NASTAVAK AKCIJE DA BEBE BUDU BEZBEDNE
   18 Jan 2017, 14:17    Požarevac    Sat Tv    Tatijana Spasojević


NASTAVAK AKCIJE DA BEBE BUDU BEZBEDNE

U Svečanom salonu Gradskog zdanja danas je dodeljeno još 50 auto sedišta, za bebe rođene od 1.oktobra 2016.godine. Akcija je započeta u 2016. Godini i nastavlja se i u 2017. Dodeli su prisustvovali Bojan Ilić Predsednik Skupštine Grada Požarevca, Dragan Kostić, član Gradskog veća I Dragan Stanojević predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.    

 Odluka vezana za sedišta za bebe, doneta je na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na području grada Požarevca. Za potrebe ove odluke, grad Požarevac je obezbedio 90 sedišta koja biti dodeljena porodiljama, koje na dan rođenja deteta imaju prebivalište na teritoriji Požarevca.

Osim toga, biće potreban dokaz o posedovanju automobila, odnosno saobraćajna dozvola roditelja). Spiskove beba koje imaju pravo na ovaj poklon, sastavljaće Služba za poslove matičara, mesne kancelarije i biračkog spiska, svakog prvog i petnaestog u mesecu. Sedišta će se dodeljivati na svaka  dva meseca.Bojan Ilić Predsednik skupštine Grada Požarevca otvorio je skup sa željom da svi naši sugrađani a posebno najmlađi budu uvek bezbedni.


Dragan Stanojević,  predsednik  Saveta  za bezbednost saobraćaja obratio se prisutnima, pozdravio  sve roditelje i upozorio na podatak da se u Požarevcu prema istraživanjima, jedno od tri deteta ne prevoze pravilno, odnosno na bezbedan način.

Nadamo se da će ova akcija podstaći i vozače i sve druge učesnike u saobraćaju da se podigne svest vozača da shvate koliko je bitna bezbednost dece u saobraćaju.

 Slične vesti

HUMANITARNA AKCIJA ZA MAGDALENU MARKOVIC IZ DVORIŠTA KOD GOLUPCA

27 Sep 2018, 10:30

U toku je velika akcija prikupljanja novčanih sredstava za operaciju srca dvogodišnje devojčice Magadalene Marković iz Dvorišta…

Svega 300 očeva u Srbiji koristi pravo na porodiljsko odsustvo

14 Aug 2018, 12:21

Naknadu zarade za vreme odsustva sa rada radi nege deteta ili popularnije, porodiljsko bolovanje, danas koristi otprilike…

Srbija da što pre usvoji zakon o bebama

22 Sep 2017, 12:01

STRAZBUR - Komitet ministara, koji nadzire izvršenje konačnih presuda Evropskog suda za ljudska prava, pozvao je srpske…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRazvoj seoskog turizma u opštini…

Turizam je svakako ona privredna grana od koje građani opštine Kučevo mogu očekivati…

30 Jan 2023, 12:24

HronikaVozio traktor sa upravljao sa…

utrašnjih poslova u Požarevcu, proteklog vikenda, isključili su iz saobraćaja šestoricu…

30 Jan 2023, 11:24

SportSubotičani odneli dva boda iz…

Odbojkaši Spartaka ostvarili su trijumf u jednom od derbija 14. kola Superlige. Popularni…

30 Jan 2023, 11:12

Kursna lista