MINISTAR ANTIĆ:   DOBIJENA SEDMA DOZVOLA ,NAJVAŽNIJA ZA IZGRADNJU BLOKA B3 U KOSTOLCU
   16 Apr 2019, 14:52    Kostolac    Sat TV    Tatijana Spasojević


MINISTAR ANTIĆ: DOBIJENA SEDMA DOZVOLA ,NAJVAŽNIJA ZA IZGRADNJU BLOKA B3 U KOSTOLCU

KINESKA DELEGACIJA I PREDSTAVNICI MINISTARSTVA RUDARSTVA I ENERGETIKE, ELEKTROPRIVREDE SRBIJE I KINESKE KOMPANIJE „CMEK“ OBIŠLI RADOVE U TERMOELEKTRANI KOSTOLAC B  NA IZGRADNJI  NOVOG BLOKA B3 JEDNOG OD NAJVAŽNIJIH PROJEKATA IZ KINESKOG ARANŽMANA

U termoelektrani „Kostolac B“ održan je  sastanak o daljim radovima na izgradnji novog bloka „B3“, na kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Elektroprivrede Srbije i kineske kompanije „CMEK“.Sastanku je pristustvovala i njena ekselencija ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.Posle  sastanka radove  na gradilištu obišli su predstavnici Ministartva rudarstva i energetike, predstavnici JP Elektroprivrede Srbije sa predstavnicima kompanije "CMEK" kao i sa ambasadorkom Kine u Srbiji gospođom Čen Bo.Izjave  za medije dala je prvo  njena ekselencija ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, a ovo je njena prva zvanična poseta Termoelektrani Kostolac B. Medijima su se takođe obratili i  Milorad Grčić, V. D. direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije  i Aleksandar Antić, ministar rudastva i energetike u Vladi Republike Srbije." Termoelektrana "Kostolac B"   je jedan od najvećih projekata u saradnji naše dve zemlje, a najveći u oblasti energetike. Obe strane pridaju veliki značaj ovom projektu. Mi  dobro znamo koliki je značaj ovog projekta za ekonomski razvoj Srbije." -istakla je  ambasadorka Čen Bo.


 
"Veoma važan projekat za nas, skup projekat, projekat koji je nažalost u strahovitom zaostatku, u startu kineska kompanija CMEK kasni nešto manje od godinu dana,međutim malo po malo uspevamo da se usaglasimo i da stvari pokrenemo bržim tokom"- izjavio je V.D. direktora JP EPS-a, Milorad Grčić.

Ministar Antić između ostalog je istakao: "Izgradnja novog 350 megavatnog bloka u Termoelektrani Kostolac B3 biće intenzivirana zahvaljujući danas dobijenoj sedmoj dozvoli po redu koja se odnosi na kotao, turbine i generator".
 Slične vesti

MARKOVIĆ O KAPITALNIM INVESTICIJAMA I PROJEKTIMA EPS-A

18 Oct 2019, 14:42

U PROTEKLOM PERIODU INVESTIRANO VIŠE OD 388 MILIONA EVRA U  REVITALIZACIJU KOSTOLAČKIH TERMOELEKTRANA, OD ČEGA…

PLAN PREMAŠEN ZA 6,7 ODSTO

30 Jul 2019, 12:59

ELEKTROENERGETSKOM SISTEMU JE PREDATO 3,5 MILIJARDI KILOVAT-ČASOVA IZ KOSTOLAČKOG OGRANKA ELEKTROPRIVREDE SRBIJE.

ODELJENJE ODRŽAVANJA TURBOGENERATORSKOG POSTROJENJA

23 Mar 2019, 14:52

NAJVAŽNIJE POSTROJENJE U TERMOELEKTRANAMA SVAKAKO JE TURBOGENERATORSKO O KOME BRINE POSEBNA GRUPA ODRŽAVAOCA. STALNO UČENJE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKNJIŽEVNO VEČE: PROMOCIJA ČASOPISA…

SAVEZ POTOMAKA RATNIKA SRBIJE 1912-1920., UDRUŽENJE POTOMAKA  RATNIKA 1912-1920.GRADSKA…

12 Dec 2019, 22:36

DruštvoPROMOCIJA KNJIGE STRANAC U SOPSTVENOJ…

U SVEČANOJ SALI NARODNE BIBLIOTEKE ILIJA M PETROVIĆ PREDSTAVLJENA JE KNJIGA  STRANAC…

12 Dec 2019, 15:12

DruštvoNOVI DISPEČERSKI CENTAR VI BTO…

U OKVIRU IZGRADNJE NOVOG ŠESTOG BTO SISTEMA, U DELU ELEKTROPROJEKTOVANJA „PAKETA…

12 Dec 2019, 15:03

Kursna lista