Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio opštinu Golubac
   6 Sep 2023, 14:03    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio opštinu Golubac

Ministar u Vladi Srbije za brigu o selu, Milan Krkobabić,  posetio je Golubac i sa predsednikom opštine dr Nebojšom Mijovićem i rukovodstvom opštine razgovarao o zadrugarstvu,o podršci ruralnom razvoju  i turističkim potencijalima razvoja Golupca i njegovih sela.

Predsednik  Mijović je zahvalio ministru na programima za revitalizaciju sela koje Ministarstvo za brigu o selu realizuje i na čijim konkursima je ova opština dobila značajna sredstva.Jedan od tih programa je realizovan prošlog aprila kada je Golubac dobio bespovratna sredstva u iznosu od sedam miliona dinara za nabavku minibusa za prevoz seoskog stanovništva.


Minibus je sada stigao i putnici iz 21 golubačkog sela od ponedeljka konačno ne moraju više da brinu o prevozu. Minibus će služiti za prevoz iz jednog sela u drugo, kao i iz udaljenih sela u Golubac. 
             
Ovim minibusom minister Krkobabić zajedno sa predsednikom Akademijskog odbora za selo SANU akademikom Draganom Škorićem i predsednikom opštine Golubac dr Nebojom Mijovićem I saradnicima posetili su selo Vinci gde su  sa meštanima u tek obnovljenim prostorijama seoskog doma kulture razgovarali o svim problemima i pitanjima koji ih interesuju.
   
   -Ovo je velika stvar za nas, više ne moramo da molimo nekoga da nas odveze kod lekara ili da skupljamo novac za taksi za svaku posetu lekaru ili odlazak u poštu ili kupovinu", rekli su uzbuđeni meštani sela Vinci I dodali da im još treba lekar u selu kao i socijalna, garantovana penzija.
 
Krkobabić je, nakon toga posetio i tročlanu porodicu u selu Vojilovo, koja je pre dve godine dobila kuću sa okućnicom, takođe preko Programa Ministarstva za brigu o selu.

      -Golubac i njegova sela su bez ikakve sumnje realna šansa za novi početak svih onih koji žele da se nastane u ne tako malom broju praznih kuća, ali i da i otpočnu sopstveni posao u turizmu ili poljoprivredi. Dovoljno je reći da Srbija nema more, ali da se Dunav od zidina golubačke tvrđave prostire šest kilometara u širinu, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić

        Opština Golubac je u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu realizovala dva programa od kojih je I ovaj za porodicu Aleksandra Ivkovića koja je dobila porodičnu kuću.
         -Nalazimo se u selu Vojilovo,jedno od lepih sela u opštini Golubac gde smo sa ministrom  posetili ovu divnu mladu porodica koja je uz našu pomoć dobila sredstva iz Programa Ministarstva za brigu o selu za kupovinu  porodične kuće.Želim im da u njoj dugo I srećno žive I da ostvaruju svoje radne I životne planove.Opština Golubac se zahvljuje ministru Krkobabiću I Vladi Srbije na pomoći u realizaciji naših programa I projekata u cilju našeg izlaska iz kruga nerazvijenih ,rekao je predsednik Mijović.

Aleksandar Ivković ,supruga Kristina Živković i njihov trogodišnji sin Jakov rekli su da im je dosta pomogla opština da prikupe potrebnu dokumentaciju za kuću.

         -Od tada baš mnogo pričamo o sreći koja nas je snašla. Ranije smo živeli u zajednici sa mojim roditeljima i bratom, nedaleko odavde. Sada imamo svoj komfor i mir, svoju slobodu. Planiram da ovde prebacim i odgajivačnicu pasa, koja je ostala u kući u kojoj sam odrastao,kaže vidno uzbuđen Aleksandar.

             On je inače zaposlen kao učitelj u osnovnoj školi u selu Braničevo, na 15 kilometara od Vojilova I  kao njegov svakodnevni podsetnik  je da je  u selima sve manje dece su njegovih šest đaka u učionici. Nada se da će ovaj program Ministarstva uticati da se i takva slika sve više menja.
U Vojilovu, ove jeseni Opština Golubac će organizovati treći put Miholjske susrete sela, finansirane sredstvima Ministarstva za brigu o selu. Manifestacija je planirana za sam kraj septembra uz raznovrstan program - smotru tradicionalnih sportskih igara, nastupe Kulturno-umetničkih društava, izložbu poslastica, kao i domaćih rukotvorina i zanatskih radionica.Slične vesti

Održan visokopolitički dijalog o reformi javne uprave

18 Nov 2023, 10:04

Održan visokopolitički dijalog o Reformi javne uprave: Izrada sveobuhvatnih politika za privlačenje, motivisanje i zadržavanje…

Ministarstvo: Tolerancija je prava mera za kvalitetan život

16 Nov 2023, 9:36

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog naglasilo je danas da je vrednost tolerancije pozitivno…

Ministarstvo: Svi podaci javne uprave i poverljiva dokumenta Vlade zaštićeni

18 Jan 2023, 9:54

Povodom učestalih pretnji na društvenim mreža po pitanju informacione bezbednosti i objava da su kompromitovani poverljivi…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista