Mladi Braničeva obeležili Dan planete zemlje
   24 Apr 2023, 10:58    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Mladi Braničeva obeležili Dan planete zemlje

U organizaciji  Ekološkog pokreta ,,Eko straža’’ iz Beograda I Mesne zajednice Braničevo,u opštini Golubac, Dan planete zemlje 22.april,obeležen je akcijom čišćenja Srbije pod nazivom ,,Zavrni rukave’’,a cilj ove akcije bio je da se za jedan dan,na što većem broju lokacija u Srbiji,očisti što više smeća.

Mladi mesne zajednice Braničevo u ovoj akciji očistili su od raznovrsnog smeća nastalog bacanjem nesavesnih meštana ili donošenjem prilikom povećanja nivoa reke, desnu obalu reke Pek koja prolazi pored ovog naselja.U ovoj akciji prikupljeno je dvadesetak džakova raznovrsnog smeća I otpada koji se nalazio  pored I na  obali ove reke.

     -U  Braničevu već drugu godinu za redom organizujemo ovu akciju I tako smo se pridručili mnogobrojnim mestima u Srbiji koji danas sprovodoe ovu kampanju u okviru obeleževanja Dana planetete zemlje.Ovakve akcije sem očiglednog, a to je skupljanje smeća, imaju edukacioni, ali i motivacioni karakter. Pokazujemo nešto što Srbiji fali: a to je osećaj kolektiva i kritične mase koja odbija da živi na deponiji od države. Pokazujemo da smo spremni da izađemo iz svoje zone komfora za nešto više: da se borimo za kolektivno dobro kao jedinu stvar koja nas spašava iz bezumlja u kojem živimo.Na ovoj lokaciji želimo da pokupimo razno smeće koje je reka Pek donela ili neko neodgovoran bacio.Želimo da na ovaj način I odgovornim ponašanjem apelujemo na mlade I da im ugradimo u svest  kako treba da se ponašaju prema prirodi,kaže organizator ove akcije Aleksandra Bogdanović.

Kampanjom „Zavrni rukave” teži se skretanju pažnje javnosti i podizanju svesti građana o problemima odlaganja otpada u našoj zemlji.


Cilj kampanje je i mobilizacija građana radi stvaranja kritične mase odlučne da vrši pritisak na nadležne za sprovođenje sistemskih, korenitih i preko potrebnih promena u načinu upravljanja otpadom”, poručili su aktivisti Mesne zajednice Braničevo  sa ove akcije čišćenja desne obale Peka u blizini naselja Braničevo koja je jedna od 135 lokacija na kojima se sprovela ova akcija ,,Zavrni rukave’’ u Srbiji.
                               Slične vesti

Čadež iz Njujorka: Privredu Srbije čekaju veliki poslovi sa novim i tradicionalnim partnerima

21 Sep 2023, 10:04

Razgovore koje smo proteklih dana vodili na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, iskoristili smo na…

U Kučevu održana akcija Kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi"

14 Sep 2023, 13:58

Kompanija ,,Lidl’’treću godinu zaredom sprovodi akciju „Čisto iz ljubavi“, proisteklu iz strategije…

Reciklažom za čistiji Požarevac

25 Aug 2023, 10:01

U okviru projekta Reciklažom za čistiji Požarevac, u utorak 29. avgusta biće održana edukacija građana o pravilnom razvrstavanju…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaU onlajn supermarketu – nova prilika…

Sve više malih proizvođača pokušava da dođe do kupaca preko sopstvenih onlajn…

25 Sep 2023, 10:07

DruštvoNiču tri naučno-tehnološka parka,…

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izgradnju Naučno–tehnoloških…

25 Sep 2023, 10:03

DruštvoPočela isplata pomoći za decu…

Danas i sutra isplaćuje se jednokratna pomoć države roditeljima dece uzrasta do 16 godina.…

25 Sep 2023, 10:01

Kursna lista