Nagradni likovni konkurs za srednjoškolce
   24 Oct 2020, 9:35    Požarevac    SAT TV    Anđelija Kuzmanović


Nagradni likovni konkurs za srednjoškolce

Razvojni program EU PRO uz podršku Evropske unije otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike srednjih škola iz 99 gradova i opština o temi “Solidarnost nas spaja”
 
Tema ovogodišnjeg konkursa treba da podstakne mlade da prepoznaju značaj solidarnosti i predstave ono što je pandemija koronavirusa pokazala – da su pred problemima svi jednaki, ako i da se lakše prevazilaze angažovanjem celog društva.
 
Pravo učešća na konkursu imaju i učenici svih srednjih škola iz Požarevca i ostalih opština Braničevskog okruga. Đaci kroz likovni izraz treba da prikažu kako se svet i njihovo neposredno okruženje promenilo u doba pandemije, da istaknu primere solidarnosti i podrške koje je pandemija podstakla, kao i ko je u njihovom zajednicama bio najviše pogođen novim okolnostima.
 
Konkurs je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru u skladu sa epidemiološkom situacijom.
 
Ove godine novina je ta što će đaci i šira javnost moći da glasaju online putem zvanične internet prezentacije programa EU PRO i tako odabeu svojih 12 favorita iz sužene konkurencije od 20 radova koju će prethodno odabrati interni žiri. Online glasanje će biti otvoreno nakon zatvaranja konkursa i trajaće pet dana.
Glas publike učestovavaće kao preti član žirija, nakon čega će članovi žirija napraviti izbor od 12 najboljih radova koji će se naći na stranicama kalendara EU PRO-a za 2021. godinu.
 
Autori najboljih radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.
 
EU PRO poziva škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja je pokaže kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.
 
Propozicije učešća na likovnom konkursu mogu se naći na linku https://www.eupro.org.rs/uploads/files/238-549-propozicije-likovni-konkurs-za-kalendar-za-2021-godinu.pdf.
 
Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno – ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija pordržava sa ukupno 25 miliona evra.
 
Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave u dva regiona: Šumadije i zapadne Srbije i južne i istočne Srbije.
 
 Slične vesti

Učenici Osnovne škole Veljko Dugošević iz Braničeva umesto u klupe na onlajn nastavi na daljinu

25 Nov 2020, 15:07

Učenici Osnovne škole ,,Veljko Dugošević’ iz Braničeva, umesto u klupe  prelaze na pohađanje Onlajn …

Dan osnovne škole "Dositej Obradović"

20 Nov 2020, 11:51

Osnovna škola “Dositej Obradović” u Požarevcu, osnovana je 1733. Godine, zalaganjem mitropolita Mojsija…

Jesenji raspust za sve učenike u Srbiji

7 Nov 2020, 11:28

BEOGRAD: Prema odluci Kriznog štaba svi učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji imaće jesenji raspust od…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDezinfekcija javnih površina I…

Dobrovoljno vatrogasno društvo Golubac u skladu sa propisanim merama Vlade Republike…

27 Nov 2020, 14:06

ZdravljeZZJZ Požarevac: 137 novoobolelih

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac do 13 časova još 137 slučajeva…

27 Nov 2020, 12:50

SportDve zlatne kacige za mladog Požarevljanina

Mladi Požarevljuanim Uroš Stevanović, šest godina šampion u kartingu,…

27 Nov 2020, 12:49

Kursna lista