MILAN PAJIĆ  IZ ŽABARA  POBEDNIK  FESTIVALA PRVA HARMONIKA SRBIJE
   14 Aug 2019, 11:38    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


MILAN PAJIĆ IZ ŽABARA POBEDNIK FESTIVALA PRVA HARMONIKA SRBIJE

UČENIK MILAN PAJIĆ IZ ŽABARA JE OVOGODIŠNJI POBEDNIK FESTIVALA  PRVA HARMONIKA SOKOBANJA 2019. U KATEGORIJI PIONIRI 

Međunarodni festival “Prva harmonika - Sokobanja” je kulturno-zabavna manifestacija, takmičarskog karaktera, koja se održava od 1962. godine i jedna je od manifestacija sa najdužom tradicijom u našoj zemlji. 41 godinu festival se održavao pod nazivom “Prva harmonika Jugoslavije“, dok se od 2003. godine održava pod nazivom Međunarodni festival „Prva harmonika – Sokobanja“. Za više od pola veka postojanja sokobanjski festival harmonike dao je veliki doprinos razvoju karijera muzičkih talenata i profesionalaca. Veliki broj poznatih harmonikaša, kompozitora, kantautora, šefova ansambala, muzičkih urednika, profesora harmonike započelo je svoje muzičke karijere dobrim plasmanom na sokobanjskom Festivalu.

Neki od njih su Branimir Đokić, Miša Mijatović, Kemiš, Vlada Panović, Novica Negovanović, Željko Joksimović i drugi. U zabavnom delu programa uvek su učestvovale najveće estradne zvezde na ovim prostorima kao što su Đorđe Marjanović, Tereza Kesovija, Lola Novaković, Gabi Novak, Milka Stojanović, Miroslav Ilić kao i poznati glumci, Miodrag Petrović Čkalja, Ljubomir Didić, Ljuba Moljac, Jova Radovanović i drugi.Danas Festival uživa veliki ugled među muzičkim stručnjacima, izvođačima i ljubiteljima harmonike.Ovogodišnji pobednik festivala  Prva harmonika Sokobanja 2019. godine u kategoriji pioniri  je učenik Milan Pajić iz Žabara. Milan je rođen 14.02.2008. godine  U Požarevcu  Redovan je učenik niže muzičke škole Božidar Trudić u Smederevskoj Palanci. Osvajao je prve nagrade na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima od kojih je u ovoj godini najznačajnije prvo mesto na festivalu  „Zvezdane staze“ u Kragujevcu a zatim i prvo mesto na festivalu „ Dani harmonike“ u Smederevu.
Pored muzičke škole Milan se uspešno bavi i sviranjem narodne muzike kao učenik magistra  prof. Saše Perića iz Požarevca. U toku 2019 godine takođe je osvojio više nagrada i to drugo mesto na takmičenju Izvorske kapi u Topoli i drugo mesto na takmičenju  „Zlatna dirka“u Pančevu. Nakon osvojenog  drugog mesta na takmičenju „Vidovdanski sabor“  u Sibnici, koje je ujedno bilo i kvalifikacija za jedno od najvećih takmičenja  harmonikaša u Sokobanji.Milan  Pajić je  u kategoriji pioniri osvojio prvo mesto što je u 2019. godini najznačajnija nagrada iz narodne muzike. Ovim svojim uspehom Milan je u Sokobanji predstavio opštinu  Žabari kao i Braničevski okrug koji je poznat po brojnim harmonikašima narodne muzike.
 Slične vesti

ODRŽANO PRVENSTVO CENTRALNE SRBIJE U DŽUDOU POŽAREVCU

15 Feb 2020, 14:39

U SPORTSKOM CENTRU POŽAREVAC ODRŽANO JE PRENSTVO CENTRALNE SRBIJE ZA KADETE I KADETKINJE U DŽUDOU. ORGANIZATOR TAKMIČENJA…

FINALE TURNIRA MAČEVANJE REČIMA

7 Jun 2019, 14:04

U NARODNOJ BIBLIOTECI "ILIJA M. PETROVIĆ" POŽAREVAC U PETAK 07. JUNA ODRŽANO JE FINALE  TURNIRA MAČEVANJE…

U GOLUPCU ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENJE RECITATORA

2 Apr 2019, 13:29

Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu i ove godine uspešno je organizovala Opštinsko…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNOVE MERE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE…

Na juče  održanoj 13.vanrednoj sednici Opštinski štab za vanredne situacije…

11 Jul 2020, 15:44

DruštvoPODELA PAKETA POMOĆI ZA SOCIJALNO…

Crveni krst Opštine Golubac uz podršku lokalne samouprave, u saradnji sa Dobrovoljnim…

11 Jul 2020, 15:28

DruštvoU NEDELJU SLAVIMO PETROVDAN

Srpska pravoslavna crkva slavi u nedelju Petrovdan, praznik posvećen svetim apostolima Petru…

11 Jul 2020, 11:02

Kursna lista