NAGRAĐENI  VUKOVCI,UČENICI  GENERACIJA,SPORTSKE EKIPE  I NAJBOLJI STUDENTI
   23 Jun 2018, 11:39    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NAGRAĐENI VUKOVCI,UČENICI GENERACIJA,SPORTSKE EKIPE I NAJBOLJI STUDENTI

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, uručio je  nagrade najuspešnijim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, učenicima koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima i njihovim profesorima, zaslužnim za uspeh kao i najboljim studentima sa teritorije opštine.

Među nagrađenima je trideset i petoro dobitnika diplome “Vuk Karadžić“, od kojih četvoro đaka generacije, kao i dvanaestoro učenika u pojedinačnim takmičenjima i dve odbojkaške ekipe koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i njihovi profesori zaslužni za uspeh. Njima su se pridružila i dva najbolja studenta sa teritorije opštine Veliko Gradište.


       Prisutnim učenicima,njihovim nastavnicima i profesorima  kao i direktorima  škola prvo se obratila Sanja Stojadinović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti istakavši da Opština zna da znanje i trud nagradi,što i daje rezultate.

       -Pored toga, iz budžeta opštine svake godine izdvajaju se značajna sredstva za obrazovanje i na taj način se poboljšaju uslovi rada u našim školama, kako za učenike tako i za njihove nastavnike, a oni nam uzvraćaju prvim mestima na takmičenjima,rekla je Stojadinović.


Predsednik opštine Dragan Milić je rekao da je  obrazovanje u opštini Veliko Gradište na vrlo visokom nivou – postoje tri osnovne škole i gimnazija koje postižu odlične rezultate, srednjoškolci upisuju najteže fakultete, Muzička škola već daje kadrove, a Dečji vrtić je zastupljen pored Velikog Gradišta i u polovini naših naselja.
        - U narednom periodu opština će činiti napore da nastavi ovaj trend kvaliteta, obezbeđeno je u školama 35 “pametnih“ tabli kojima se poboljšao nivo nastave, opremili smo smo veoma kvalitetno odeljenje za strane jezike u osnovnoj školi u Majilovcu, kao i fiziku, hemiju i druge stručne predmete u svim školama što se odražava i na uspeh učenika.Zadvoljstvo je videti đake generacije na bilbordu koji krasi ulaz u grad i gde će ih i druga deca videti i razmišljati da i njihova slika nekada bude na tom mestu. Zadovoljstvo je videti prva tri mesta u republici, zadovoljstvo je reći nastavnicima koji su pratili te učenike da su postigli odlične rezultate.“, rekao je, pomenuvši i sve uspehe sportista. “Bitno je da se toj deci da važnost, jer, kako sam rekao, najbolje uvek treba nagraditi, a vi ste najbolje nešto što ovaj grad ima.“, dodao je predsednik opštine Dragan Milić.


        Predsednik Milić je zatim uručio knjige,novčane nagrade,vaučere i sportsku opremu najboljim učenicima  i studentima koje je opština nagradila..Nosioce diplome “Vuk Karadžić“ nagrađeni su knjigama i novčanim iznosom od 3.000 dinara dok su učenici generacije dobili vaučere za kupovinu tehničke robe u vrednosti od 35.000 dinara i sezonske karte za bazen. Uz karte za bazen, vaučere su dobili i najbolje plasirani na republičkim takmičenjima pa su za treće mesto nagrađeni sa 20.000, za drugo sa 27.000 i prvo sa 35.000 dinara. Prigodnim novčanim iznosima nagrađeni su i nastavnici i profesori najboljih učenika, a dva najbolja studenta dobila su 30.000 i 20.000 dinara.


              Najuspešnijim sportistima uručeni su već kompleti sportske opreme, a bronzani odbojkaši sa Svetskom prvenstva u Brnu opremljeni su kompletom paradne i radne trenerke, dresom sa šorcom, patikama, polo majcama i bermudama, i rančevima. Po povratku sa prvenstva, dočekani su nagradnim putovanjem u Istanbul sa po 100 evra džeparca.


             Uručene su i nagrade – paradne trenerke, dres sa šorcom, patike, rančevi i polo majce četvorici odbojkaša pionira VGSK koji ih nisu primili sa svojom ekipom na nedavnoj dodeli, a koji su na Finalnom turniru prvenstva Srbije u odbojci, održanom u Velikom Gradištu, postali šampioni Srbije po drugi put za redom što u našoj zemlji niko do sada nije postigao.
             I učenici Odeljenja u Velikom Gradištu Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca bili su uspešni ove školske godine na Međunarodnom takmičenju gitarista „Zlatna nota“ i Memorijalu „Aca Panić“.


             U ime svih nagrađenih zahvalio se učenik Nikola Knežević, đak generacije Srednje škole i nagrađen na republičkom takmičenju iz hemije, koji je na Srpskoj hemijskoj olimpijadi osvojio prvo mesto, što je i prvi put u istoriji Škole u pojedinačnom takmičenju, i koji će svoju školu predstavljati na međunarodnom takmičenju u Slovačkoj i Češkoj.


          -Samo još jednu stvar da dodam u vezi uspeha – rekao bih da za uspeh nije potrebno da neko bude genijalan ili mnogo talentovan nego jedna jedina osobina koja je bitna je da se nikad ne odustaje.Tražim od vas da mi obećate da nikad nećeće odustati,naglasio je Knežević.           Uz zvuke čuvenog muzičkog dela Johana Štrausa “Na lepom plavom Dunavu“,  koje je na klaviru izvela Ružica Živić, i “Mazurku“ Napoleona Kosta na gitari u izvođenju Lane Marković, učenice Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca – Odeljenja u Velikom Gradištu,završena je ova svečanost dodele nagrada najboljim učenicima i studentima u opštini Veliko Gradište.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

POŽAREVAČKE UČENIČKE ZADRUGE DOBAR PRIMER SVIMA

28 Oct 2019, 11:52

OSNOVNE ŠKOLE „SVETI VLADIKA NIKOLAJ“ I „KRALJ ALEKSANDAR I“ OD PROŠLE GODINE IMAJU…

ŠKOLSKI PRIBOR OD OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE ZA UČENIKE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

6 Sep 2019, 14:00

Zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Slađan Marković, i direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, …

UČENICI IZ RABROVA NA IGRAMA BEZ GRANICA U KURJAČU

1 Oct 2018, 14:27

Povodom međunarodnog “Evropskog dana školskog sporta”  Osnovna škola ,,Milutin Milanković’’ iz Rabrova,opština Kučevo,organizovala…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPRE 122 GODINE OTKRIVEN SPOMENIK…

Spomenik knezu Milošu pre 122 godine na Ivanjdan otkriven je u požarevačkom gradskom…

7 Jul 2020, 7:36

DruštvoINFORMATIČKI KABINET U BOŽEVCU

Osnovna škola "Milisav Nikolić“ iz Boževca dobila je novi informatički kabinet,…

7 Jul 2020, 7:30

PoljoprivredaSPOS POZVAO PČERARE

Savez pčelarskih organizacija Srbije pozvao je  pčelare da preko svojih udruženja prijave…

7 Jul 2020, 7:18

Kursna lista