Miloš Tomić iz Braničeva novi predsednik golubačkih socijalista
   14 Nov 2022, 17:47    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Miloš Tomić iz Braničeva novi predsednik golubačkih socijalista

U Golupcu sinoć  je održana 11. izborna konferencija Opštinskog odbora SPS , kojoj su pored delegata prisustvovali I Nikola Šainović,koordinator SPS za Braničevski okrug,Milić Jovanović predsednik Okružnog odbora SPS Braničevskog okruga,Milić Mihajlović I Radiša Dragojević iz Petrovca na Mlavi I koalicioni partner rukovodstvo Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom opštinskog odbora dr Nebijošom Mijovićem
Izveštaj o radu Opštinske organizacije SPS Golubac podneo je dosadašnji predsednik Ljubiša Milić, koji je naglasio  da je SPS u  u proteklih 32 godine od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji   bio suočen sa brojnim izazovima u svom radu,sa manje padova,ali sa I više uspeha.
   .Zahvakjujući rukovodstvu naše partije opstali smo I danas činimo bitnu kariku rukovodstva naše zemlje. Pritisci na sadašnju politiku naše zemlje koju su izgradili Aleksandar Vučić I Ivica Dačić svakim danom je sve veći I mnogima smeta naše čvrsto jedinstvo.U polsednjih četiri godine naša kooalicija je uradila mnogo projekata u oblasti putne mreže,komunalne infrastructure,na razvoju obrazovanja,zdrastva,culture I sporta,rekao je Ljubiša Milić.

 
Učečstvujući u radu  izborne  konferencije SPS u Golupcu koordinaror SPS za Braničevski okrug Nikola Šainović rekao da za ovu partiju je veoma važno da je niko ne privatizuje I da je smatra da je on veći od bilo čega I zato se mora  čuvati od podela.

      -Znate,to su stari komunisti u partiji zvali ,,frakcija’’koja je najlošija pojava za svaku partiju.Ko. u to ne veruje,neka pogleda one koji se zovu ,,demokratama’’ I koliko ih danas sima,koliko su se podelili I nemaju kraja ovim podelama,pa se sada na današnjoj političkoj sceni bore za census,Mi smo kao partija prošli teška vremena,izdržali, pa danas imamo značajan uticaj na politiku ove zemljegde se govori o spoljnoj politici u spoju Vučić-Dačić,naglasio je Šainović.

Izabran je novi opštinski odbor od 19 članova na čijem čelu će u narednom četvorogodišnjem mandatu biti Miloš Tomić iz Braničeva koji je ujedno predložen  I za člana Glavnog odbora SPS-a.Tomić je u izveštaju o narednim zadacima I radu ove stranke rekao da će voditi odgovornu politiku I trudiće se da podigne rejting  ove partije stvarajući uslove sa svojim koalicionam partnerom SNS da mladi ne napuštaju ovu opštinu I svoja ognjišta u potrazi za poslom  I boljem životu.

        -U našoj opštini je mnogo urađeno od kada je na vlasti koalicijja SNS-SPS na vlasti, a iskreni odnos I korektna saradnja su garant našem daljem uspehu.U narednom period učinićemo da sve da se kvalitet života rada u zdrastvu,prosveti I sportu poboljša,da mladima stvorimo uslove da ostanu na svojim ogništima I da ne kupuju aitobusku kartu samo u jednom pravcu.Kada govorimo o turizmi kao privrednoj grani,urađeno je je dosta,broj prenošišta se je povećan I sada je oko 30 hiljada noćenja,što je dobro. Treba raditi I na stvaranju uslova za razvoj seoskog  turizma u svim našim selima na području Opštine.Zajedno sa koalicionim partnerom SNS-om jačaćemo naše veze prekogranične saradnje da Dunav ne bude reka koja nas odvaja,već spaja sa našim kompijima iz Rumunije.Podržasvamo ideju predsednika opštine dr Nebojšu Mijovića oko izgradnje most ana Dunavu,što će omogućiti kretanje  građana,robe I kapitala između naših firmi  I susednih rumunskih opština,istakao je novoizabrani predsednik OO SPS,Miloš Tomić.

U nastavku Izborne konferencije izabrano je i 4 delegata za 11.Kongres SPS,koji je zakazan za 17.decembar ove godine-

Doneta je i odluka da se za predsednika  SPS ponovo predloži sadašnji predsednik  Ivica Dačić.
 Slične vesti

Izbori za predsednike četiri opštine na severu KiM, brojna pitanja bez odgovora

15 Nov 2022, 9:45

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani raspisala je za 18. decembar vanredne izbore za predsednike…

Dvadeset tri manjine biraju svoje nacionalne savete

13 Nov 2022, 11:39

U Srbiji su jutros u sedam časova otvorena sva biračka mesta za izbor članova nacionalnih saveta nacionalnih manjina, na…

Izbori za Savete MZ Kisiljevo i Sirakovo 30. oktobra

10 Oct 2022, 9:17


Vladimi Štrbac, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište raspisao je izbore za članove saveta mesne zajednice Kisiljevoi…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

HronikaVozio traktor sa upravljao sa…

utrašnjih poslova u Požarevcu, proteklog vikenda, isključili su iz saobraćaja šestoricu…

30 Jan 2023, 11:24

SportSubotičani odneli dva boda iz…

Odbojkaši Spartaka ostvarili su trijumf u jednom od derbija 14. kola Superlige. Popularni…

30 Jan 2023, 11:12

DruštvoGradska opština Kostolac proslavila…

Gradska opština Kostolac obeležila 13. godišnjicu od osnivanja. Prvi saziv Skupštine…

30 Jan 2023, 11:07

Kursna lista