MEŠTANI  DOBRE UGOSTILI UČESNIKE VESLAČKE REGATE TID SA KUVANIM KUPUSOM I  SVINJSKIM MESOM NA ROSTILJU
   9 Aug 2018, 14:55    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


MEŠTANI DOBRE UGOSTILI UČESNIKE VESLAČKE REGATE TID SA KUVANIM KUPUSOM I SVINJSKIM MESOM NA ROSTILJU

Posle Velikog Gradišta oko 140 učesnika ovogodišnje 63.Međunarodne veslačke regate TID, najviše iz Nemačke, potom Austrije, Holandije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Švajcarske, Francuske i  Srbije, bili su gosti meštana Dobre i opštine Golubac.


Na travnatom fudbalskom terenu mesnog fudbalskog kluba Dobra u jednodnevnu posetu boravili su učesnici regate jedne od najdužih na svetu koja traje 75 dana i za to vreme Dunavom se prevesla 2.450 kilometara,


Kao i svake godine domaćin im je bila Mesna zajednica i meštani podunavskog naselja Dobra  koji su organizovali večeru za sve učesnike regate,pa se u jelovniku našli kuvani kupus sa svinjskim mesom  i roštilj.      -Potrudili smo kao i svake godine maksimalno da što bolje ugostimo naše prijatelje i učesnike regate.Pored zabave,uz nastup Folklornog ansambla  Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca,za naše goste pripremili smo za večeru kuvani kupus sa mesom i roštilj. Mesna zajednica i meštani Dobre već godima su dobri domaćini,što to naši prijatelji i učesnici regate vole,pa kako kažu rado žele da ovde dolaze,kaže Dragan Kovačević,predsednik Mesne zajednice Dobra.
 
Organizator Međunarodne veslačke regateTID kroz Srbiju je Kajakaški savez Srbije, a podršku su između ostalih dali  Turistička organizacijaq i opština Golubac.


       -Čast nam je i zadovoljstvo što smo i ove godine domaćini tradicionalne međunarodne veslačke regate TID,koja je jedna od najstarijih regata. Mesna zajednica,Turistička organizacija i opština Golubac potrudili se da pripreme  doček i ugoste učesnike regate,što smo od njih dobili i pohvale,jer kako su nam rekli,da su zadovoljni i da im je ovde na ovom travnatom terenu lepo. U ovom poslu na dočeku glavni teret izdržali su Mesna zajednica i pojedini meštani Dobre.Gostima želim dobar odmor,jer pred njima je put dalek,Dunav je ćudljiva reka i želim im srećan put  do željenoc cilja,naglasio je Milen Bogojević,vd direktora Turističke organizacije Golubac.
 
Svake godine, poslednjeg vikenda juna, regata kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, a završava se početkom septembra u luci Sveti Đorđe u Rumuniji, na obali Crnog mora.

Regata je veoma popularna u svetu i pored učesnika iz podunavskih zemalja ima ih i sa drugih kontinenata.Posle noćenja u Dobri učesnici regate nastavili su put veslanjem Dunavom prema Donjem Milanovcu. 

 Lj.NastasijevićSlične vesti

DOČEK UČESNIKA REGATE TID-UZ KUVANI PASULJ GRADIŠTANAC

8 Aug 2018, 16:08

Ove godine, oko 140 učesnika, najviše iz Nemačke, potom Austrije, Holandije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportEKIPA BOKI KERAMIKA POBEDNIK 50…

U  Golupcu je završen jubilarni 50.po redu noćni turnir u malom fudbalu,u…

14 Aug 2018, 23:21

DruštvoZBOG LOŠEG VREMENA OVOG LETA MALI…

PROMENLJIVO I VEOMA KIŠNO VREME OVOG LETA UTICALO JE DA GRADSKI  BAZEN U POŽAREVCU…

14 Aug 2018, 13:00

DruštvoZAVRŠENI RADOVI NA POŽAREVAČKOJ…

DANAS SU ZAVRŠENI RADOVI NA POŽAREVAČKOJ GIMNAZIJI. Rešen je veliki problem,…

14 Aug 2018, 12:43

Kursna lista