NAGRADE ZA USPEŠNE UČENIKE I STUDENTE
   24 Jun 2017, 12:45    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


NAGRADE ZA USPEŠNE UČENIKE I STUDENTE

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, uručio je  nagrade najuspešnijim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, učenicima koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima i njihovim profesorima, zaslužnim za uspeh kao i najboljim studentima sa teritorije opštine.Nagrade je primilo 53 dobitnika diplome ,,Vuk Karađić’’kao, tri sportske ekipe koje su usvojile jedno od tri mesta na republičkim takmičenjima i dva najbolja studenta.

 
         Već nekoliko godina  Opština Veliko Gradište odaje priznanje učenicima i nagrađuje trud, rad i izuzetan uspeh koji su tokom školovanja ostvarili,rekao je predsednik Opštine Veliko Gradište Dragan Milić i dodao da  ove godine, među nagrađenima je pedeset troje dobitnika diplome ''Vuk Karadžić'', od čega petoro đaka generacije, kao i devetoro učenika i tri sportske ekipe koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i njihovi profesori, zaslužni za uspeh. Njima su se pridružila i dva najbolja studenta sa teritorije opštine Veliko Gradište.
 
      - Vi ste najbolji među odličnima. Pokazali ste da imamo izuzetno kvalitetno obrazovanje. Ja to često ističem - imamo tri osnovne škole, dečji vrtić i srednju školu i to pokazuje rezultate. Ja znam šta znači vaspitavati decu, sa raznim nestašlucima koje nam prirede, ali taj rad daje rezultate.  Ovo su najlepši susreti kada pokušavamo da bar jednim delom vratimo toj deci ono što čine tokom čitave godine, a to su priznanja i nagrade koje smo, kao opština, ustanovili. To je veliki uspeh što se pokazuje i svake godine na prijemnim ispitima na težim fakultetima, kroz ocene koje dobijaju škole i pri inspekcijskom nadzoru. Velike zasluge za uspeh imaju i nastavnici koji izuzetno rade svoj posao i direktori koji vrlo uspešno vode ove ustanove kao i drugi saradnici u školama,naglasio je Milić.
 On je i naveo da je uspeh gradištanske dece veoma zapažen i propraćen u medijima i nema bolje investicije od ulaganja u prosvetu što  se vraća opštiniVeliko Gradište  i državi Srbiji.


 
        -Kao i do sada, opština će i dalje pomagati rad škola opremanjem pametnim tablama, kupovinom kvalitetnih učila, besplatnom užinom i prevozom za srednjoškolce i studente kao i obezbeđenjem stanova za prosvetne radnike i slično. Svojim aktivnostima pronosite ime Velikog Gradišta širom Srbije, a neki i dalje. Nastavite i dalje da nižete uspehe kao i do sada, poručio je Milić.


 
U ime nagrađenih obratio se učenik Srednje škole, Nemanja Milošević,zahvalivši svima koji su ga podržavali, imali razumevanja i cenili njegove uspehe, među kojima su profesori, razredna, direktor i predsednik opštine. Posebno se zahvalio porodici i prijateljima, koji su mu, kako je rekao, bili podrška i verni pratioci, poželevši ovom prilikom svim učenicima puno uspeha u školovanju.




              Uz knjigu, “vukovci“ su nagrađeni i sa po 3.000 dinara dok su đaci generacije dobili vaučer za tehničku robu u iznosu od 35.000 dinara. Dobitnici vaučera sa ovim iznosom su i Nikola Knežević koji je na republičkom takmičenju iz hemije osvojio prvo mesto, Rastko Jokić sa osvojenim prvim mestom iz književnosti dok je Nemanja Milošević, koji je ujedno i đak generacije ovdašnje Gimnazije, za osvojeno drugo mesto iz srpskog jezika i jezičke kulture nagrađen vaučerom u vrednosti od 27.000 dinara. Profesorke Vesna Novković i Sanja Đokić, čiji su učenici osvojili prva mesta, nagrađene su iznosima od 10.000, a Bojan Jelić, za osvojeno drugo mesto, iznosom od 8.000 dinara. Najboljem studentu opštine, Milici Pralica, sudentu Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, opština je uručila nagradu od 30.000 dinara, a njenoj koleginici Sanji Dragucanović, studentu Medicinskog fakulteta u Beogradu, 20.000 dinara.



Sportistima, odbojkašima, fudbalerima, džudistima i karatistima osnovne i srednje škole, koji su se juče vratili sa nagradnog putovanja u Veneciju, uručeni su i sezonski vaučeri za bazene Silver Lejka, a Ani Milošević, dobitnici bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u džudou, i trenerka.


Da podsetimo, opština je do sada već, za postignut uspeh na republičkim školskim takmičenjima, uručila poklone najboljim sportistima srednje i osnovne škole iz Velikog Gradišta kao i Odbojkaškom klubu VGSK. Pored petodnevnog putovanja u Veneciju koje su dobili svi sportisti, Odbojkaši Srednje škole, sa profesorom, koji su ove godine osvojili 1. mesto nagrađeni su i sezonskim vaučerima za bazene i majcama, a Škola je dobila komplet dresova. Iste nagrade dobili su i Odbojkaši Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ koji su ove školske godine bili prvaci na republičkom takmičenju, sa trenerom i dvema nastavnicama. Prva tri mesta na republičkom takmičenju su osvojili džudisti i karatisti Srednje i Osnovne škole iz Velikog Gradišta – Ana Milošević, Teodora Stojićević, Jovan Petrović, Zorana Blagojević, Tijana Stojiljković i Katarina Stojićević, koji su zajedno sa trenerima, nagrađeni vaučerima za bazene i majcama. Fudbaleri Srednje škole i njihov profesor, koji su na repubičkom takmičenju osvojili 2. mesto, dobili su kvalitetne trenerke i lopte, kao i sezonske vaučere za bazene

.
U muzičkom delu programa nastupili su  polaznici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Stevan Mokranjac" Požarevac , odeljenja u Velikom Gradištu. Gosti su imali prilike da čuju izvođenje muzičkog hora kao i nastup Vasilija Arsića na harmonici i Lane Marković na gitari.
 
 Lj.Nastasijević



Slične vesti

Roditelji prete tužbama i pokreću parnice - zbog pritisaka sve više direktora škola daje ostavke

23 Mar 2024, 9:37

Mnogi nastavnici se žale da su pod velikim pritiskom roditelja koji angažuju i advokate da bi deci popravili ocene. Ali…

Novi sistem grejanja na gas uDomu učenika Poljoprivredne škole Sonja Marinković

19 Mar 2024, 12:57

Potpisan ugovor za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje…

Bole stigao u Poljoprivrednu školu

27 Feb 2024, 13:28

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne škole sa domom…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista