NA SREBRNOM JEZERU ODRŽAN MEĐUNARODNI TURNIR U ŠAHU
   26 Jun 2017, 11:56    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


NA SREBRNOM JEZERU ODRŽAN MEĐUNARODNI TURNIR U ŠAHU

Podelom medalja,pehara i novčanih nagrada,juče je u Velikom Gradištu završen ovogodišnji 11.Međunarodni šahovski turnir ,,Srebrno jezero 2017’’.Ove godine na turniru koji se igrao u tri kategorije A,B i C bilo je prisustno 20 federacija sa ukupno 260 učesnika,od toga 60 igrača sa titulama međunarodne šahovske kategorije,11 velemajstora i 20 internacionalnih majstora,što dovoljno govori o snazi ovog turnira,koji je svečano zatvorio i pobednicima uručio nagrade Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište.
      
-Zadovoljan sam što smo postigli svoj cilj i ovaj turnir je protekao u najboljem redu. Kada smo pre nekih desetak godina počeli sa organizacijom turnira,tada je bila ista ekipa,bio nam je tada cilj nam je bio ovo,da dođemo do nekih 300 takmičara i da turnir bude na ovom nivou.Drago mi je što se to obistinilo,čestitam organizatorima turnira,jer je on postao međunarodni i jedan je od najboljih u Srbiji. Organizatori turnira postavili su sebi zadatak da ovaj turnir naredne godine bude još masovniji.Čestitam svim takmičarima na uspehu,a posebno onima koji su osvojili medalje i nagrade.Naš osnovni moto je da nam gosti koji jednom dođu,da nam se ponovo vrate,rekao je Milić.


                                                                                                
Turnir je trajao osam dana i okupio šahiste iz 20 zemalja,među kojima najviše iz Turske,održan je i blic turnir u ubrzanom šahu na brodu ,,Silver star’’,a uz pomoć interneta šah se vraća na velika vrata,pa je sve veće interesovanje za ovu drevnu igru,posebno kod mlade generacije. Kongresna sala hotela ,,Danubia’’ na Srebrnom jezeru pružile su dobre uslove za takmičenje koje  je proteklo bez problema.



        -Imali smo 260 igrača iz preko 20 zemalja sveta,a najveća je bila grupa iz Turske koja je brojala oko 40 šahista.Turnir koji je trajao osam dana protekao u najboljem redu,održan je u A,B i C kategorijama,igralo se u tri sale hotela ,,Danubio’’ i bilo je učesnika iz svih generacija,od najmlađih do najstarijih.Očekujem da ćemo naredne godine imati oko 300 učesnika,što bi za nas organizatore i Opštinu veliko Gradište bio veliki uspeh.Trenutno smo,pored Srbije i među vodećim šahovskim turnirima na Balkanu,kaže Stanislav Mađar,organizator turnira ispred Šahovskog kluba ,,VGSK’’-a.

 
Prošlogodišnji pobednik turnira u A kategoriji velemajstor Branko Damnjanović iz Zemuna zadržao je titulu pobednika i ovog 11 turnira, planira da ide u šahovsku penziju i posvetiće se  trenerskom radu.Damnjanović je i aktuelni selektor ženske reprezentacije Srbije.


      -Imao sam dobar start i posle šest kola imao sam učinak od 6,6 poena,pa mi je bilo mnogo lakše da završim na prvom mestu,zadovoljan je šahovski velemajstor Branko Damnjanović.On kaže da je ovaj turnir jedfan od najboljih u Srbiji i na Balkanu,okupio je ove godine najbolje šahiste sveta,a među najjačim protivnicima bili su mladi šahista Petrov iz Rusije i nekoliko igrača iz Turske i Srbije
.

 
    Pobednici turnira u A kategoriji su Branko Damnjanović,drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Nikita Petrov i Miroslav Tošić, u B kategoriji Dejan Jakovljević,drugi je Karaoglan Doruk i Slobodan Ilić,i u C kategoriji Andrej Lijepić ispred Lazara Nikolića i Milice Carević.Njima su pripale zlatne,srebrne i bronzane medalje,a uručio im je predsednik Opštine veliko Gradište,Dragan Milić.




Organizatori su opština Veliko Gradište, Šahovski savez Braničevskog okruga, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, u saradnji sa kompanijom „Silver lake resort“, šah klubom VGSK-a i restoranom ,,Atos“.
 
 Lj.Nastasijević
 



Slične vesti

Marinković: Zadovoljan sam učešćem Sportskog saveza Grada Požarevca u mnogim projektima

27 Mar 2024, 13:52

Skupština Sportskog saveza Grada Požarevca okupila je veliki broj sportskih poslenika, predsednike klubova i trenere.…

Saveti za početnike u svetu fitnesa

27 Mar 2024, 9:03

Fitnes je mnogo više od fizičke aktivnosti - to je način života koji ima pozitivan uticaj na vaše telo, um…

Seminar francuskog boks trenera izazvao veliko interesovanje

19 Feb 2024, 12:48

Tokom vikenda, 17. i 18. februara održan je seminar o francuskoj školi boksa.

Boks i kik boks klub Mladi…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista