MEĐUNARODNI LETNJI KAMP MATEMATIČKE GIMNAZIJE U DOMU UČENIKA NA TULBI
   10 Jul 2018, 12:13    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


MEĐUNARODNI LETNJI KAMP MATEMATIČKE GIMNAZIJE U DOMU UČENIKA NA TULBI

U DOMU UČENIKA  POLJOPRIVREDNE ŠKOLE SONJA MARINKOVIĆ  NA TULBI U POŽAREVCU ORGANIZOVAN JE PO SEDMI PUT  MEDJUNARODNI LETNJI KAMP  MATEMATIČKE GIMNAZIJE KOJI SE ODRŽAVA OD 2. DO 12. JULA 2018. GODINE ". KAMP JE PREDVIĐEN ZA UČENIKE OD 10-15 GODINA.


I ove godine  je u domu učenika Sonja Marinković na Tulbi u Požarevcu organizovan međunarodni letnji kamp matematičke gimnazije koji se održava od 2. do 12 jula ove godine. Kamp je predviđen za osnovce od 10 do 15 godina. Kroz razgovor sa upravnikom doma Dobricom Filipovićem, kao i sa profesorima kampa saznali smo kako deca provode vreme ovde i kako se nastava odvija.   Učenici mogu da pohađaju kurs MATEMATIKE ili kurs PROGRAMIRANjA. Za sve učenike su predviđene sportske aktivnosti i kreativne radionice između časova matematike, odnosno programiranja. Nastava matematike se radi po nastavnom planu i programu koji je predviđen za uzrast učenika. Kurs iz programiranja je predviđen za učenike od petog do osmog razreda, kao i za sve učenike koji misle da mogu da prate predviđeni program.  Za sve učenike koji se prijave za Kamp, organizovan je prevoz od Beograda do kampa i obrnuto. Učenici su smešteni u dvokrevetnim i trokrevetnm sobama. Slobodno vreme je predviđeno za sportske i kulturne aktivnosti.Cilj je da deca uživaju akumulirajući svoju fizičku i mentalnu snagu u prirodnoj i humanoj atmosferi.  Jedan dan u kampu otprilike izgleda ovako:  7.00 – ustajanje ,7.15 – futing, 7.45 – doručak, 8.30 - nastava iz matematike ili programiranja,10.30 - kreativna radionica,    12.00 – ručak,  12.45 - razgovor o utiscima i dogovor o daljim aktivnostima     14.00 – odmor     15.30 - nastava iz matematike ili programiranja,    17.30 - sportske aktivnosti     19.30 - kraći odmor,    20.00 – večera,    20.45 - društvene aktivnosti,    22.30 - odlazak na spavanje.

Profesorka Sonja Čukić je istakla da su na kampu i učenici  sedmog i osmog razreda iz Rusije tako da kamp zaista ima i međunarodni karakter a biće organizovano i takmičenje. Cilj je da deca zavole matematiku i nauče da razmišljaju logički i pre svega steknu nove prijatelje širom Srbije ali i van granica naše zemlje.

Dom učenika je moderno  uređen i pruža odlične uslove za učenje, društveni život, lično usavršavanje i razvoj. Pored objekata za smeštaj, učenicima su na raspolaganju tri učionice za učenje kao i klub – dnevni boravak gde učenici provode svoje slobodno vreme gledajući TV i družeći se, kao i kabinet sa računarima gde im je omogućen pristup internetu i biblioteka. Kulturni, zabavni i sportski sadržaji upotpunjuju boravak učenika u domu, podstiču razvijanje kreativnog i pozitivnog odnosa prema životu. Stručni vaspitači brinu o stanarima doma 24 sata dnevno i pomažu im u savladavanju školskih zadataka, ali i njihovim drugim interesovanjima. Smeštajni kapacitet doma je 173 mesta. Sobe su trokrevetne i četvorokrevetne sa tv-om i kupatilima. U domu se nalazi i đački restoran gde je omogućena kvalitetna ishrana učenika – stanara doma. Dom raspolaže sa četiri osvetljena sportska terena za male sportove kao i novim fudbalskim terenom od veštačke trave. Ovi sportski tereni utoku leta se koriste za organizaciju košarkaškog kampa KSS-a.


Trenutno je u toku i upis u Dom učenika  za školsku 2018/2019. Godinu.
 Slične vesti

POŽAREVAČKE UČENIČKE ZADRUGE DOBAR PRIMER SVIMA

28 Oct 2019, 11:52

OSNOVNE ŠKOLE „SVETI VLADIKA NIKOLAJ“ I „KRALJ ALEKSANDAR I“ OD PROŠLE GODINE IMAJU…

ŠKOLSKI PRIBOR OD OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE ZA UČENIKE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

6 Sep 2019, 14:00

Zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Slađan Marković, i direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, …

UČENICI IZ RABROVA NA IGRAMA BEZ GRANICA U KURJAČU

1 Oct 2018, 14:27

Povodom međunarodnog “Evropskog dana školskog sporta”  Osnovna škola ,,Milutin Milanković’’ iz Rabrova,opština Kučevo,organizovala…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSine, danas se niko ničega ne…

Sine, igrao si se danas mnogo. Trčao si, padao, gulio kolena, plakao, ustajao, smejao se,…

12 Nov 2019, 14:27

SportOLIMPIJSKA ŠAMPIONKA U GIMNASTICI…

NEKADAŠNJA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA U GIMNASTICI NELLIE KIM POSETILA JE SPORTSKI…

12 Nov 2019, 13:59

PolitikaVUČIĆ O UTISCIMA NAKON SASTANKA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da je imao "veoma srdačan, dobar,…

12 Nov 2019, 13:46

Kursna lista