Ne očekujem od EU da kaže da su pogrešili priznavanjem KiM
   3 Oct 2017, 14:28        RTV    Maja Kostić


Ne očekujem od EU da kaže da su pogrešili priznavanjem KiM

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da ne očekuje od zemalja Evropske unije da, posle događaja u Kataloniji, kažu da su pogrešili se tiče Kosova.
"Mislim da je to nerealno očekivanje. Oni kada greše grešiće do kraja. Onda bi morali da pljunu sami na sebe. Oni su nas bombardovali zbog Kosova. To može (Donald) Tramp da kaže za bivšu američku politiku, može da kaže neko novo rukovodstvo neke države. Međutim, obiće se sve njima o glavu", kategoričan je Dačić.
Žao mu je što je danas reč o Španiji, jer je to prijateljska zemlja sa Srbijom, koja nije priznala nezavisnost Kosova, izjavio je on za RTS.
Prema njegovim rečima, priznavanjem jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova otvorena je "Pandorina kutija" i desilo se ono što smo upozoravali da će se desiti, i neće se zaustaviti na Kataloniji, pošto takvih separatističkih pokušaja ima još u Evropi.

"Otvorena je Pandorina kutija. Na primeru Kosova je rečeno: mogući su jednostrani potezi i onda ćete zavisiti od naklonosti velikih sila", naglasio je Dačić.

On kaže da mu smetaju dvostruki aršini međunarodne zajednice, ali to, kako je rekao, neće promeniti stav Srbije koja je za očuvanje teritorijalnog integriteta Španije.

"Mnoge zemlje imaju drugačije stavove kada je reč o njihovim problemima, kada taj problem dođe u njihovo dvorište u odnosu na ono što se desilo na Kosovu i Metohiji. Kosovo ne može da bude izdvojen i specifičan slučaj", rekao je šef srpske diplomatije.Slične vesti

Petković za RTS: Nije lako biti Srbin na KiM pogotovo južno od Ibra

22 Oct 2020, 9:26

irektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem KiM i da…

Savet bezbednosti danas o izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu

21 Oct 2020, 9:19

Ambasadori Saveta bezbednosti raspravljaće danas o novom šestomesečnom izveštaju šefa Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa…

Odalović: Brisel ima instrumente da natera Prištinu da formira ZSO

19 Oct 2020, 9:28

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović istakao je za RTS da Srbi nikada ne bi ušli u takav aranžman,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZemunska bolnica treći put u kovid…

Bolnica za neurologiju u KBC Zemun od danas je ponovo u kovid sistemu i primaće pacijente…

29 Oct 2020, 9:23

PolitikaU četvrtak u Golupcu zaseda lokalni…

U četvrtak 29.og-ovog meseca u Golupcu će zasedati lokalni parlament koji je zakazao predsednik…

28 Oct 2020, 19:26

KulturaTri violine Jana Nemčeka ustupljene…

Izdvojenom odelenju u Velikom Gradištu  Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’…

28 Oct 2020, 19:09

Kursna lista