NAJBEZBOLNIJE REŠENJE - ZAŠTO BI VUČIĆ MOGAO DA PONUDI DAČIĆU  STARU FOTELJU
   15 Feb 2017, 11:05        BLIC    Zlatica Kuzmanović


NAJBEZBOLNIJE REŠENJE - ZAŠTO BI VUČIĆ MOGAO DA PONUDI DAČIĆU STARU FOTELJU

Predsedništvo SNS juče je jednoglasno odlučilo da lider stranke Aleksandar Vučić bude kandidat na izborima za predsednika Srbije. Prema saznanjima "Blica", najbliži fotelji budućeg premijera je lider SPS Ivica Dačić.

Izvor "Blica" iz Vlade Srbije navodi da je imenovanje Ivice Dačića i izglasavanje skupštinskom većinom gotovo izvesna stvar. Takav ishod događaja u Nemanjinoj 11 tumači se i kao najjednostavnije rešenje za lidera SNS Aleksandra Vučića.

- Vučiću su odani njegovi ministri, a on posebno veruje sadašnjem ministru policije Nebojši Stefanoviću. Međutim, Dačić je najbezbolnije rešenje kada je reč upravo o odnosima unutar SNS. Takođe, Dačić je potpuno lojalan Vučiću - kaže izvor "Blica".

On, međutim, dodaje da to nije sve i da za imenovanje Dačića ima i jedan značajan argument više.

- Sa pozicije predsednika Srbije lakše je kritikovati koalicionog partnera nego nekog iz svoje stranke - kaže izvor "Blica".

Dosadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikoć svojim najbližim saradnicima do juče je govorio da će se sam kandidovati ako ne bude predlog Srpske napredne stranke, a isto je rekao i lideru partije Aleksandru Vučiću. Prema saznanjima "Blica", vikend iza nas bio je dinamičan kada je reč o sastancima ko će biti kandidat vladajuće partije.

- Sve razgovore koje je Nikolić vodio, pa i one neformalne, završavao je s porukom da će se sam ići na izbore ukoliko ne bude kandidat SNS. Svi njegovi saradnici su ubeđeni u to i spremaju se da idu na izbore. Jedino što je nepoznanica, ali za sve, jeste činjenica da li Nikolić zaista i misli da uradi to o čemu priča - kaže izvor "Blica" iz vrha SNS.

Dilemu da li je reč o trgovini ili nameri dodatno mistifikuje činjenica da Nikolić kada kaže "da može sam na izbore" ne puca iz prazne puške. Njegov navod se uzima za ozbiljno jer sadašnji predsednik je proruski čovek, slabo primljen na Zapadu. I upravo u tome je značajan deo interesovanja Rusa za njega, koji su spremni da i novčano podrže Nikolićevu samostalnu priču. Takođe, sadašnji predsednik Srbije je jedan od političara sa prostora Balkana koji ima "svoje šeike".

Među onima koji veruju u tvrdnju da će Nikolić sam na izbore pojedini navode i kao argument da je u poslednje vreme angažovao jednu od agencija za istraživanje javnog mnjenja.

- Radi za sebe istraživanja bukvalno na dnevnoj osnovi - kaže jedan od njih.

Krajnji rok za raspisivanje izbora je 2. mart ukoliko će biti održani poslednjih dana aprila.

Zahtevi Nikolića

Ono što se zasigurno zna i što potvrđuju za "Blic" i u vrhu SNS - Nikolić je za sada odbio sve što mu je nuđeno, pa čak i ponude za porodicu, a gde je, kažu, najosetljiviji. Među odbijenim ponudama je i potpredsedničko mesto za sina Radomira, koji je u stranci izgubio i poziciju predsednika Izvršnog odbora. Ono što se, međutim, smatra najtežim eventualnim Nikolićevim zahtevom jeste da se, ukoliko Vučić postane predsednik, njemu vrati funkcija prvog čoveka SNS koje se odrekao odlaskom na Andrićev venac.
Slične vesti

TRAGEDIJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI - RADNIK GOŠE OBESIO SE U FABRICI

22 Mar 2017, 10:33

SMEDEREVO – Radnik Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci pronađen je mrtav u pogonu. Reč…

OBAVEŠTENJE O UPISU U BIRAČKI SPISAK

19 Mar 2017, 14:06

Obaveštenje o upisu u birački spisak,
 
Građani koji nisu upisani u birački spisak ili koji nisu izvršili promene…

NAPETO NA VEČERI U SARAJEVU - EVO ŠTA JE VUČIĆ PITAO MUSTAFU

15 Mar 2017, 23:29

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras verbalni sukob u Sarajevu sa Isom Mustafom, koji je ranije danas potpisao…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePoštujte mere zaštite, sačuvajte…

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 135 pacijenta sa simptomima koronavirusa,…

10 Aug 2020, 16:01

PoljoprivredaPovećana potražnja za kukuruzom

Porast cene kukuruza, stagnacija cene pšenice i pad cene soje obeležili su ovu nedelju…

10 Aug 2020, 13:49

Servisne informacijeSuzbijanje larvi komaraca na teritoriji…

Obaveštenje o suzbijanju larvi komaraca na teritoriji grada Požarevca  …

10 Aug 2020, 12:34

Kursna lista