NAGRAĐENI VUKOVCI I UČENICI GENERACIJA KAO I SPORTSKE EKIPE I NAJBOLJI STUDENTI
   24 Jun 2020, 12:50    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NAGRAĐENI VUKOVCI I UČENICI GENERACIJA KAO I SPORTSKE EKIPE I NAJBOLJI STUDENTI

U opštini Veliko Gradište dodeljene su nagrade najuspešnijim učenicima, nastavnicima i studentima u protekloj školskoj godini koje im je uručio predsednik opštine, Dragan Milić.Lokalna samouprava već niz godina odaje priznanje najboljima i nagrađuje rad, trud i izuzetan uspeh ostvaren tokom školovanja.

Prisutnim učenicima,njihovim nastavnicima i profesorima  kao i direktorima  škola prvo se obratila Sanja Stojadinović,rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove, zadužena za oblast osnovnog i srednjeg obrazovanja, istakla je da je rukovodstvo opštine Veliko Gradište odavno shvatilo da ulaganje u obrazovanje nije trošak već dobra investicija koja se viešstruko isplati kao i da se zbog toga svake godine u budžetu izdvajaju sredstava za obrazovanje.

                -Iz tih sredstava deo se koristi za nagrađivanje učenika generacije, nosioce “Vukove“ diplome, dva studenta sa prosekom ocena iznad 9 u toku studiranja i za osvojena prva tri mesta na republičkim takmičenjima iz oblasti znanja i sporta. Pored toga, opština finansira udžbenike za treće dete, paketiće za đake prvaake, boravak u vrtiću za treće dete i decu iz materijalno ugroženih porodica, troškove prevoza za učenike sonovnih i srednje škole, jednu povratnu kartu svakog meseca za studente – od mesta prebivališta do mesta studiranja, stipendije za deficitarna zanimanja. Značajan deo sredstava izdvaja se i za opremanje škola kako bi se obezbedili bolji uslovi za rad i učenje. Da su budžetska sredstva dobro uložena pokazuju nam rezultati koji su iz godine u godinu sve bolji,istakla je Stojadinović.

Predsednik opštine Dragan Milić istakao je da Gradište ima prelepi dečji vrtić, odličnu školu u Majilovcu, sa kabinetima sa raznim učilima, obnovljenu školu u odličnom stanju u Gradištu, školu u Srednjevu čija se izgradnja privodi kraju ove godine i pametne table koje su kupljene za sve škole. Milić je najavio i investiciju kompletnog uređenja Srednje škole. U prilog uspehu najboljih učenika predsednik je naveo da oni redovno upisuju prvih pet do deset mesta na prestižnim i kvalitetnim fakultetima.

    -Zaista imamo dobru decu, ali vi ste taj vrh, kako vi to pouplarno kažete, krem naše škole, i zadovoljstvo je biti sa vama. I sada ćemo nagraditi vaš trud. Uvek je to malo, ali je to znak da i mi mislimo o vama, i da želiko da pomognemo i u vašem daljem školovanju, a i sutradan kada završite školu, rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić prilikom  obraćanja nagrađenima.
 
 
U ime svih nagrađenih zahvalila je Katarina Milošević, đak generacije Srednje škole “Miloje Vasić’, smera Gimnazija koja je poručila mlađim generacijama da se u  ovakvom društvenom sistemu može  primetiti da su vrednosti poremećene, ali na nama je da istrajemo i dokažemo suprotno, da damo doprinos društvu u kojem živimo kroz obrazovanje jer je ipak najveće bogatstvo ono duhovno koje nosimo u nama.

    -Govorim u ime svih kada kažem da je veliki podstrek kada znamo da neko prepoznaje i ceni naše zalaganje u oblasti obrazovanja. Sa svog ličnog akspekta želim posebno da se zahvalim razrednim starešiniama kji su oblikovali i negovali svakog od nas, profesorima koji su svojim trudom i strpljenjem učinili da postanemo odgovorni i vredni i dobri ljudi. Naravno, najviše hvala roditeljima koji su najveća podrška i drugovima bez kojih bi svaki dan bio jednoličan.Mlađim generacijama želim da poručim sledeće: U ovakvom društvenom sistemu može vam se učiniti da su vrednosti poremećene, ali na nama je da istrajemo i dokažemo suprotno, da damo doprinos društvu u kojem živimo kroz obrazovanje jer je ipak najveće bogatstvo ono duhovno koje nosimo u nama, a samo duhovno bogasti možemo da stvorimo bolje društvo. Naše malo mesto je izrodilo mnogo poznatih ličnosti, od umetnika do sportista, a od vas tražim da pokažemo Srbiji i svetu da naše Gradište s pravom nosi epitet ‘veliko.rekla je Katarina Milošević.

Ove godine, među najboljima su 43 dobitnika diplome “Vuk Karadžić“, od kojih petoro đaka generacije Katarina Milošević, Anita Ilić, Silvestra Denić, Aleksandra Jovanović, Aleksandar Petković i  učenica Mia Marković koja je osvojila treće mesto na regionalnom muzičkom takmičenju. Nagrađena je i nastavnica Ljubica Miladinović zaslužna za njen uspeh, a nagradu je primio i najbolji student sa teritorije opštine, Nikola Marković.
Đaci generacije nagrađeni su vaučerima za kupovinu tehničke robe u iznosu od 35.000 dinara i fotografijama na gradskom bilbordu, a učenica Mia Marković  koja je osvojila treće mesto na međunarodnom takmičenju nagrađena je vaučerom od 20.000 dinara. Nosioci diplome ,,Vuk Karadži’’ nagrađeni su novčano po 3.ooo dinara Tu su, naravno, i prigodne knjige sa posvetom za sve.Mladim odbojkašima za ukupan uspeh na Sportskim igrama mladih, održanim prošle godine u Splitu, opština je Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ poklonila lopte za odbojku.

Svečanost je uveličala nagrađena učenica Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje,  Mia Marković, izvođenjem Skarlatijeve arije „Kara e dolče“ i gradske pesme „Bledi mesec zagrlio zvezdu Danicu“ uz klavirsku pratnju Nemanje Vasića.

          Ove godine, zbog specifične situacije, obeležene pandemijom virusa korona, kraj školske godine je tekao drugačije nego što je to uobičajeno, a nastava se odvijala na jedan nov način. Zbog neophodnih mera prevencije, deca koja su pokazala izuzetno znanje, nisu bila u mogućnosti da nastave dalje kako bi to dokazala i na nekom višem nivou.
Lj.NastasijevićSlične vesti

Slobodan Vasić-dobitnik nagrade "Đoko Vještica"

28 Oct 2020, 10:33

Novinar i urednik Radija Bravo iz Požarevca, Slobodan Vasić, ovogodišnji je dobitnik nagrade za novinarsku humanost…

Slobodan Vasić-najhumaniji novinar 2020.

23 Oct 2020, 9:20

Novinar i urednik Radija Bravo iz Požarevca Slobodan Vasić ovogodišnji je dobitnik nagrade za novinarsku humanost…

Tri nagrade na "Koferu slova" u Kruševcu

21 Oct 2020, 10:43

Ove godine, Turistička organizacija grada Požarevca osvojila je tri nagrade na 16. Međunarodnom festivalu turističkih publikacija…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaU četvrtak u Golupcu zaseda lokalni…

U četvrtak 29.og-ovog meseca u Golupcu će zasedati lokalni parlament koji je zakazao predsednik…

28 Oct 2020, 19:26

KulturaTri violine Jana Nemčeka ustupljene…

Izdvojenom odelenju u Velikom Gradištu  Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’…

28 Oct 2020, 19:09

ZdravljeU Požarevcu 29 novoobolelih

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac drastišan skok…

28 Oct 2020, 16:29

Kursna lista