MIHAJLOVIĆEVA I LUNDIN O INFRASTRUKTURI I BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU
   10 Jul 2019, 13:30        RTS    Tatijana Spasojević


MIHAJLOVIĆEVA I LUNDIN O INFRASTRUKTURI I BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Saradnja u oblasti infrastrukturnih projekata, bezbednost saobraćaja, ali i nastavak uspešne saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti bile su teme sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ambasadora Švedske u Beogradu Jana Lundina.
Švedski ambasador je pohvalio dostignuća Srbije u oblasti infrastrukture.

Vidim napredak u Srbiji iz godine u godinu. Uradili ste puno u infrastrukturi, započinjete nove projekte i siguran sam da možemo mnogo toga da naučimo jedni od drugih. Švedska je puno posvećena bezbednosti u saobraćaju u smanjenju saobraćajnih nesreća i tu smo da podelimo iskustva i u toj oblasti", rekao je Lundin. Mihajlovićeva je istakla da Srbija ove godine pokreće novi investicioni ciklus i da će vrednost projekata u infrastrukturi iznositi oko 14 milijardi evra. 
"Samo ove godine pokrećemo izgradnju nekoliko auto-puteva, od Moravskog koridora, preko auto-puta ka BiH, nastavka izgradnje Koridora 11 od Preljine do Požege, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac i Šabac–Loznica. Takođe, puno ulažemo i u srpske železnice, pored najvažnijeg projekta brze pruge od Beograda do Budimpešte, sa ovom godinom rekonstruisaćemo i 550 kilometara regionalnih pruga. Prostora za saradnju ima mnogo i vaše kompanije su dobrodošle u Srbiju", navela je ministarka.
Na sastanku je bilo reči i o rodnoj ravnopravnosti. Ambasador Lundin pohvalio je napore i aktivnosti Vlade Srbije i Koordinacionog tela u ovoj oblasti.

"Veoma smo zadovoljni kako teče realizacija projekta 'Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama' i zadovoljstvo nam je da podržimo i sledeću fazu projekta. Računajte na podršku švedske vlade, koja je i poznata po promovisanju ovih vrednosti", rekao je Lindin.
Ovom prilikom amabasador Švedske uputio je poziv ministarki Mihajlović za ministarsku konferenciju koja će se sledeće godine održati u Stokholmu na temu bezbednosti saobraćaja.
 Slične vesti

POSLOVNI USPEH KROZ KREDITIRANJE GRAĐANA I POVOLJNOSTI KOMPANIJE SAVIĆ

18 Jul 2019, 13:37

ODRŽAN JE SASTANAK U KOMPANIJI SAVIĆ IZ SMEDEREVSKE PALANKE GDE JE DIREKTOR OVE KOMPANIJE GRAĐANIMA PONUDIO POVOLJNOST KUPOVINE…

MIHAJLOVIĆEVA NA GRADILIŠTU ISTOČNOG KRAKA KORIDORA 10

17 Jul 2019, 13:44

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u narednih pet dana obilazi…

ULICA LOLE RIBARA OTVORENA ZA SAOBRAĆAJ

4 Jul 2019, 16:24

DEO ULICE LOLE RIBARA OD TOPLIFIKACIJE KA UGLU SA ŠUMADIJSKOM ULICOM PUŠTEN JE JUČE U SAOBRAĆAJ A RADOVI NA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaTransparentno do najbolje Medijske…

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da želi da se u potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu…

20 Jul 2019, 11:46

PolitikaDačić na sastanku Istočno-evropske…

Pod predsedavanjem Republike Srbije, u NJujorku je održan sastanak ambasadora država članica…

20 Jul 2019, 11:39

PolitikaOstavka Haradinaja politički trik

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja politički…

20 Jul 2019, 11:33

Kursna lista