Na sajmu zapošljavanja u Velikom Gradištu  ponuđeno 175 radnih mesta
   21 Apr 2023, 12:24    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Na sajmu zapošljavanja u Velikom Gradištu ponuđeno 175 radnih mesta

Na sajmu zapošljavanja Filijale Požarevac NSZ u organizaciji ispostava Veliko Gradište I Golubac, koji je održan u Svečanoj sali  Skupštine opštine u Velikom Gradištu  , 19  poslodavaca iz opština Veliko Gradište I Golubac ponudilo je nezaposlenim licima 175 slobodnih  radnuh mesta.


Sajam su otvorili u ime domaćina  I organizatora  Marina Ranić ispred opštine Veliko Gradište,zamenik predsednika opštine Golubac  Marko Stojaković I  direktorka Filijale Požarevac Sonja Mirić Mladenović, 

Ovaj sajam realizuju dve ispostave Filijale Požarevac,  Veliko Gradište i Golubac,na kome je iz opštine Veliko Gradište bilo priisutno 11 poslodavaca koji su iskazali potrebu za odreženim brojem porebnih radnika .
     -Dobro došli na ovaj sajam zapošljavanja u Veliko Gradište I čast mi je da vas pozdravim u ime predsednika opštine Dragana Milića koji je službeno odstutan,ali je zahvalan što ste se odazvali u ovako velikom broju. Na sajmu je prisustno 10 poslodavaca koji su iskazali potrebu za ppprijem oko 175 radnika ,istakla je Marinna Ranić iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Veliko Gradište.

Dugogodišnja dobra saradnja između opštine Golubac I Nacionalne službe zapošljavanja -Filijale Požarevac  od 2019. godine do danas u ovoj podunavskoj opštini broj nezaposlen lica  je smanjen za 50 odsto.
        -Opština Golubac radi svake godine na smanjenju broja nezaposlenih lica I otvaranjem Vatrogasnog doma,Golubačke tvrđave,Fabrike za proizvodnju dečje konfekcije I otvaranjem preko 20 restorana,taj broj je drastično smanjen I kreće se za pedeset odsto. Cilj nam je u budućnosti da se na teritoriji naše opštine koja svoju šansu vidi u razvoju turizma izgradi još neki hotel,a takođe I još neka fabrika,rekao je Marko Stojaković,zamenik predsednika opštine Golubac.

           Nacionalna služba zapošljavanja-Filijala Požarevac na ovaj sajam pozvala je preko 700 nezaposlenih lica koja se vode na evedenciji i  koja traže posao u ispostavama filijale u Velikom Gradištu I Golupcu

            -Ovo je manifestacija otvorenog karaktera,tako da I ljudi koji nisu na evidenciji NSZ mogu da budu I potraže posao. Nacionalna služba zapošljavanja je u februaru ove godine raspisala Javne pozive prema Republičkim javnim pozivima,pa pošto immo veoma dobru saradnju sa ove dve Opštine imaćemo još niz javnih poziva koji se tiču njihovih lokalnih akcionih planova zapošljavanja.Veliko Gradište I Golubac izdvojili su sopstvena sredstva I u saradnji sa NSZ koja će takođe izdvojiti iz Republičkog budžeta određena sredstva finansiraće akrivne mere politike zapošljavanja. U opštini Golubac finansiraće se javni radovi,a u Velikom Gradištu javni radovi, program samozapošljavanja I program zapošljavanja lica na novootvorenim radnim mestima  Iz kategorije teže zaposlenih lica,naglasila je direktorka Filijale Požarevac NSZ,Sonja Mirić Mladenović.

  Kako je  istakla  direktorka Filijale Požarevac Sonja Mirić Mladenović,  NSZ ima višedecenijsku tradiciju organizovanja sajmova zapošljavanja koji predstavljaju uspešan vid neposrednog kontakta nezaposlenih lica i poslodavaca. To je prilika da nezaposlena lica stupe u kontakt sa velikim brojem poslodavaca na jednom mestu, a poslodavci upoznaju osobe koje traže zaposlenje. Sajam je i dobro mesto na kome preduzetnici međusobno razmenjuju iskustva i ideje i ostvaruju poslovnu saradnju. 

            -Svake godine NSZ Požarevac organizuje po dva Sajma zapošljavanja,jedan je u ispostavama NSZ,a drugi u sedištu dilijale u Požarevcu, Ove godine,imaćemo još jedan  jesenji sajam zapošljavanja u Požarevcu I okupićemo poslodavce iz Pžarevca,gradske opštine Kostolac I susednih opština Malo Crniće I Žabari,dodala je Sonja Mirić Mladenović.Na ovom sajmu zapošljavanja u Velikom Gradištu ponuda poslova je bila raznolika,pa se najviše tražilo konobara, proizvođača prehrambenih proizvoda, kuvara,  prodavaca, agenata prodaje i drugih poslova za rad u proizvodnim i uslužnim delatnostima. 
 Slične vesti

Počeo Sajam investicija i trgovine u Sjamenu, Srbija se kao počasni gost predstavlja sa četiri projekta

8 Sep 2023, 11:04

Najveći na svetu, međunarodni Sajam investicija i trgovine počeo je u Sjamenu u Kini. Okuplja 23. put predstavnike više…

Čadež: EXPO 2027 ogromna šansa za srpsku ekonomiju

23 Jun 2023, 9:19

EXPO Belgrade 2027 mnogo je više od izložbe i tromesečnih direktnih prihoda procenjenih na oko milijardu evra, jer…

Prijave za Festival cveća koji se održava 4. maja u Golupcu

26 Apr 2023, 11:40

Po igledu na druge susedne opštine i Golubac ima svoj festival cveća.Turistička organizacija Golubac u saradnji sa…

Postavite komentarPretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaU onlajn supermarketu – nova prilika…

Sve više malih proizvođača pokušava da dođe do kupaca preko sopstvenih onlajn…

25 Sep 2023, 10:07

DruštvoNiču tri naučno-tehnološka parka,…

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izgradnju Naučno–tehnoloških…

25 Sep 2023, 10:03

DruštvoPočela isplata pomoći za decu…

Danas i sutra isplaćuje se jednokratna pomoć države roditeljima dece uzrasta do 16 godina.…

25 Sep 2023, 10:01

Kursna lista