MIHAJLOVIĆ: SRBIJA ŽELI DA BUDE ŠTO VIŠE DEO PROJEKTA JEDAN POJAS, JEDAN PUT
   28 Sep 2017, 17:16        BLIC    Tatijana Spasojević


MIHAJLOVIĆ: SRBIJA ŽELI DA BUDE ŠTO VIŠE DEO PROJEKTA JEDAN POJAS, JEDAN PUT

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Centra za razvoj Kine Džang Đunkuom i poručila da je inicijativa "Jedan pojas, jedan put" za nas od ogromne važnosti i da želimo da budemo što više deo tog projekta.
Mihajlović i Džang razgovarali su o nastavku saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata, kao i o produbljivanju saradnje u oblasti poljoprivrede, turizma i informacionih tehnologija, saopšteno je iz njenog kabineta. Svi projekti koje zajednički sprovodimo u oblasti infrastrukture i saobraćaja pokazuju da naša saradnja i prijateljstvo iz godine u godinu bivaju sve bolji. Srbija je prepoznata kao centar infrastrukture u inicijativi 16 plus 1 i očekujemo da u skorijoj budućnosti organizujemo sastanak resornih ministara u Beogradu kako bismo razgovarali o novim projektima - rekla je ministarka.Mihajlovićeva, koja predsedava vladinom Mešovitom komisijom za odnose Srbije i Kine, istakla je tom prilikom da saradnju u okviru inicijative "Jedan pojas, jedan put" treba još intenzivnije nastaviti.- "Jedan pojas, jedan put' za nas je od ogromne važnosti i želimo da kao tranzitna zemlja budemo što više deo tog projekta, posebno u oblasti železničkog i drumskog saobraćaja - rekla je Mihajlovićeva.

Takođe je predstavila rezultate dosadašnje saradnje sa Kinom, podsetivši da je zajedničkim zalaganjem završen most Zemun-Borča, da je uspostavljena avio-linija Beograd-Peking, da su ukinute vize građanima Kine, ali i da se intenzivno radi na izgradnji Koridora 11 i pripremi projekta za rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta.- Pored postojećih infrastrukturnih projekata, vrednih 2,5 milijardi, od velike važnosti je da razvijamo strateško partnerstvo i u oblasti poljoprivrede, turizma, novih tehnologija i razmeni znanja i iskustava, istakla je ona.Džang Đunkuo zahvalio je potpredsednici Vlade na izuzetnoj saradnji, istakavši da potencijala za dalje razvijanje dobrih odnosa ima.
 Slične vesti

Hotel "Slavija" prodat kompaniji "Matijević"

18 Jan 2024, 13:37

Ministar privrede Slobodan Cvetković potpisao je ugovor o prodaji hotela "Slavija" sa predstavnicima kompanije…

Čadež: IT sektor i građevina glavni pokretački motori srpske privrede

11 Jan 2024, 11:20

I ove godine pred srpskom privredom je mnošto izazova za čije će rešavanje biti potrebno znanje, strpljenje,…

Predstavnici turističke privrede, državnih ustanova i medija iz Republike Srpske u poseti Zlatiboru

9 Sep 2023, 10:55

Predstavnici turističke privrede, državnih ustanova i medija iz Republike Srpske su u periodu od utorka 05. septembra, do…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGolubačkim komunalcima 12 miliona…

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara…

20 Feb 2024, 13:44

Vremenska prognozaPrognoza za sredu, 21. Februar…

SRBIJA: U sredu promenljiva oblačnost sa povremenom slabom kišom…

20 Feb 2024, 12:25

DruštvoDinić: Ne možemo još uvek da zatvaramo…

Dok se ne reši pitanje regionalne deponije, otpad iz Požarevca i Kostolca biće deponovan…

20 Feb 2024, 12:25

Kursna lista