Na 56. Golubačkom kotliću ekipa iz Drmna skuvala najukusniju riblju čorbu
   22 Aug 2022, 15:12    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Na 56. Golubačkom kotliću ekipa iz Drmna skuvala najukusniju riblju čorbu

Tradicionalna 56 po redu kulinarsko - turistička manifestacija „Golubački kotlić“  odložena zbog kiše 30 jula održana je proteklog vikenda u Golupcu i ovog dana ponovo je bilo malo kiše,ali se ipak vreme stabilizovalo I manifestacija je održana. U kuvanju riblje čorbe takmičilo se 35 ekipa, a za sve posetioce manifestacije, pored učešća u nagradnoj igri, bila je obezbeđena riblja čorba, koju su skuvali raniji pobednici kotlića.

         --Morali smo da se prilagođavamo vremenskim uslovima,dosta ekipa nije došlo zbog najave vremenskih nepogoda,ali ipak je došlo više od tridesetak,što smo zadovoljni.Očekujemo da se narednih godina vrate ljudi I da bude na onom nivou I broju na koji smo navikli.Uveli smo I jednu novu igru za posetiocce kao naša mala pažnja što neko vreme provedu ovde u Golupcu,naglasila je Jelena Petrović,vd direktorka TO Golubac.
 
Turistička organizacija ove podunavske opštine u ovoj godinini iako je tiirističko golubačko leto pri kraju,ima I drugih programa I turističke ponude za turiste koji žele da posete Golubac.Petrović je I najavila održavanje nekih manifestacija do kraja godine.

        -U oktobru mesecu imamo MIholjske susrete sela u Dobri I očekujemo kao prošle godine u Braničevu,da će sva naša sela prestave sebe na pravi način.Predstoji nam I Veliko-gospojinski narodni vašar koji se održava tokom sledeće sedmice,a mogu se pogledati I dve izložbe postavljeneu  galeriji  u Biblioteci,jedna je izložba fotografija o geoparku Đerdap,a dtuga o velikanima naše muzičke scene autora Ivana Grlića koji se preselio u Golubac I gde vidi svoju ispiraciju za svoj rad,dodala je Petrović.

 Najukusniju I najbolju riblju čorbu po oceni stručnog žirija čorbu skuvala je ekipa iz Drmna, kojoj je pripala novčana nagrada od 60.000 dinara. Drugo mesto i novčanu nagradu od 40.000 dinara osvojila je ekipa iz Starog Kostolca, dok je mešovita ekipa iz Šuvajića i Braničeva osvojila treće mesto i 20.000 dinara Prvoplasirane ekipe i najveselija ekipa dobile su i vredne robne nagrade, kao i posetioci koji su učestvovali u nagradnoj igri.

          Organizator je Turistička organizacija uz podršku kroz projekat Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ I opštine Golubac, kao i od strane brojnih sponzora koji su donirali robne nagrade za učesnike i posetioce,
 Slične vesti

Potekli vikend u znaku projekta Velikani Kučeva

31 Oct 2022, 15:55

Projektom,,Velikani Kučeva’’ koji su  zajednički realizovali Centar za kulturu „Dragan Kecman“…

Turističkoj organizaciji Golubac prvo mesto za najbolji sajt

14 Oct 2022, 15:46

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja grada, Turistička organizacija Kruševac organizovala je tradicionalni, 18.…

U naselju Neresnica održani Miholjski susreti sela

10 Oct 2022, 21:33

U naselju  Neresnica,u  opštini Kučevo,proteklog vikenda održani su Miholjski susreti sela u organizaciji…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

EkonomijaPovršinski kop „Drmno“: Efikasan…

Efikasan rad objekata za isušivanje Površinskog kopa „Drmno“. Za…

30 Nov 2022, 10:03

DruštvoKisić: Deca koja vrše nasilje…

Deca koja su vršila nasilje nisu mala i treba da snose posledice za svoje postupke,…

30 Nov 2022, 9:52

Kursna lista