MUP  raspisao  konkurs
   26 Mar 2021, 10:55    Požarevac    SATTV    Marija Topalović


MUP raspisao konkurs

Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo Konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo konkurs za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika . Predviđena radna mesta su: policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 08. aprila 2021. godine.

Pravo učešća na konkursu ima kandidat koji ispunjava sledeće uslove: da je državljanin RS, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji RS, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs, da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, da nema više od 27 godina starosti do dana zaključenja konkursa (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta), da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, u četvorogodišnjem trajanju, ili da ima završene osnovne strukovne odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko- policijskog univerziteta, da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije kao i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.
Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole u četvorogodišnjem trajanju, ukoliko uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu škole da pohađa završnu godinu srednjeg obrazovanja i vaspitanja, uz obavezu da najkasnije do 15. jula 2021. godine, Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju i overenu fotokopiju svedočanstva za četvrti razred srednjeg obrazovanja i vaspitanja.
Pravo učešća na konkursu ima i lice koje ne poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, ukoliko uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu da je do dana zaključenja konkursa započelo obuku za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, uz obavezu da  do okončanja procesa selekcije, Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju vozačke dozvole „B“ kategorije.

Prilikom prijave na konkurs kandidati imaju mogućnost izjašnjenja za koje će seradno mesto osposobljavati - policajac, sobraćajni policajac, granični policajac, policajac za rad u zajednici.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.Slične vesti

Osmorica vozača isključena iz saobraćaja

20 Mar 2023, 13:37

Policija je u Velikom Gradištu kod vozača „sitroena“ (33), koji je vozio sa 1,98 promila alkohola u organizmu,…

Rekonstrukcija zgrade MUP-a u Ljermontovljevoj, upravni poslovi prebačeni u SIV 3

13 Mar 2023, 9:51

Delatnosti iz oblasti Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova od danas će se obavljati u zgradi…

Belencan: Ne može dete da odlučuje kako će sedeti u kolima, 329 njih prevoženo nepropisno

13 Mar 2023, 9:42

Prema statističkim podacima oko 1.200 dece godišnje je povređeno u saobraćaju, u proseku 11 mališana godišnje…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPomoć deci i mladima sa problemima…

Sociorehabilitacioni klub u Požarevcu, je prva služba tog tipa u Srbiji i uspešno funkcioniše…

23 Mar 2023, 14:17

KulturaU Narodnoj biblioteci u Golupcu…

U  Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu održana je promocija…

23 Mar 2023, 14:05

SportSLS: "Mladi radnik"-…

U poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva  Super lige Srbije u subotu odbojkaši…

23 Mar 2023, 13:45

Kursna lista