Momirović prilikom posete Kučevu: Domaće kompanije kao jaki regionalni igrači garant su ekonomskog napretka Srbije
   25 Nov 2023, 13:19    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Momirović prilikom posete Kučevu: Domaće kompanije kao jaki regionalni igrači garant su ekonomskog napretka Srbije

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović  posetio je opštini Kučevo ,a prva njegova stanica bila je  destilerija i vinarija „Pruna“ u Vukoviću u koju je resorno ministarstvo investiralo značajna sredstva za proširenje kapaciteta  gde ga je sačekao vlasnik Slobodan Ilić sa zaposlenima kao i predsednik Privremenog organa opštine Kučevo dr Ivan Rajičić sa saradnica.Ministar Momirović je u pratnji svojih domaćina obišao proizvodni pogon destilerije ,,Pruna’’ gde se upoznao o proizvodnji vina I rakija.  Upotrebom savremenih tehnologija u čitavom procesu proizvodnje uz znanje koje se prenosilo sa generacije na generaciju, doslednim insistiranjem na kvalitetu, i sa iskrenom namerom da vam u čaši pružimo istinski doživljaj Srbije, proizvodimo voće, rakiju i vino koji svojim  osobinama i kvalitetom zadovoljavaju i najizbirljivije potrošače.rekao je vlasnik Slobodan Ilić,koji se posle boravka na privremenom radu u inostranstvu vratio u svoje rodno selo Vuković I 2011. godina  otvorio ovaj pogon.On je ministru rekao da je njegova porodica  opredeljena  da prikaže kroz  proizvode našu zemlju, naše plodove voća i naše ljude. Posvećenost u radu i poštovanje prirode nam omogućuju da vam u svakom trenutku nudimo vrhunski kvalitet i autentične proizvode nastale u Srbiji.
   -Drago mi je što  ovi vredni vlasnici ulažu puno truda da naprave modernu destileriju i vinariju koja je izvozno orijentisana.Zato smo ih u tome I  podržali,rekao je Momirović.

Ministar  Momirović je posle Vukovića posetio Kučevo I  u pratnji vlasnika Dejana Ljubomirovića  obišao novoizgrađeni hiper market kompanije „Kastrum“. I koji je   u junu 2022. godine položio kamen temeljac za njegovu izgradnju.

       

-Nama je cilj da imamo domaće kompanije poput kompanije "Kastrum", jer bez domaćih kompanija koje su jaki regionalni igrači na tržištu, Srbija ne može da ostvari pun kapacitet ekonomskog razvoja, izjavio je  ministar trgovine Tomislav Momirović nakon ovog  obilaska maloprodajnog objekta u Kučevu.

         -Izuzetno sam srećan što u Kučevu imamo jedan ovako reprezentativan maloprodajni objekat. Sećam se, pre otprilike godinu dana, kada smo postavili kamen temeljac za izgradnju supermarketa firme „Kastrum“, zamolio sam gospodina Ljubomirovića da ubrzaju radove i mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da građani Kučeva imaju jedan prodajni objekat koji izgleda svetski“, izjavio je ministar Momirović. 
Ministar Momirović je dodao da „građani Kučeva moraju da budu ponosni na činjenicu da se u njihovom gradu podižu domaće kompanije i dolaze nove investicije i kompanije kao što je „Koka Kola“ koja je otvorila fabriku „Rosa Homolje“. 
 
       -Jako puno stvari je urađeno u opštini Kučevo i zahvalio bi se na saradnji predsedniku opštine Ivanu Rajičiću. „Izgradili smo i rekonstruisali važne puteve, preko 80 kilometara saobraćajnica, izgradili smo kanalizacionu mrežu, podižu se domaće kompanije i dolaze strane investicije. Kučevo danas ima potpuno drugačiju perspektivu“, zaključio je ministar Tomislav Momirović. 
        Predsednik privremenog organa opštine Kučevo dr Ivan Rajičić rekao je da ovo prvi ovakav prodajni objekat u Kučevu I ovo je još jedan dokaz da se data obećanja ispunjavaju

           - Nalazimo se u modernom maloprodajnom objektu firme „Kastrum“, prvom ovakve vrste u opštini Kučevo. Ovo je jedan lep i impozantan objekat i dokaz da se data obećanja ispunjavaju. U ovom objektu u okviru akcije „Bolja cena“ koje je pokrenulo Ministarstvo trgovine građani Kučeva mogu za isti novac da kupe mnogo više proizvoda, što je i cilj i naša želja da se građani osećaju komforno. Ministar je posetio i vinariju i destileriju „Pruna“ u selu Vuković gde vredni vlasnici ulažu puno truda da naprave modernu destileriju i vinariju koja je izvozno orijentisana. Mogli smo da vidimo moderne proizvode što je veliki potencijal za nas,naglasio  je dr Ivan Rajičić.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović posle Kučeva posetio je opštinu Petrovac na Mlavi
 
 Slične vesti

Vučević: Srbija država gde vladaju pravo i zakoni, svi odgovorni će odgovarati

26 Dec 2023, 10:11

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je Srbija država gde vladaju pravo i zakoni, da niko nije iznad ili…

Ministar Martinović u Petrovcu na Mlavi

12 Dec 2023, 10:38

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo dva projekta u Petrovcu na Mlavi obnovljanje zgrade opštine…

Ministar Selaković u Centru za socijalni rad Požarevac

15 Nov 2023, 12:52

Centar za socijalni rad, nakon šest decenija uselio se u prostorije koje odgovaraju potrebama istitucije i zaposlenih …

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista