NA DUNAVU KOD GOLUPCA PRORADILA  BABUŠKA
   13 Feb 2020, 18:29    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NA DUNAVU KOD GOLUPCA PRORADILA BABUŠKA

Stabilizacija vremena i otoplenje neuobičajeno za ovo doba godine proteklih dana izmamilo je sportske ribolovce  koji su proteklog meseca otvorili  ovogodišnju sezonu ulova ribe na Dunavu kod Golupca.. To su uradili i pojedini alasi koji su svojim čamcima zaplovili ovom rekom.

Sportski ribolovci  pa i alasi su poznati po upornosti i stpljenju,pa je gornja marina  u Golupcu bila  proteklog vikenda  dobro posećena, a danas je nešto manje  onih koji su stpljivo čekali da riba zagrize.  Golubački ribolovci  a I svi oni iz raznih mesta Srbije koji su redovni posetioci Golupca sećaju  proteklih sezona kada je riba radila u ovom vremenskom periodu,nije birala šta će pojesti, pa se kući odlazilo i sa dvadesetak kilogarma čuvene babuške koja je odlično radila na crviće i glistu.

Proteklih godina u ovoj marini kada je babuška grizla,tražilo se mesto više,dolazilo je  oko 300  sportskih ribolovaca iz raznih mesta iz Srbije i kući se vraćali sa bogatim ulovom. Od januara pa do danas bilo je oko stotinu  upornih koji se posle provedenih  desetak sati u pecanju,  svojim kućama vraćali sa dvadesetak babuški težine od 150 do 300 grama.

Ribolovci sa kojima smo  razgovarali nadaju se da će narednih dana  babuška ipak  početi da radi kao predhodnih sezona kada se kući odlazilo  sa desetak pa I stotinu kilograma čuvene golubačke babuške.
        -Trenutno se peca na hleb I crviće,danas nešto nije baš idealno,javi se po neka krupna,ali je to slabo .Ovde sam kada imam vremena,ali se može reći da sam često I da je bilo ulova od dvvadesetak pa I više kilograma u toku dana. Pored Dunava pecam I reci Pek,ne učestvujem u nikakvom takmičenju,pecam jedino za svoju dušu. Danas kod mene slabo grize,dok kod dtugara ide dobro,kaže Nikola Stojanović,ribolovac iz Miljevića.

          Goran Vasić sportskim ribolovom se bavi od malih nogu,rodom je iz Beograda,trenutno se nalazi na radu u Nemačkoj,ali je redovan posetilac golubačke marine I kada ima slobodne vreme u toku godine posećuje više puta Golubac  kao idealno mesto za rubolovce .

         -Golubačka marina je idelano mesto za pecanje I zato u toku godine dođem kada imam vremena I budem u Srbiji.Danas je Trento slabo,riba nešto ne radi,ali nadam se da će biti bolje u toku dana.Trenutno pecam na hlebnu ružu,tako da nije problem u mamku,već u babuški koje radi I ne grize.Bilo je dana kada se moglo da se upeca I do sto kilograma ribe,pecam od svoje jedanaste godine I to mahom iz ljubavi prema ovom sportu koji čoveka smiruje I opušta. NIje mi teško da iz Beograda  skoknem do Golupca,jer ovo mesto je idelano za pecanje a I dobri su ljudi,dodaje Goran Vasić.

Najbolje su prolazili oni koji su koristili male udice na kojima stavljaju ružu od običnog ili ribolovnog hleba. Babuška je odlično radila i na crviće i glistu.

Ulovi su promenljivi, pa iskusni ribolovci za nekoliko sati uhvate od 10 do 15 kilograma.Prosečna težina babuške je od 150 do 500 grama,a bilo je i pojedinačnih ulova čija se težina kretala i od 600 do 800 grama                                                                                           
 Lj.NastasijevićSlične vesti

PRORADILA BABUŠKA NA DUNAVU KOD GOLUPCA

18 Feb 2019, 14:19

Stabilizacija vremena i malo otoplenje proteklih dana izmamilo je sportske ribolovce da zabace i tako otvore ovogodišnju…

SVETSKO PRVENSTVO U MUŠIČARENJU

4 Sep 2017, 14:54

NA 37. SVETSKOM PRVENSTVU U MUŠIČRENJU U SLOVAČKOJ UČESTVUJE TRIDESET I JEDNA (31) EKIPA IZ CELOG  SVETA. U…

Postavite komentar


  1. lazar
    February 14, 2020 | 19:11:26
    Na Srebrnom jezeru nije ni prestajala da radi. A na Zimovniku kod Velikog Gradišta ne možeš da prodješ od šarandzija. Nisu krupni 3-5 kg - 2 + 2

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZadovoljavajuća epidemiološka…

Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga je naglasio da se pored javnih službi…

30 Sep 2020, 12:47

DruštvoPIO Fond obaveštava penzionere…

Isplata penzije za septembar za penzionere iz kategorije zaposlenih počinje 10. oktobra uplatom…

30 Sep 2020, 12:39

KulturaIzložba osobe sa invaliditetom…

U okviru kampanje “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” u Tabačkoj čarčiji…

30 Sep 2020, 12:17

Kursna lista