MUŠIČARSKA LIGA 2019 NA RECI ĐETINJI: SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO LIGE
   2 Oct 2019, 12:57    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


MUŠIČARSKA LIGA 2019 NA RECI ĐETINJI: SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO LIGE

U SUBOTU I NEDELJU 28. I 29. SEPTEMBRA ODRŽANA SU ODRŽANA SU TRI ZAVRŠNA KOLA, SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO MUŠIČARSKE LIGE SRBIJE NA RECI ĐETINJI IZNAD UŽICA, A UČEŠĆE NA OVOM TAKMIČENJU UZELI SU I TAKMIČARI IZ  ORGANIZACIJE SPORTSKIH RIBOLOVACA „SMUĐ“ IZ POŽAREVCA.


Nakon odlaganja zbog loših hidroloških uslova (povećanog vodostaja i mogućih puštanja vode iz brane) tek prethodnog vikenda (28. i 29.09.2019.) održana su tri završna kola Mušičarske lige Srbije na reci Đetinji iznad Užica. U pojedinačnoj konkurenciji za naslov Prvaka Srbije i izbor reprezentativaca takmičilo se 17 takmičara iz 9 klubova među kojima i tri takmičara Organizacije Sportskih Ribolovaca „SMUĐ“ iz Požarevca.Takmičare je dočekao idealan vodostaj i fantastični vremenski uslovi – na Đetinji smo ranijh godina obavezno kisnuli a ovaj put uživali u miholjskom letu. Iako su uslovi za mušičarenje bili idealni riba je bila jako selektivna ulovljeno je 196 riba - pastrmki i lipljenova. Lepotom su odskakali krupni lipljenovi kojih je zaista puno ulovljeno, a najvećeg od 44,1cm je ulovio Mladen Žakula iz ekipe „Nišava“ Niš.
Ovogodišnju Ligu obeležili su fantastični takmičari „Kluba Mušičara“ iz Beograda – Tihomir Lukić je prvi, Marko Milačić drugi a Dejan Pastronjevič treći!!!

Odmah za njima su Aleksandar Mišić (četvrti) i Milan Martić (peti) iz OSR „SMUĐ“ iz Požarevca. Ovo je ujedno i petorka koja čini prvi tim reprezentacije Srbije za međunarodna takmičenja u 2020-toj godini. I treći takmičar ORGANIZACIJE SPORTSKIH RIBOLOVACA „SMUĐ“, Vladimir Marković uspeo je da se kao deseti plasira u prošireni sastav reprezentacije.Ligu 2019 godine krasilo je krajnje neizvesno takmičenje i mnogobrojne smene na vrhu tabele uz trijumf takmičara beogradskog kluba. Aleksandar Mišić je bukvalno zbog par santimetara kraće ribe u poslednjoj sesiji ostao bez pehara za treće ili čak drugo mesto!!! Treba istaći i da je posle 5 godina redovnog održavanja Mušičarske Lige došlo do izuzetnog napretka u takmičarskom ribolovu u ovoj disciplini – konkurencija je sve jača a znanje i nivo svih takmičara sve viši. Sledi polugodišnja pauza zbog lovostaja na pastrmku pa se vidimo 2020-te.Slične vesti

PRVENSTVO U LOVU NA PLOVAK

6 Jul 2020, 12:11

POŽAREVAČKIM „SMUĐAROŠIMA“, JEDNO DRUGO I DVA TREĆA MESTA NA TAKMIČENJU U SMEDEREVU.
Proteklog vikenda…

NA ZLOTU ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U MUŠIČARENJU

13 Jun 2020, 10:55

U  PERIODU OD 5 DO 7. JUNA U SELU ZLOT NA ZLOTSKOJ RECI  ODRŽANO  JE  DRŽAVNO  IZBORNO PRVENSTVO…

MALA ŠKOLA RIBOLOVA 2020

21 Feb 2020, 12:28

ORGANIZACIJA SPORTSKIH RIBOLOVACA SMUĐ ODŽALA JE PRVI DVOČAS MALA ŠKOLA RIBOLOVA 2020.
 

Dana 20. februara…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Braničevskom okrugu 9, u Podunavskom…

Tokom vikenda potvrđen koronavirus kod 25 osoba iz Braničevskog i Podunavskog okruga, saopštio…

13 Jul 2020, 14:32

ZdravljeLETNJA KAMPANJA DOBROVOLJNOG DAVANJA…

TOKOM LETNJIH MESECI MOGUĆA JE NESTAŠICA KRVI, TE JE  INSTITUT ZA TRANSUZIJU KRVI…

13 Jul 2020, 13:49

DruštvoBEZ VODE DEO GRADA

JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac obaveštavada zbog radova na mreži  bez vode…

13 Jul 2020, 12:25

Kursna lista