MUŠIČARSKA LIGA 2019 NA RECI ĐETINJI: SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO LIGE
   2 Oct 2019, 12:57    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


MUŠIČARSKA LIGA 2019 NA RECI ĐETINJI: SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO LIGE

U SUBOTU I NEDELJU 28. I 29. SEPTEMBRA ODRŽANA SU ODRŽANA SU TRI ZAVRŠNA KOLA, SEDMO, OSMO I DEVETO KOLO MUŠIČARSKE LIGE SRBIJE NA RECI ĐETINJI IZNAD UŽICA, A UČEŠĆE NA OVOM TAKMIČENJU UZELI SU I TAKMIČARI IZ  ORGANIZACIJE SPORTSKIH RIBOLOVACA „SMUĐ“ IZ POŽAREVCA.


Nakon odlaganja zbog loših hidroloških uslova (povećanog vodostaja i mogućih puštanja vode iz brane) tek prethodnog vikenda (28. i 29.09.2019.) održana su tri završna kola Mušičarske lige Srbije na reci Đetinji iznad Užica. U pojedinačnoj konkurenciji za naslov Prvaka Srbije i izbor reprezentativaca takmičilo se 17 takmičara iz 9 klubova među kojima i tri takmičara Organizacije Sportskih Ribolovaca „SMUĐ“ iz Požarevca.Takmičare je dočekao idealan vodostaj i fantastični vremenski uslovi – na Đetinji smo ranijh godina obavezno kisnuli a ovaj put uživali u miholjskom letu. Iako su uslovi za mušičarenje bili idealni riba je bila jako selektivna ulovljeno je 196 riba - pastrmki i lipljenova. Lepotom su odskakali krupni lipljenovi kojih je zaista puno ulovljeno, a najvećeg od 44,1cm je ulovio Mladen Žakula iz ekipe „Nišava“ Niš.
Ovogodišnju Ligu obeležili su fantastični takmičari „Kluba Mušičara“ iz Beograda – Tihomir Lukić je prvi, Marko Milačić drugi a Dejan Pastronjevič treći!!!

Odmah za njima su Aleksandar Mišić (četvrti) i Milan Martić (peti) iz OSR „SMUĐ“ iz Požarevca. Ovo je ujedno i petorka koja čini prvi tim reprezentacije Srbije za međunarodna takmičenja u 2020-toj godini. I treći takmičar ORGANIZACIJE SPORTSKIH RIBOLOVACA „SMUĐ“, Vladimir Marković uspeo je da se kao deseti plasira u prošireni sastav reprezentacije.Ligu 2019 godine krasilo je krajnje neizvesno takmičenje i mnogobrojne smene na vrhu tabele uz trijumf takmičara beogradskog kluba. Aleksandar Mišić je bukvalno zbog par santimetara kraće ribe u poslednjoj sesiji ostao bez pehara za treće ili čak drugo mesto!!! Treba istaći i da je posle 5 godina redovnog održavanja Mušičarske Lige došlo do izuzetnog napretka u takmičarskom ribolovu u ovoj disciplini – konkurencija je sve jača a znanje i nivo svih takmičara sve viši. Sledi polugodišnja pauza zbog lovostaja na pastrmku pa se vidimo 2020-te.Slične vesti

TAKMIČENjE KADETA I JUNIORA U PECANjU UDICOM NA PLOVAK NA STIŠKOM POSELU U MALOM CRNIĆU

2 Sep 2019, 13:26

Dana 31.08.2019. godine u okviru manifestacije turističke organizacije Malo Crniće „Stiško poselo“ na…

RADNICI TE-KO KOSTOLCA USPEŠNI NA MNOGIM POLJIMA: RIBOLOV KAO HOBI I STRAST

2 Jul 2019, 13:24

LEPOMIR ĐORĐEVIĆ ZAPOSLEN NA TERMO KOMANDI TERMO ELEKTRANE „KOSTOLAC”  JE PORED SVOG POSLA DRŽAVNI REPREZENTATIVAC,…

NAGRAĐENI UČENICI MALE ŠKOLE RIBOLOVA 2019

29 Jun 2019, 14:44

ORGANIZACIJA SPORTSKIH RIBOLOVACA „SMUĐ“,  ZAVRŠILA JE  TREĆU FAZU „MALE ŠKOLE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata…

21 Oct 2019, 21:18

KulturaSTARI ZANATI U OSNOVNOJ ŠKOLI…

UDRUŽENJE ZA PROMOCIJU KULTURE, TRADICIJE I TURIZMA "OD KNJIGE DO DUŠE" NA…

21 Oct 2019, 14:01

DruštvoOKTOBAR MESEC POSVEĆEN SLEPIM…

SAVEZ SLEPIH I SLABOVIDIH  POŽAREVAC OBELEŽEVA NIZOM AKCIJA MESEC OKTOBAR POSVEĆEN SLEPIM…

21 Oct 2019, 13:51

Kursna lista