Modernizacija dispečerskog centra za peti jalovinski sistem
   22 Jul 2022, 13:26    Kostolac    SATTV    Marija Vajner


Modernizacija dispečerskog centra za peti jalovinski sistem

Montiranje i povezivanje dela opreme u server-sali za nadzorno-upravljački centar petog BTO sistema su završeni. Oprema je postavljena i povezana u server-sali, u kojoj je takođe ugrađena oprema za nadzorno-upravljački centar šestog BTO sistema.

Finalizacija svih radova i zvanično puštanje u rad novog, modernizovanog kontrolnog centra očekuje se na kraju remonta petog BTO sistema.

Za projekat modernizacije dispečerskog centra, kojim će se unaprediti daljinsko upravljanje petim BTO sistemom, sprovedene su dve javne nabavke. Jedna obuhvata kupovinu elektroopreme za revitalizaciju kontrolnog centra petog BTO sistema, a druga se odnosi na izradu tehničkog projekta i plana implementacije petog BTO sistema u novi dispečerski kontrolni centar.

„Cilj realizacije projekta je modernizacija sadašnjeg kontrolnog centra, proširenje nadzorno-upravljačkog dela, poboljšanje forme daljinskog upravljanja petog BTO sistema, unifikacija elektroopreme sa šestim BTO sistemom i unapređenje tehničkih rešenja koja podrazumevaju kvalitetnije aplikativne softvere za upravljanje radom sistema“, rekao je Dušan Nikolić, upravnik Sektora elektroodržavanja Površinskog kopa „Drmno“.

Nikolić posebno ističe da je za izvođenje ovog velikog zahvata važna odgovarajuća tehnička dokumentacija, koja treba da sadrži strukturni prikaz rasporeda opreme, komunikacionih mreža i protokola. Takođe, treba da postoji razvijen sistem upravljanja bagerom, odlagačem i transporterima, kao i potrebna razmena podataka. Plan je da sve bude propraćeno sistemom video-nadzora i audio-komunikacijom.

„Pored poboljšanja već postojećeg nadzorno-upravljačkog sistema, biće razvijena nova aplikacija SCADA za radnu stanicu bagera i odlagača, što u dosadašnjoj verziji nije bio slučaj. Takođe, planirano je i prilagođavanje softvera u cilju funkcionisanja nadzora u kontrolnom centru petog BTO sistema“, objašnjava Nikolić.

On kaže da će se ostali radovi velikog obima obavljati direktno na terenu.

„Ugradnja novih ormana UPS-a (izvori neprekidnog napajanja), montaža kamera za video-nadzor, opreme za radio-blokadu i povezivanje po predviđenoj tehničkoj dokumentaciji obaviće se tokom planiranog remonta na petom BTO sistemu“, kaže Nikolić.

Za montažu opreme bila je zadužena firma „EMP inženjering 2016“.Slične vesti

Promene u kostolačkoj lokalnoj samoupravi

25 Nov 2022, 14:21

Promene u Gradskoj opštini Kostolac. Milan Đalović, novi zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine…

Dan oslobođenja Gradske opštine Kostolac

13 Oct 2022, 12:49

Povodom 13. oktobra, dana oslobođenja Kostolca u Prvom i Drugom svetskom ratu danas su položeni venci u Selu Kostolac, na…

Analiza varijanti za proizvodnju toplotne energije u TE-KO "Kostolac"

30 Sep 2022, 11:22

Raspisan je tender za analizu varijantnih rešenja grejanja Požarevca i Kostolca i okolnih naselja u svetlu rešavanja…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaSeptembarske zarade: Kostolac…

U Gradskoj opštini Kostolac je opet zabeležena prosečna zarada koja je veća od republičkog…

27 Nov 2022, 10:45

DruštvoRužić: Kazne su jasno definisane,…

Kazne za vršnjačko nasilje su jasno definisanje ali je od kazni važnije da se radi na prevenciji,…

27 Nov 2022, 10:20

DruštvoDanas su Božićne poklade - poslednji…

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen Svetom apostolu Filipu,…

27 Nov 2022, 10:16

Kursna lista