Ministarstvo pravde: Što strože sankcionisati počinioce svirepog ubistva u Padinskoj Skeli
   21 Mar 2024, 9:48    Beograd    rts    Elena Marjanović


Ministarstvo pravde: Što strože sankcionisati počinioce svirepog ubistva u Padinskoj Skeli

Ministarstvo pravde oglasilo se saopštenjem povodom smrti osuđenika u zatvoru u Padinskoj Skeli. Navode da je upravnik tog kazneno-popravnog zavoda smenjen, kao i da se utvrđuje disciplinska odgovornost. Ministarstvo traži najstrožu kaznu za počinioce svirepog ubistva.


Ministarstvo pravde je saopštilo da je preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija protiv odgovornih lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu - Padinska Skela pokrenulo postupak unutrašnje kontrole i postupke za utvrđivanje disciplinske odgovornosti povodom smrti prekršajno kažnjenog lica S. B., a da je upravnik Zavoda zbog navedenog događaja smenjen.


Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah po saznanju za smrt S. B. obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo.


"Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dobijanja obdukcionog nalaza pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica koji izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu - Padinska Skela, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivićno delo Teško ubistvo iz člana 114. Krivilnog zakonika", navedeno je u saopštenju.


Ministarstvo pravde apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca svirepog ubistva i što strože ih sankcionišu.


Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije da je postupajući tužilac naredio hapšenje osumnjičenih zatvorenika Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) koji se sumnjiče za ubistvo S. B. (74), sa kojim su delili zatvorsku ćeliju u KPZ "Padinska skela".


Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, S. B. svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.


Tužilac je 4. februara obavešten o smrti S. B., nakon čega je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom, koja je završena 8. marta i koja je pokazala da je umro nasilnom smrću.
 Slične vesti

Iz ZSS-a poslat predlog za osnivanje Ministarstva za preduzetništvo i zadruge

23 Mar 2024, 11:02

Iz Zadružnog saveza Srbije u Skupštinu Srbije i u kabinet predsednika Srbije poslat je predlog za osnivanje Ministarstva…

Održan visokopolitički dijalog o reformi javne uprave

18 Nov 2023, 10:04

Održan visokopolitički dijalog o Reformi javne uprave: Izrada sveobuhvatnih politika za privlačenje, motivisanje i zadržavanje…

Ministarstvo: Tolerancija je prava mera za kvalitetan život

16 Nov 2023, 9:36

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog naglasilo je danas da je vrednost tolerancije pozitivno…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Domu zdravlja Golubac 19.maja…

U Golupcu i još  u oko 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije u nedelju…

18 May 2024, 13:21

Vremenska prognozaPrognoza za nedelju, 19. maj 2024.

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim…

18 May 2024, 12:05

PoljoprivredaIntrgralna zaštita u ratarskoj…

Integralna proizvodnja ne podrazumeva izostavljanje upotrebe pesticida već njihovu ciljanu…

18 May 2024, 9:58

Kursna lista