MUŠIČARSKA LIGA 2019 NA RECI ĐETINJI: SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO LIGE
   2 Oct 2019, 12:57    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


MUŠIČARSKA LIGA 2019 NA RECI ĐETINJI: SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO LIGE

U SUBOTU I NEDELJU 28. I 29. SEPTEMBRA ODRŽANA SU ODRŽANA SU TRI ZAVRŠNA KOLA, SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO MUŠIČARSKE LIGE SRBIJE NA RECI ĐETINJI IZNAD UŽICA, A UČEŠĆE NA OVOM TAKMIČENJU UZELI SU I TAKMIČARI IZ  ORGANIZACIJE SPORTSKIH RIBOLOVACA „SMUĐ“ IZ POŽAREVCA.


Nakon odlaganja zbog loših hidroloških uslova (povećanog vodostaja i mogućih puštanja vode iz brane) tek prethodnog vikenda (28. i 29.09.2019.) održana su tri završna kola Mušičarske lige Srbije na reci Đetinji iznad Užica. U pojedinačnoj konkurenciji za naslov Prvaka Srbije i izbor reprezentativaca takmičilo se 17 takmičara iz 9 klubova među kojima i tri takmičara Organizacije Sportskih Ribolovaca „SMUĐ“ iz Požarevca.



Takmičare je dočekao idealan vodostaj i fantastični vremenski uslovi – na Đetinji smo ranijh godina obavezno kisnuli a ovaj put uživali u miholjskom letu. Iako su uslovi za mušičarenje bili idealni riba je bila jako selektivna ulovljeno je 196 riba - pastrmki i lipljenova. Lepotom su odskakali krupni lipljenovi kojih je zaista puno ulovljeno, a najvećeg od 44,1cm je ulovio Mladen Žakula iz ekipe „Nišava“ Niš.
Ovogodišnju Ligu obeležili su fantastični takmičari „Kluba Mušičara“ iz Beograda – Tihomir Lukić je prvi, Marko Milačić drugi a Dejan Pastronjevič treći!!!

Odmah za njima su Aleksandar Mišić (četvrti) i Milan Martić (peti) iz OSR „SMUĐ“ iz Požarevca. Ovo je ujedno i petorka koja čini prvi tim reprezentacije Srbije za međunarodna takmičenja u 2020-toj godini. I treći takmičar ORGANIZACIJE SPORTSKIH RIBOLOVACA „SMUĐ“, Vladimir Marković uspeo je da se kao deseti plasira u prošireni sastav reprezentacije.



Ligu 2019 godine krasilo je krajnje neizvesno takmičenje i mnogobrojne smene na vrhu tabele uz trijumf takmičara beogradskog kluba. Aleksandar Mišić je bukvalno zbog par santimetara kraće ribe u poslednjoj sesiji ostao bez pehara za treće ili čak drugo mesto!!! Treba istaći i da je posle 5 godina redovnog održavanja Mušičarske Lige došlo do izuzetnog napretka u takmičarskom ribolovu u ovoj disciplini – konkurencija je sve jača a znanje i nivo svih takmičara sve viši. Sledi polugodišnja pauza zbog lovostaja na pastrmku pa se vidimo 2020-te.



Slične vesti

Požarevački gimnazijalac ulovio štuku dugu 87 centimetara

8 Sep 2022, 12:17

Varaličareći u popodnevnim časovima na malim, plitkim i zatravljenim barama u blizini Velike Morave, Aleksandar Ledenčan…

Takmičenje kadeta U15 u sportskom ribolovu

24 Jul 2021, 12:34

Na ribolovačkoj stazi Kostolac preko puta plaže „Topoljar“ u nedelju, 25. jula, od 9 do 12 časova održaće se…

Ekipno takmičenje u sportskom ribolovu

7 May 2021, 11:06

Počinje ekipno takmičenje u sportskom ribolovu, Srpske lige – Centar. Kostolac domaćin p’rva dva kola
 

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista