Nagrada sa konkursa piši Deda Mrazu stigla u Golubac
   26 Dec 2020, 13:56    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Nagrada sa konkursa piši Deda Mrazu stigla u Golubac

Na ovogodišnjem, 18. nagradnom literarnom i likovnim konkursu "Piši Deda Mrazu" koji organizuje Pošta Srbije nakome je  učestvovalo  više od 7.000 mališana uzrasta do 10 godina iz cele Srbije prvu nagradu u grupnoj konkurenciji osvojili su  mališani sa vaspitačem Biljanom Kirovski iz Predškolske ustanove "Lasta" iz Golupca koji su praznik pretvorili u magičnu čaroliju kroz prikaz staklene kugle sa razigranim pahuljama i novogodišnjim motivima.

Pošta Srbije ovim konkursom podstiče dečju kreativnost i negovanje kulture pisanja i pismenosti. Umesto tradicionalne izložbe i svečanog uručenja nagrada, u skladu sa epidemiološkom situacijom, nagrade pobednicima  uručene su  na bezbedan način – na njihovim adresama. Tako je I prva nagrada za osvojeno prvo mestu u grupnoj konkurenciji stigla poštom na adresu ove Predkolske ustanove. Nagradu je od poštarskog radnika primila direktorka Milena Đurđević koja nije krila zadovoljstvo istakavši da je ova nagrada zaslužena jer su mališani dugo  radili na ovom radu, što govori činjenica da je rad veličine priližno jednog metra I zato sam ponosna na njih.

            - Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo bili učesnici nagradnog konkursa „Piši Deda Mrazu“ u organizaciji Pošte Srbije, a još veća zato što su baš naši mališani predškolske grupe osvojili 1. mesto u tako velikoj konkurenciji, gde su učestvovala deca određenog uzrasta sa teritorije cele Srbije. Verujem i zasluženo, zato što su naši mališani dugo radili na ovom radu, što govori činjenica da je rad veličine priližno jednog metra. Neizmernu sreću nam je donela pobeda kako deci, tako i našoj predškolskoj ustanovi i zaista smo ponosni na naše mališane, posebno u danima kada nam stižu praznici i kada je sreća još veća. Nagrada je stigla na našu adresu i na našem  zajedničkom druženju koje smo   organizovali u našoj ustanovi,  poklon su  otvorila deca predškolske grupe. Sama Plaketa I LG muzička linija.kao priznanje nam je podsticaj za dalji rad, da razvijamo kod dece prave vrednosti, da iskažu svoje želje i razvijaju svoju maštu, jer samo tako, uvereni smo da će izrasti u prave i vredne ljude,naglasila je direktorka Milena Đurđević.


     Mališani Predškolske ustanove ,,Lasta’’ I njihovi vaspitači  uz muziku iz  LG muzičke linije  proslavili su veselo  ovo  nagradu dobijenu za osvojeno prvom mestu u Srbiji I poručili da im je ovo samo podstrek za još veće angažovanje I učešće na ovakvim I sličnim konkursima kao I takmičenjima.



Slične vesti

Novi model ulaganja u poljoprivredu, kako do novca Svetske banke

6 Mar 2024, 13:05

Koordinator Projekta Konkurentna poljoprivreda Milan Stevanović kaže da Ministarstvo sa Svetskom bankom daje do 200.000…

Za realizaciju programa za socijalno uključivanje Roma i Romkinja iz budžeta Grada pet miliona dinara

10 Jan 2024, 12:24

Za realizaciju Programa za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca za period od 2024. do 2026. godine, …

Javni konkurs za programe udruženja građana

10 Jan 2024, 10:56

U Velikom Gradištu raspisan je javni konkurs za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista