Na 56. Golubačkom kotliću ekipa iz Drmna skuvala najukusniju riblju čorbu
   22 Aug 2022, 15:12    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Na 56. Golubačkom kotliću ekipa iz Drmna skuvala najukusniju riblju čorbu

Tradicionalna 56 po redu kulinarsko - turistička manifestacija „Golubački kotlić“  odložena zbog kiše 30 jula održana je proteklog vikenda u Golupcu i ovog dana ponovo je bilo malo kiše,ali se ipak vreme stabilizovalo I manifestacija je održana. U kuvanju riblje čorbe takmičilo se 35 ekipa, a za sve posetioce manifestacije, pored učešća u nagradnoj igri, bila je obezbeđena riblja čorba, koju su skuvali raniji pobednici kotlića.

         --Morali smo da se prilagođavamo vremenskim uslovima,dosta ekipa nije došlo zbog najave vremenskih nepogoda,ali ipak je došlo više od tridesetak,što smo zadovoljni.Očekujemo da se narednih godina vrate ljudi I da bude na onom nivou I broju na koji smo navikli.Uveli smo I jednu novu igru za posetiocce kao naša mala pažnja što neko vreme provedu ovde u Golupcu,naglasila je Jelena Petrović,vd direktorka TO Golubac.
 
Turistička organizacija ove podunavske opštine u ovoj godinini iako je tiirističko golubačko leto pri kraju,ima I drugih programa I turističke ponude za turiste koji žele da posete Golubac.Petrović je I najavila održavanje nekih manifestacija do kraja godine.

        -U oktobru mesecu imamo MIholjske susrete sela u Dobri I očekujemo kao prošle godine u Braničevu,da će sva naša sela prestave sebe na pravi način.Predstoji nam I Veliko-gospojinski narodni vašar koji se održava tokom sledeće sedmice,a mogu se pogledati I dve izložbe postavljeneu  galeriji  u Biblioteci,jedna je izložba fotografija o geoparku Đerdap,a dtuga o velikanima naše muzičke scene autora Ivana Grlića koji se preselio u Golubac I gde vidi svoju ispiraciju za svoj rad,dodala je Petrović.

 Najukusniju I najbolju riblju čorbu po oceni stručnog žirija čorbu skuvala je ekipa iz Drmna, kojoj je pripala novčana nagrada od 60.000 dinara. Drugo mesto i novčanu nagradu od 40.000 dinara osvojila je ekipa iz Starog Kostolca, dok je mešovita ekipa iz Šuvajića i Braničeva osvojila treće mesto i 20.000 dinara Prvoplasirane ekipe i najveselija ekipa dobile su i vredne robne nagrade, kao i posetioci koji su učestvovali u nagradnoj igri.

          Organizator je Turistička organizacija uz podršku kroz projekat Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ I opštine Golubac, kao i od strane brojnih sponzora koji su donirali robne nagrade za učesnike i posetioce,
 Slične vesti

Miholjski susreti sela i 21. jepurijada u Topolovniku: Najbolji gulaš od divljeg zeca skuvala ekipa Slaviše Pavlovića iz Vlaškog Dola

28 Nov 2023, 12:06

U  naselju Topolovnik,u opštini Veliko Gradište, proteklog vikenda održani su ,,Miholjski susreti sela’’…

Vrtić Lasta iz Golupca na četvrtim dečijim jezičkim igrarijama u Smederevskoj Palanci

6 Nov 2023, 21:39

Ekipa Predškolske ustanove ,,Lasta’’ iz Golupca prvi put se predstavila na ovogodišnjoj …

TO Golubac dobila prvu nagradu za najbolju jednolisnu turističku publikaciju

17 Oct 2023, 16:29


U Kruševcu je održana 19.po redu tradicionalna  Međunarodna manifestacija “KOFER SLOVA“ Ova manifestacija se održava…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za utorak, 16. april…

SRBIJA: U utorak stiže promena vremena uz velike temperaturne razlike…

15 Apr 2024, 13:32

KulturaNarodna biblioteka priprema kulturno…

Narodna bibliotaka “Veljko Dugošević” Golubac je centar svih kulturnh dešavanja…

15 Apr 2024, 11:53

PrivredaSubvencije nisu isplaćene na vreme…

Subvencije nisu isplaćene na vreme jer korisnici ne proveravaju eSanduče kažu u Upravi za…

15 Apr 2024, 11:34

Kursna lista