MUP  raspisao  konkurs
   26 Mar 2021, 10:55    Požarevac    SATTV    Marija Topalović


MUP raspisao konkurs

Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo Konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo konkurs za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika . Predviđena radna mesta su: policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 08. aprila 2021. godine.

Pravo učešća na konkursu ima kandidat koji ispunjava sledeće uslove: da je državljanin RS, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji RS, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs, da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, da nema više od 27 godina starosti do dana zaključenja konkursa (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta), da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, u četvorogodišnjem trajanju, ili da ima završene osnovne strukovne odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko- policijskog univerziteta, da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije kao i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.
Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole u četvorogodišnjem trajanju, ukoliko uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu škole da pohađa završnu godinu srednjeg obrazovanja i vaspitanja, uz obavezu da najkasnije do 15. jula 2021. godine, Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju i overenu fotokopiju svedočanstva za četvrti razred srednjeg obrazovanja i vaspitanja.
Pravo učešća na konkursu ima i lice koje ne poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, ukoliko uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu da je do dana zaključenja konkursa započelo obuku za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, uz obavezu da  do okončanja procesa selekcije, Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju vozačke dozvole „B“ kategorije.

Prilikom prijave na konkurs kandidati imaju mogućnost izjašnjenja za koje će seradno mesto osposobljavati - policajac, sobraćajni policajac, granični policajac, policajac za rad u zajednici.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.Slične vesti

Ne plašite decu policajcima, od njih treba da strahuju samo kriminalci

17 Jun 2024, 11:58

U okviru manifestacije Beogradski dani porodice, policija je na Konjarniku prikazala deo vozila i opreme. Cilj je da se…

Apel MUP-a: Na maturu idi kao slavljenik, ne kao vozač

31 May 2024, 11:04

MUP je danas uputio apel maturantima da na maturu idu kao slavljenici, a ne kao vozači.


"Matura znači odrasti.…

Dačić: Sud u Španiji odobrio izručenje Milinka Brašnjovića Srbiji

28 May 2024, 9:47

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sud u Španiji odobrio izručenje Milinka Brašnjovića…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportVukovi najbolji u Požarevcu

Roda državni turnir u basketu 3×3 svoj put nastavio je u Požarevcu, gde je u finalu…

17 Jun 2024, 14:09

DruštvoMaturanti Učiteljske škole 55:…

Jedna od poslednjih generacija Učiteljske škole u Požarevcu proslavila je 55. godina…

17 Jun 2024, 13:54

KulturaPromovisana knjige "Krvava…

Promocija knjige „Krvava granica“ održana je u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“…

17 Jun 2024, 13:03

Kursna lista