Na Srebrnom jezeru održano šesto prvenstvo Srbije u ciklo krosu
   9 Feb 2021, 12:47    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Na Srebrnom jezeru održano šesto prvenstvo Srbije u ciklo krosu

-Šesto državno prvenstvo u ciklo krosu održano je na Srebrnom jezeru. Šampion Srbije u seniorskoj konkurenciji  je Andrej Galović iz Biciklističkog kluba „Partizan“ Beograd,a seniorska prvakinja Srbije u ciklokrosu je Lana Gavrilovic iz Šida.
 
U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije I Sportskog saveza opštine Veliko Gradište , na Srebrnom jezeru,održano je šesto državno prvenstvo u ciklo krosu na kome je uzelo učešće oko 150 biciklista svih uzrasta. Prvenstvo je otvorio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić koji je rekao da je ovo lepo vreme iznad proseka za ovo doba godine ,sa vetrom .omogućilo takmičarima da pokažu svoj takmičarski duh u ovoj sportskoj disciplini I tako otvorili  ovogodišnju turističku sezonu sa nadom da će narednih godina ovo prvenstvo postati I međunarodno.


                   - Zadovoljan sam što ste po šesti put na Srebrnom jezeru i što na ovaj način počinjemo turističku sezonu 2021. godine. Mladost i sport pobeđuju sve nedaće. Nadam se da je i ovo početak kraja korone koja nas je pratila godinu dana,da otvaramo turističku sezonu gde se pripremamo da nam bude ili kao prošlogodišnja,ili još bolja.Pored nas I Požarevca,očekujem da se I ostale opštine u Braničevskom okrugu uključe u ovu priču I da tako na neki način zaštititimo I prirodu,ne samo kroz takmičarski deo,več I onaj da više vozimo bicikl,a da manje koristimo automobile,rekao je MIlić.

U ime tradicionalnog domaćina trke grada Požarevca, obratio se  gradonačelnik Saša Pavlović  koji je prisustvovao održavanju ovog prvenstva na Srebrnom jezeru, koji je rekao  da mu je veoma drago  što je Gradište, kao jedna od  opština Braničevskog okruga, domaćin ovog takmičenja, najavivši otvaranje trke i u Požarevcu kao i blisku saradnju u narednom periodu između  Gradske opštine Požarevac  I Opštine Veliko Gradište.

Predsednik organizatora takmičenja, Biciklističkog saveza Srbije, Branko Banović  naglasio je da  održavanjem ovakvim sportskih manifestacijama I takmičenja želimo da povežemo sport,biciklizam I turizam I poželeo sreću  I uspeh takmičarima na prvom takmičenju u ovoj godini.

Ciklo kros je biciklistička disciplina koja se održava u zimskom periodu i  veoma je specifična i zahtevna koja služi da se lakše prevaziđe zimski period.U Sportskom savezu opštine Veliko Gradište potrudili se da organizacija prvenstva bude bolja u odnosu na prošlu godinu,a zadovoljni su sa brojem takmičara  kao vremenskim uslovima.


Na održanom šestom  prvenstvo Srbije u ciklo krosu na Srebrnom jezeru kraj Velikog Gradišta, na kome je učestvovalo oko 150 takmičara koji se takmičili u 7  kategorija , u kategoriji seniora pobednik je Andrej Galović, iz Biciklističkog kluba "Partizan", a seniorska prvakinja Srbije u ciklokrosu je Lana Gavrilovic iz Šida. Suorganizator trke ispred opštine Veliko Gradište je Sportski savez opštine dok je podršku pružila Turistička organizacija. Ovom prilikom Biciklistički savez Srbije dodelio je I nagrade najboljim biciklistima u Ligi Srbije za 2020. godinu
 Slične vesti

Požarevac je najbolji domaćin decenije Trke kroz Srbiju

3 Sep 2020, 10:52

Poljak  Emanuel  Pjaskovi najbrži u Požarevcu, Dušan Rajević ponovo sedmi. Požarevac je po mišljenju…

Biciklisti 60. Trke kroz Srbiju stigli na Zlatibor

2 Sep 2020, 10:25

Međunarodna biciklistička 60. “Trka kroz Srbiju” završila je prvu etapu jubilarne trke od Jahorine do…

Biciklistička trka zatvara Tabačku čaršiju

1 Sep 2020, 10:46

Informativna služba grada Požarevca  obaveštava  građanE Požarevca da će zbog održavanja „60 Međunarodne…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGradištanski srednjoškolci učestvovali…

U kreiranju lokalnog budžeta opštine Veliko Gradište, u okviru aktivnosti u…

2 Mar 2021, 15:00

Servisne informacijeZbog radova, sutra bez vode ulica…

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac, obaveštava građane da će 3. marta 2021.godine…

2 Mar 2021, 13:34

SportKonkurs za stipendiranje sportista…

Opština Kučevo je izdvojila sredstva za stipendiranje kategorisanih i nekategorisanih…

2 Mar 2021, 13:28

Kursna lista