NAGRAĐENI VUKOVCI I UČENICI GENERACIJA KAO I SPORTSKE EKIPE  I NAJBOLJI STUDENTI
   22 Jun 2019, 23:23    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NAGRAĐENI VUKOVCI I UČENICI GENERACIJA KAO I SPORTSKE EKIPE I NAJBOLJI STUDENTI

Ove godine, među najboljima su 41 dobitnik diplome “Vuk Karadžić“, od kojih petoro đaka generacije, i 39 učenika koji su na republičkim takmičenjima osvojili neko od prva tri mesta: dvanaestoro u pojedinačnim školskim takmičenjima, dve školske odbojkaške ekipe i učenici-članovi Odbojkaškog, Džudo i Karate kluba VGSK.Prisutnim učenicima,njihovim nastavnicima i profesorima  kao i direktorima  škola prvo se obratila Sanja Stojadinović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti istakavši da Opština zna da znanje i trud nagradi,što i daje rezultate.


            -Ove nagrade samo su deo sredstava koje opština iz budžeta svake godine izdvaja za obrazovanje. Osim ulaganja u školske objekte, finansiraju se udžbenici za treće i svako naredno dete, paket za đake prvake, boravak u vrtiću za decu iz materijalno ugroženih porodica, naknada troškova prevoza za učenike srednjih škola, jedna povratna karta mesečno za .studente do mesta studiranja. I ove godine uspeh naših učenika je za svaku pohvalu.  Vi ste intelektualna snaga ove opštine i treba da nastavite da vredno i predano radite i da se usavršavate jer znanje vam niko ne može oduzeti. Želim vam da nastavite školovanje u školama i na fakultetima gde budete želeli i da se po završetku školovanja vratite u svoju opštinu, obogaćeni  novim idejama, spremni da razvijate prave vrednosti i pomognete lokalnoj samoupravi da bude lepša i bolja sredina.“, rekla je Sanja Stojadinović, rukovodiolac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove, zadužena za oblast osnovnog i srednjeg obrazovanja.


Predsednik opštine Dragan Milić naglasio je da su ovo zaista  lepi trenuci, koje ponavljamo na kraju svake godine i nadam se da će tako da bude i ubuduće, gde se okupljaju najbolji, a vi ste najbolji u ovom gradu.

                -Zaista su ovo lepi trenuci, koje ponavljamo na kraju svake godine i nadam se da će tako da bude i ubuduće, gde se okupljaju najbolji, a vi ste najbolji u ovom gradu. Moramo da znamo da je ovo mala sredina, ali sredina koja prepoznaje rad i kvalitet. I ubuduće ćemo da nagradimo rezultate, vas, vašeg nastavnika, a da zahvalimo vašim roditeljima što vas dobro vaspitavaju i što idete ka dobrom putu. Posebno nas raduje kada čujemo da su naši učenici postigli odlične rezultate na upisu u srednju školu i prilikom upisa na najteže fakultete. Zato nema bolje investicije nego ulagati u decu, u mladost, u budućnost. U Velikom Gradištu se adaptira osnovna škola, investira se i u srednju školu, raspisan je tender za školu u Srednjevu kako bi se dovela u funkciju već naredne godine. U vrtiću su završene dve nove prostorije, za one najmanje od šest meseci, i jedna mala sportska hala gde bi i deca od godinu dana počela da se bave sportom, jer kako je rekao, Gradište je grad sporta, možda će i to da budu budući prvaci Srbije,rekao je Milić I  podsetio da je u proteklom periodu nabavljeno 35 “pametnih“ tabli za kvalitetniju nastavu, opremljene su učionice za strane jezike, a uskoro i jedna u Gimnaziji, kao i za biologiju i hemiju.Radićemo još bolje stvari da bi vama bilo bolje. Ovo su rezultati za ponos.“, rekao je Milić poželevši im da budu dobri đaci, studenti, deca i dobri sportisti, a pre svega dobri ljudi.


U ime nagrađenih zahvalio se đak generacije Srednje škole “Miloje Vasić“, Rastko Jokić, rekavši da su nagrade divan gest, ali pre svega, veliki podstrek za rad. “Velika je privilegija biti đak i odrasti u Velikom Gradištu, pohađati jednu od najlepših osnovnih škola, gimnaziju sa tradicijom dugom 140 godina, muzičku školu.

           -Svako dete je moglo da pronađe i iskaže sebe u nekom od sportova, muzici, baletu, glumi i raznim drugim aktivnostima, a svi ispraćeni izuzetnim učiteljima, profesorima, nastavnicima, vrhunskim trenerima i muzičarima. Znam da su đaci generacije davali sve od sebe na svim takmičenjima u želji da pokažemo i dokažemo koliko naša škola i naša mala varoš zaista vrede.“,  rekao je Jokić, poželevši da buduće generacije budu još bolje i uspešnije.
 
Želju da se zahvale na podršci, doprinosu razvoju sporta i zalaganju za budućnost dece izrazili su i odbojkaši, a u njihovo ime obratio se Mateja Živančevi koji je rekao da trofeji dolaze, ali najlepša strana medalje je da deca svaki dan ulažu u svoje zdravlje i znanje i nasmejani odlaze na trening i u školu.

Trener odbojkaša Dejan Milanović,je predsedniku opštine Draganu Miliću  zbog podrške uručio dbojkaški dres, poklon odbojkaša. Gradište je grad odbojke. I ovaj put, ovi izuzetni momci su to dokazali. Muške odbojkaške ekipe OŠ Ivo Lola Ribar i Srednje škole postali su ponovo prvaci Državnog školskog prvenstva.

Na republičkom takmičenju iz književnosti učenici Srednje škole “Miloje Vasić“  osvojili su dva druga i dva treća mesta, a OŠ “Miša Živanović“ ima osvojeno drugo mesto na takmičenju iz geografije. Najveći uspeh postignut je u oblasti sporta: učenicima srednje škole pripalo je prvo mesto u odbojci i džudou i drugo i treće mesto u karateu, a učenici OŠ “Ivo Lola Ribar“ osvojili su prvo mesto u odbojci i treće u džudou. U istoriju odbojke ušle su odbojkaške ekipe osnovne škole i OK VGSK koje su po treći put za redom postale prvaci Srbije i srednjoškolci sa četvrtom šampionskom titulom za redom.
Svečanost su muzičkim numerama obogatili učenici Odeljenja u Velikom Gradištu Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca, nagrađena Ružica Živić i Ognjen Janjić, uz klavirsku saradnju Nemanje Vasića.Učenicima koji su osvojili prvo mesto na republičkim takmičenjima, đacima generacije, najboljem studentu i trenerima, opština je poklonila putovanje u Prag. Đaci generacije nagrađeni su i vaučerima za kupovinu tehničke robe u iznosu od 35.000 dinara i fotografijom na gradskom bilbordu, učenici koji su osvojili drugo mesto na repubičkom takmičenju vaučerima od 27.000, a treće mesto vaučerima od 20.000 dinara.

Džudisti su dobili kimona ili trenerke, karatisti trenerke i opremu za Klub dok je odbojkašima uručen komplet – patike, trenerka, polo majca, bermude, torba i deset lopti za Klub. Po komplet dresova za OŠ „Ivo Lola Ribar“ i SŠ “Miloje Vasić“ uručen je direktorima ustanova. Ovi učenici dobili su i sezonske karte za “Silver lejk“ akva-park. Po 3.000 dinara dodeljeno je nosiocima diplome “Vuk Karadžić“, a dva najbolja studenta sa teritorije opštine Veliko Gradište nagrađena su sa po 30 i 20.000 dinara.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

NAGRADE ZA ISTAKNUTE PROSVETNE RADNIKE I VATROGASCE

9 Nov 2019, 16:59

U Velikom Gradištu obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika. Tim povodom predsednik opštine Dragan…

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ I AUTOSEDIŠTA ZA NOVOROĐENE BEBE

27 Aug 2019, 16:42

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je danas roditelje novorođenih beba u prethodnom…

DONETA ODLUKA O UTVRĐIVANJU 2 AVGUSTA ZA DAN OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE

25 May 2019, 12:00

Skupština opštine Veliko Gradište donela je Odluku o utvrđivanju 2. avgusta za Dan opštine ,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMIHAJLOVIĆ U VELIKOM GRADIŠTU:…

POTPREDSEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ OBIŠLA JE  OPŠTINU VELIKO GRADIŠTE…

21 Jan 2020, 16:32

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 22. Januar…

SRBIJA: U sredu ujutru mraz i magla. Tokom dana sunčani periodi i toplije. Otopljenje će se…

21 Jan 2020, 14:23

PolitikaNastavak reformi, samo ako SNS…

Jedina garancija da će se nastaviti promene i da će Srbija nastaviti ovim putem je da SNS…

21 Jan 2020, 12:49

Kursna lista