NASTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG MOSTA NA RECI PEK KOD ŠUVAJIĆA
   30 Nov 2017, 17:47    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


NASTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG MOSTA NA RECI PEK KOD ŠUVAJIĆA

Radnici preduzeće,, IVAN MILUTINOVIĆ-PIM ’’ počeli su radove na izgradnji novog mosta na reci Pek kod sela Šuvanić u opštini Golubac.

dr Nebojsa Mijovic i Miodrag Milojevic

rukovodstvo opštine Golubac


Ove radove obišli su predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa saradnicima i rukovoodstvo PIM-a na čelu sa Miodragom Milojevićem.Vrednost radova je 18 miliona dinara,a ova sredstva obezbedila je iz budžeta opština Golubac.

dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac

         -Golubac ima urađen svoj strateški dokument i jedan od razvoja opštine je i turizam.zato radimo na izgradnji infrastrukture gde spada i ovaj most u Šuvajiću koji smo počeli da gradimo još prošle godine i ovo je druga i završna faza. Most je veza opštine Golubac sa opštinama Podunavskog okruga  i centru Požarevac i njegovim završetjkom i puštanjem u saobraćaj,vozačima će biti kraća lokacija za nekih desetak kilometara. Značajan je i za naselja koja se nalaze duž reke Pek,a vrednost radova sa pristupnim putevima  je 18 miliona dinara i ova sredstva obezbedili smo iz opštinskog budžeta. Dužina mosta je oko sto metara sa pristupnim putevima,reč je o jednom modernom objektu koji će doprineti razvoja turizma u opštini Golubac,rekao je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.




Aktivnosti Preduzeća ,,IVAN MILUTINOVIĆ-PIM’’ pokrivaju sve faze izgradnje objekata u širokom spektru građevinarstva i pomorskog inženjeringa, počev od projektovanja, pa do izvođenja objekata i njihovog održavanja.
Miodrag Milojević,direktor PIM-a ,,Ivan Milutinović''      
  -O ovom mostu ne trebamo mnogo da komentarišemo,jer predhodni most koji je građen pre pola veka i njegova nosivost je oko pet tona,a kod  novog je preko 50 tona.Samo most je dug oko 55 metara, širine je oko 3,5 metara, postavljen je na šipovima,a gorni deo je sa fabrikovanim elementima,tako da ispunjava sve tehničke uslove za odvijanje redovnog i bezbednog saobraćaja,kaže Miodrag Milojević,direktor PIM-a ,,Ivan Milutinović’’ iz Beograda.

most kod Šuvajića građen pre pet decenija
   
  Stari most čija je nosivost pet tona već pola veka odoleva vremenu, a od 2013 godine zabranjen je za sobarćaj.Međutim,iako nije bnezbedan i dalje je u funkciji gde preko njega dnevno prođe  više hiljada svih vrsta vozila.


Miodrag Živojinović,predsednik MZ Šuvajić     

  -Novi most kada bude završen  biće jedan od važnih  deonica u saobraćaju,jer je ovo najbliža veza od Požarevca do Golupca i dalje prema Kladovu.Važan je i za naše meštane kao i ostala naselja u opštini Golubac,jer će mnogo lakše i bezbednije odlaziti na svoje njive  sa druge strane reke kao i za Požarevac i Beograd. Zahvaljemo se rukovodstvu opštine Golubac što je prepoznalo važnost ovog mosta i pokrenulo realizaciju ovog projekta.S obzirom da je sadašnji stari most od 2013.godine tehnički zatvoren za saobraćaj,ipak se preko njega stalno perelazi i sva je sreća što do sada nije bilo nekih problema,ističe Miodrag Živojinović,predsednik Mesne zajednice Šuvajić.

       Za prolaznike i meštane ovaj most je od  velike važnosti zbog blizine puta prema Požarevcu kao i odlaska na svoje njive sa druge strane reke.

Slavko Radović,preduzrtnik iz Požarevca        

Slavko Radović iz Požarevca koji dobro poznaje ovu deonicu i koji je zbog posla punih 17 godina prolazio ovaj stari most ,kaže da je njjjegova izgradnja od neprocenjive vrednosti za stanovnike naselja Šuvajić i opštine Golubac.
           -Mostovi spajaju ljude,bez puteva se ne može,konačno je ovo prava stvar i loklana samouprava napravila je pravi potez,dodao je Radović.

Milovan Živković iz Šuvajića
           
Meštanin iz Šuvajića Milovan Živković posle pola veka konačno je dočekao da se gradi novi most u njegovom selu koji će mu omogućiti da bezbednije prelazi na drugu obalu reke Pek i obrađuje svoje njive,jer do sada imao je mnogo problema,posebno kada budu poplave i zahvalan je  opštini Golubac,što je odlučila da napravi novi most i tako omogući lakši i bezbedniji prelazak preko reke,


        Prema projektu,radovi na izgradnji mosta na reci Pek kod sela Šuvajić,ako vremenski uslovi budu povoljni,biće završeni do marta naredne godine. 
Lj.Nastasijević
 
                   (VIDEO-PRILOG)



Slične vesti

U Golupcu predstavljeno idejno rešenje za izgradnju mosta na Dunavu

11 Nov 2023, 19:49

Opština Golubac u poslednjih desetak godina realizovala je  brojne projekte u okviru prekogranične saradnje…

Opština Golubac radi na idejnom rešenju za izgradnju mosta preko Dunava

30 Oct 2023, 20:46

Opština Golubac u poslednjih desetak godina realizovala je  brojne projekte u okviru prekogranične saradnje…

Potpisana inicijativa za izgradnju mosta od Golupca do Koroninija u Rumuniji

1 Aug 2023, 9:41

Kako bi se pojačala prekogranična saradnja i razmenila ekonomska, turistička i kulturna dobra, opština Golubac je…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista