NAGRADE ZA ISTAKNUTE PROSVETNE RADNIKE I VATROGASCE
   9 Nov 2018, 13:04    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NAGRADE ZA ISTAKNUTE PROSVETNE RADNIKE I VATROGASCE

U Velikom Gradištu obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika. Svečanom prijemu prisustvovali su i direktori škola, te komandant vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Požarevca i predstavnici Opštinskog štaba za vanredne situacije, predsednica Skupštine opštine, zamenik predsednika Skupštine opštine, načelnica Opštinske uprave i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove.Predsednik opštine, Dragan Milić, uručio je nagrade najuspešnijim radnicima u protekloj godini.
         Predsednik Milić je istakao da su obe profesije izuzetno teške i izrazio zahvalnost svima koji danas primaju nagrade, ali i onima koji nisu prisutni.   

     
           -Gledajući vaš posao, od vrtića do srednje škole, od jednog deteta od godinu dana, napravite čoveka.“, istakao je Dragan Milić, obraćajući se prosvetnim radnicima On je rekao, takođe, da opština zaista ima čime da se pohvali budući da se ulaže u prosvetu – od radova na novom objektu u Srednjevu i područnom odeljenju škole u Carevcu, nove sportske hale i dva nova odeljenja u vrtiću, toaleta i podova u Osnovnoj školi u Velikom Gradištu i fasade na Srednjoj školi.Naš zadatak je da deci obezbedimo kvalitetnu nastavu.“, dodao je predsednik, rekavši da je Osnovnoj školi u Majilovcu, za Dan škole uručena nova “pametna“ tabla, kao i da opština nagrađuje učenike za postignut uspeh i da će to činiti i ubuduće.

Da vatrogascima nije uvek lepo kao u filmovima, podsetio je predsednik Milić, rekavši da da je njihov posao izuzuetno težak, ali i da nikad nije bilo teže nego ove godine.


         -Znam koliko ste se angažovali svi vi i kolege iz Požarevca, zato vam čestitam i želim da imate što manje posla.“, rekao je Milić, uputivši apel građanima da budu pažljiviji i da ne pale strništa.Nagrađeni su prosvetni radnici Vesna Novković, profesor hemije i Dejan Milanović, profesor fizičkog vaspitanja iz Srednje škole “Miloje Vasić“, Danijela Marković i Jovanka Radulović, nastavnice razredne nastave iz OŠ “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu, Gorica Kostić, profesor razredne nastave, OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo, Nataša Nikolić, nastavnica razredne nastave iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac i vaspitačica, Milena Đuričić, iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ dok se kao najbolji vatrogasac-spasilac ove godine istakao Miroslav Mirković iz Vatrogasno-spasilačke jedinice u Velikom Gradištu.


     Jedan od nagerađenih je Dejan Milanović,profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi ,,Miloje Vasić’’koji je sa odbojjjkaškom ekipom učenika srednje škole osvojio bronzanu medalju na svetskom prvenstvu u odbojci u Brnu u Češkoj.
         -Pre svega velika je čast i zadovoljstvo da isped kolektiva Srednje škole ,,Miloje Vasić’’ u Velikom Gradištu dobuijem ovakvu prestižnu nagradu zajedno sa koleginicom Vesnom Novković.Ovo je za nas veliko priznanje kao profesoru u srednjoj školi,nadam se da će nanstaviti sa dobrim radom i da ćemo nam ovo  veliko priznanje služiti  kao podstrek za dalji napredan u školi,završavanje i vaspitavanje naše dece i ulaganje u njihovu budućnost.Zahvaljujem se opštini koja nas prati dugi niz godina,daje veliku podršku i vetar u leđa i prosveti,sportu i deci koja postižu dobre rezultate dugi niz godina,kaže Dejan Milanović.


Ovom prilikom, najistaknutijim radnicima podeljene su prigodne novčane nagrade kao priznanje za njihov rad i izuzetan doprinos zajednici.
Lj.Nastasijević
 
 
 
 Slične vesti

NAGRADE ZA NAJUŠPEŠNIJE DEKORATERE I PRVU BEBU RODJENU U 2019 GODINI

16 Jan 2019, 13:02

Povodom novogodišnjih I božićnih praznika  Turistička organizacija opštine Veliko Gradište pokrenula…

RADNIK KOPA DRMNO DOBITNIK ZLATNE MEDALJE ZA INOVACIJE

30 Nov 2018, 14:59

BOŽIDAR MIRKOVIĆ RADNIK NA KOPU DRMNO IZUMEO JE PAMETNI ALARM ZA AUTOMOBILE KOJI JE PREDSTAVIO NA TESLA FESTU I ZA TAJ IZUM…

URUČENE NAGRADE ZA NAJLEPŠE DVORIŠTE U 2018. GODINI U POŽAREVCU

27 Nov 2018, 12:52

MEDIJSKA KUĆA REČ NARODA, GRAD POŽAREVAC I JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE KOMUNALNE SLUŽBE ORGANIZOVALI SU SVEČANU DODELU NAGRADA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoUČENICI POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U…

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA SONJA MARINKOVIĆ IZ POŽAREVCA DOBILA JE BESPOVRATNA…

17 Jan 2019, 15:10

PolitikaUVODNO OBRAĆANJE VUČIĆA I PUTINA

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima…

17 Jan 2019, 15:03

PolitikaLavrov doputovao u Beograd

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je sinoć na beogradskom aerodromu "Nikola…

17 Jan 2019, 13:56

Kursna lista