NASELJE BRNJICA U OPŠTINI GOLUBAC DOBILO NOVI ASVALT
   25 May 2017, 8:30    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NASELJE BRNJICA U OPŠTINI GOLUBAC DOBILO NOVI ASVALT

Meštani malog podunavskog naselja Brnjica u opštini Golubac,dobili su novi asvalt.Ovo selo posetili su zamenik predsednika Opštine Golubac Saša Marjanović i predsednik Skupštine opštine Zoran Ćirković sa saradnicima,koji su obišli završene radove na postavljanju novog asvalta u  jednoj od planiranih  ulica. U projektu je asvaliranje svih s eoskih ulica u dužini od jednog kolometra,vrednost radova je 5,7 miliona dinara,a ova sredstva obezbedili su meštani u iznosu od 1,2 miliona i lokalna samouprava od 4,5 miliona dinara.


        -Ono što smo obećali,to smo i ostvarili  zajedno sa rukovodstvom Mesne zajednice i meštana  naselja Brnjica. Realizovali smo projekat asvaltiranja svih ulica i sokaka u selu,u dužini od jednog kilometra,a radove je izvelo Preduzeće za puteve iz Požarevca.Ovo je početak građevinske sezone na teritoriji Opštine Golubac,počeli smo asvaltiranje ulica u Brnjici,a nastavićemo i u ostalim naseljima u kojima je planiranje modernizacija lokalne putne mreže i asvaltiranje seoskih ulica.Iz budžeta izdvojili smo značajna sredstva za radove u infarstrukturi,a posebno u modernizaciji loklane putne mreže na području naše Opštine,naglasio je zamenik predsednika Opštine Golubac,Saša Marjanović.           Da bi stvorili uslove za bolji život i rad u s elu složni meštani Brnjice  sa mesnom zajednicom i opštinom Golubac ulažu i lična sredstva u izgradnju infrastrukture, pa će ovih dana sve ulice u selu biće asvaltirane ,a u toku je i rekonstrukcija postojećeg seoskog vodovoda kao i priprema za postavljanje  interneta.

Selo ima 140 domaćinstava i  420 stanovnika koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i ribarstvom, ima i onih koji rade u preduzećima i ustanovama na području opštine,a oko 50 odsto domaćinstva ima po nekog na privremenom radu u inostanstvu.


    -Za  mesnu zajednicu Brnjica i njjene meštane ovaj asvlat znači mnogo,jer daje nadu mladima da ostanu ovde na svojim ognjištima.Ako u selu nemamo dobre puteve,vodovod,električnu energiju, prodavnice,Dom kulture,zdranstvenu ambulantu,internet,tu nema dobrog života i opstanak. Hvala rukovodstvu Opštine Golubac,što nam je izašlo u susret i pomoglo da konačno posle tri decenije sve ulice budu asvaltirane.Pomažu nam i u rešavanju dugogodišnjeg problema vodosnamdevanja i na rekonstrukciji postojećeg seoskog vodovoda,rekao je predsednik MZ Brnjica,Dragan Drikić.


           Opština Golubac u ovoj godini za investicije, socijalnu pomoć i subvencije izdvojiće  180,4 miliona dinara ili 44 odsto od  ukupnih budžetskih  sredstava. 


Nastaviće se sa radovima na infrastrukturi ,na modernizaciji lokalne putne mreže u dužini od deset kilometara, a  pri kraju su i radovi na  dogradnji sportske hale u Golupcu . U pojedinim mesnim zajednicama završiće se  izgradnja i rekonstrukcija vodovoda,popraviti i renovirati postojeće škole i  Domovi kulture kao i uređenje verskih objekata.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

Modernizacija lokalne putne mreže I turističke infrastrukture u opštini Golubac za bolju turistički ponudu

7 Jun 2024, 13:50

Opština Golubac  u poslednjih nekoliko godina realozovala je preko stotinu kapitalnih I drugih projekata koji…

Vesić: Impresionirani smo razvojem infrastrukture u Kini, vidimo je kao model ekonomskog rasta

9 May 2024, 11:29

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je da učešće Srbije u Inicijativi…

Mali: Pripremni radovi za izgradnju Ekspo ispod zemlje se polako završavaju

24 Feb 2024, 10:22

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je tokom obilaska radova na gradilištu u Surčinu, gde će biti izgrađen…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaKukuruz zauzeo primarno mesto…

Nedelja za nama na Produktnoj berzi donela je pad prometa od 24,31% u odnosu na prethodnu.…

20 Jul 2024, 11:55

KulturaŽeljko Vasić održao koncert na…

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja…

20 Jul 2024, 10:59

DruštvoViše od 12.000 ljudi zamenilo…

Pred Vladom Srbije je veliki zaokret u politici prema agraru, ističe za RTS Milan Krkobabić,…

20 Jul 2024, 10:52

Kursna lista