NAGRADE ZA PROSVETNE RADNIKE I VATROGASCE
   9 Nov 2017, 14:56    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


NAGRADE ZA PROSVETNE RADNIKE I VATROGASCE

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić sa saradnicima primio je  povodom obeležavanja Dana zaštite od požara i Dana prosvetnih radnika  pripadnike vatrogasno-spasilačke jedinice i prosvetne radnike Gimnazije i Osnovnih škola,a najuspešnijima za postignute rezultate u radu,uručio prigodne nagrade. 

Posao koji radite je odgovoran i veoma težak,a opština će nastojati da podigne nivo kvaliteta nastave nabavkom novih učila u školamai,rekao je Milić i naglasio da će pomoći i na    poboljšanju uslova rada Vatrogasno-spasilačke službe, pre svega nabavkom nove opreme.


        -Iako često pominjemo, nije naodmet podvući i ponoviti da je zaista zadovoljstvo kad napravimo ovaj prijem zbog posla koji vi radite i koji je izuzetno težak. Naš vrtić, tri osnovne i srednja škola imaju izuzetne rezultate i ja to često i s ponosom ističem. Naši učenici osvajaju prva emsta na arepubličkim tekmičenjima gde dobijaju adekvatna priznanja i za sva prva mesta su prigodno nagrađeni. Sportisti iz ovih škola imaju veoma zapažene rezultate, deca koja završe srednju školu su među prvima na listama nekih od fakulteta koji spadaju u teže, a i razne kontrole od strane Ministarstva su pokazale da škole dobro rade,rekao je Milić.


         Predsednik  Milić je obećao i da će opština i dalje nastojati da podigne nivo kvaliteta nastave nabavkom novih učila kao što su interaktivne školske table kojih je do sad nabavljeno preko trideset i postavljene su u školama i područnim odlenjima. Takođe, pred zimu se, kako je rekao, završavaju i investicioni radovi na fasadi Gimnazije i Osnovne škole u Srednjevu kao i na proširenju vrtića u Carevcu, a u svim naseljima gde za to ima uslova radiće i isturena odeljenja vrtića.

            Vatrogascima je predsednik Milić poželeo što manje posla uz najavu da će opština raditi na poboljšanju uslova rada Vatrogasno-spasilačke službe, pre svega nabavkom nove opreme kako bi i dalje uspešno obavljali svoj posao.

           Obeležavanje   8 novembra kao  Dana prosvetnih radnika jedinstvena je  prilika da prosvetni radnici promovišu svoju profesiju jer oni drže ključeve bolje budućnosti za nove generacije koje dolaze,

                  -Velika je čast što su moje kolege prepoznale moj rad i zalaganje kao  i direktor škole,zatim predsednik opštine,a posebno moji  učenici.Zadovoljstvo je raditi sa  decom  i ako ispred sebe imate zdravo i srećno dete,vi ste onda uspeli,kaže jedna od dobitnika nagrade, Anđelka Stojšić,učiteljica Osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar’’ Veliko Gradište,područno odelenje u Požeženu.

                   Svetlana Paunović,učiteljica Osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar’’ iz Velikog Gradišta,područno odelenje u Kusiću, kaže da  je  ova nagrada za nju  podsrek za dalji rad sa decom i da ono što ste uradili  di idređenog momenta obavezuje za ubuduće,a još ako je prihvatite kao obavezu,vaš rad biće još bolji i kvalietniji.
                  -Najlakše i najlepše je raditi sa decom,to je i najkraći i najtačniji odgovor .Mi imamo sreću da radimo u opštini koja je odavno prepoznala  važnost obrazovanja i zato nam daje punu podršku da radimo u dobrim uslovima  i naši učenici postižu zapažene rezultste na školskimopštinskim i republičkim takmičenjima,naglasila je Paunović.


                 Dan Zaštite od požara ustanovljen je 7. novembra davne 1834. godine kada je ministar unutrašnjih poslova, Đorđe Protić, ispunjavajući nalog knezaMiloša Obrenovića, sačinio i potpisao „Uredbu o gašenju požara“, koja predstavlja osnovu za razvoj pravne regulative u oblasti zaštite od požara i formiranja vatrogasno-spasilačkih jedinica.


                       - Ove godine imali smo dosta požara ali i uspešne intervencije,a od lokalne samouprave i logističku podršku. Naši građani bi trebali da poštuju mere vezane za zaštitu od požara,konkretno sada ulazimo u grejnu sezonu,gde treba proveriti ispravnost dimnjaka,a posebno imati kulturu ponašanja na zaštiti lične i društvene imovine,kaže Nikola Mikić, komadant vatrogasko-spasilačkog bataljona.

                 Najistaknutijim radnicima u protekloj godini podeljene su prigodne novčane nagrade kao priznanje za rad i izuzetnu ulogu u društvu.Nagrađeni su: Katarina Jatić, profesorka fizičkog i Goran Mišić, profesor biologije iz Gimnazije, Svetlana Paunović i Anđelka Stojšić, učiteljice iz OŠ “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu, Suzana Perić, profesorka razredne nastave, iz OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo, Milica Urošević–Ićitović, školski pedagog iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac i vaspitačica, Katarina Milićev, iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ dok se kao najbolji vatrogasac-spasilac istakao Vladimir Cvejić.
 
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Openhajmer opravdao očekivanja, sedam Oskara za "uništitelja svetova"

11 Mar 2024, 9:53

„Openhajmer“ je najbolji film 96. dodele Oskara. Od 13 nominacija film o ocu atomske bombe osvojio je sedam, uključujući…

Dobitnica prestižne nagrade iz medicine dr Anđelković: Veliki uspeh za našu zemlju, ostajem u Kosovskoj Mitrovici

9 Mar 2024, 10:06

Farmaceut Milena Anđelković iz Kosovske Mitrovice dobitnica je prestižne International Medis Awards for Medical Research…

Nagrada Miloš Crnjanski za Jovanu Dišić

10 Feb 2024, 11:51

Plaketa, medaljon sa likom Miloša Crnjanskog i novčana nagrada za roman vakum autora Jovane dišič 

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za utorak, 16. april…

SRBIJA: U utorak stiže promena vremena uz velike temperaturne razlike…

15 Apr 2024, 13:32

KulturaNarodna biblioteka priprema kulturno…

Narodna bibliotaka “Veljko Dugošević” Golubac je centar svih kulturnh dešavanja…

15 Apr 2024, 11:53

PrivredaSubvencije nisu isplaćene na vreme…

Subvencije nisu isplaćene na vreme jer korisnici ne proveravaju eSanduče kažu u Upravi za…

15 Apr 2024, 11:34

Kursna lista