, da bi u dobrom ritmu nastavio Saša Matić, koji je pevao i svirao do 1 čas po ponoći.

Jubilarne 60. Ljubičevske konjičke igre zvanično su počele u petak, 1. septembra. Građani su u paradi mogli da vide i veterane Ljubičevskog višeboja, finaliste Seoskih sportskih igara, glumce koji su tumačili likove uglednih Požarevljana i onih koji su dali veliki doprinos u razvoju požarevačkog kraja, kao što su Žanka Stokić, Milivoje Živanovića, Mihajlo Angrejević Andrejka, Slobodan Stojanović, Đorđe Vajfert i Milena Pavlović Barili.

Učesnik defilea je bio i glumac Petar Strugar, ljubitelj konjarstva, koji je bio promoter 60. Ljubičevskih konjičkih igara.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja, nastupio je Renato Henc, nakon čijeg nastupa je usledio vatromet. Prvo septembarsko veče završeno je koncertom Željka Samardžića.

Za dobru atmosferu na Trgu oslobođenja u centru Požarevca, druge septembarske večeri, pobrinuo se bend „Crne mambe“ iz Niša i pevačica Marija Šerifović.

Kao deo pratećeg programa, otvorena je izložba „Kroz objektiv Reč naroda 60 viteških godina“ u Galeriji savremene umetnosti, dok je u Trofejnoj sali predstavljena je monografija „Svedok trajanja“, koju je priredio Dragi Ivić.Slične vesti

Program podrške neformalnim grupama

27 Feb 2024, 13:01

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije projekta “Program podrške…

Grad izdvojio 6,5 miliona dinara za projekte udruženja u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom

4 Jan 2024, 12:49

Gradsko veće Grada Požarevca raspisuje Javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata udruženja koja…

Učesnici Evropskog projekta COST posetili Golubac i Golubačku tvrđavu

29 Sep 2023, 17:14

U okviru evropskog COST projekta pod nazivom ,,Dinamika kreiranja mesta i digitalizacije u evropskim gradovima održan je…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista