MINISTAR TURIZMA RASIM LJAJIĆ POSETIO GOLUBAČKU TVRĐAVU
   20 May 2020, 0:07        SatTv    Ljubiša Nastasijević


MINISTAR TURIZMA RASIM LJAJIĆ POSETIO GOLUBAČKU TVRĐAVU

Lepote istočne Srbije, od Kladova do Srebrnog jezera, prve su u nizu koje je Turistička organizacija Srbije  u okviru kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" predstavila javnosti kao moguću destinaciju za odmor u zemlji ovog leta.Krstarenje Dunavom, obilazak Trajanove table, vožnja džipovima kroz Nacionalni park "Đerdap" do vidikovca Ploče odakle se pruža pogled na, kako meštani kažu, "najlepši deo Dunava", nedavno rekonstruisana Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava, Lepenski vir, ali i mnoga nacionalna jela - samo su deo ponude ovog kraja. Zajedno sa predstavnicima medija, u obilasku istočne Srbije bili su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović koji su poručili da je istočna Srbija bogata turističkim potencijalima, koji, međutim, nisu dovoljno iskorišćeni.

Ministar Rasum Ljajić I direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović u pratnji svojih domaćina direktorke Društva ,,Tvrđava Golubački grad’’ Iskre Maksimović I Saše Stokića v d direktora Turističke organizacije opštine Golubac posetili su Golubačku tvrđavu. U okviru letnje promotivne kampanje Turističke organizacije Srbije, ministar Ljajić i direktorka TOS-a Labović, posetili su i Golubačku tvrđavu, koja je podignuta na samom ulazu u Đerdapsku klisuru.

Popeli su se i na jednu od kula odakle se prostire pogled na najširi deo Dunava
Miniiistar Rasim Ljajić prilikom obilaska Golubačke tvrđave rekao je da kampanja domaćeg turizma nije slučajno počela baš iz istočne Srbije, jer je to možda, kaže, najlepši deo zemlje, ali u turističkom smislu i najmanje iskorišćen.On je dodao da ga sa  Golubačkom tvrđavom vežu mnoge uspomene.

       -Mandat sam započeo kada sam morao da rešavam mnogobrojne problem vezane za rekonstrukciju Golubačke tvrđave,I evo sada,na završetku mandata ove Vlade posećujem tvrđavu,ali potpuno u drugom izdanju.Ovo je bez ikkave sumnje,najlepša tvrđava na Dunavu. Imali smo puno posla I truda,neznam koliko sam puta dolazio ovde I često se svađao sam majstorima I ljudima koji su izvodile radove. Imamo jedan objekasta I turističku destinaciju koja će biti poznata I daleko van granica Srbije,rekao je ministar Ljajić.
Dodao je da su lepota Dunava i najveći nacionalni park u zemlji "Đerdap", veći nego Fruška gora, Kopaonik i Tara zajedno, dovoljan poziv, pre svega, domaćim turistima da ovaj kraj posete. "Siguran sam da veliki broj stranih turista bolje poznaje ovu turističku destinaciju nego naši građani i prilika jeste sada da upoznaju i donje Podunavlje i sve ove opštine koje čine jedinstvenu turističku atrakciju", istakao je ministar I naveo je da su to opštine Veliko Gradište, Golubac, Kladovo, Majdanpek i Negotin.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da je da je ova Turistička organizacija pokrenula kampanju namenjenu domaćim turistima kojima se pozivaju svi građani da ove godine odmor provedu u Srbiji. Objašnjavajući da kampanjom „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ Turistička organizacija Srbije poziva građane Srbije da odmor provedu u zemlji, jer je Srbija pravi izbor za ovu godinu ne samo zbog epidemiološke situacije, već i zbog činjenice da Srbija ima i dobar sadržaj i kvalitetne turističke proizvode.

                 -Kampanja će tokom dva meseca kontinuirano predstavljati različite destinacije u Srbiji. Imamo puno lepih mesta i turističkih proizvoda koji nisu dovoljno poznati, a imaju sav potreban sadržaj – od smeštaja do dodatnih različitih usluga. Zato smo i krenuli u obilazak iz istočne Srbije, iz Kladova prema Srebrnom jezeru jer je Dunav naš biser čitavim svojim tokom, a naročito u Donjem Podunavlju, a ovaj pogled i mesto na kome se nalazimo opravdava odluku da se u ovom delu Srbije provede odmor. – naglasila je Marija Labović, potencirajući potrebu odgovornosti: „Putovati ne znači zaboraviti da treba da budemo odgovorni i vodimo računa o sebi i drugima s obzirom na epidemiološku situaciju, ali i da budemo odgovorni i prema prirodi,  jer ova priroda zaista treba da ostane netaknuta i da i oni koji dođu posle nas mogu jednako kao i mi da uživaju u ovako predivnim predelima.“ – naglasila je direktorka TOS-a na vidikovcu Ploče u Đerdapskoj klisuri.

  -Zato smo krenuli u obilazak iz istočne Srbije, od Kladova prema Srebrnom jezeru, jer Dunav je naš biser, a naročito donje Podunavlje", kaže Labovićeva.
Pozvala je građane da posete ovaj kraj jer nudi potpuno sadržajan turistički proizvod koji može da se obiđe za pet do sedam dana.
Lj.NastasijevićSlične vesti

I na početku 2020. Zlatibor i Kopaonik najposećenije destinacije u Srbiji

5 Jan 2021, 10:04

Prvog radnog dana u ovoj godini Zlatibor i Kopaonik i dalje su najposećenije destinacije u Srbiji. Gostiju je - kažu hotelijeri…

Dođite u Golubac i vidite Srbiju stoji u poruci Turističke organizacije za narednu 2021.godinu

21 Dec 2020, 12:52

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine u Golupcu usvojen je Program rada  Turistike organizacije za…

Novi sjaj zlatiborskog jezera

12 Dec 2020, 10:24

Turističko jezero u centru Zlatibora, amblem planine dobija potpuno novi izgled. Srce zlatiborskog turizma i simbol…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportGolubački zonaš Đerdap počeo pripreme…

Kao novajlija  Podunavsko-Šumadijske zone golubački ,,Đerdap’’ jesenji…

27 Jan 2021, 21:07

ZdravljeZZJZ Požarevac : 117 novih slučajeva…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u u utorak i sredu zabeleženo zabeleženo…

27 Jan 2021, 16:32

DruštvoPosle 90 godina počela rekonstrukcija…

Danas na Savindan, gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović, posetio je srednju…

27 Jan 2021, 14:13

Kursna lista