MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE LICE EVROPE
   1 Oct 2019, 15:14    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE LICE EVROPE

U organizaciji Udruženja ,,Fokus Euopa za jugoistočnu Evropu’’  u prisustvu  ambasadora Tunisa u Beogradu,  Sejfa Ala Režeba, i prvog sekretara Ambasade,  Rande Ben Amar.u Velikom Gradištu otvorena je četvrta po redu Međunarodna likovna kolonija pod nazivom ,,Opština Veliko Gradište-lice Evrope’’ u okviru Internacionalnog art simpozijuma na kojoj je uzelo učešće 87  likovnih stvaralaca iz 21 zemlje Evrope I sveta.

Veliko Gradište je grad turizma i postaje turistički brend na mapi Srbije, takođe je grad sporta i ono čime se posebno ponosimo je – grad kulture. U Gradištu stvara 17 akademskih slikara, vaših kolega i na to smo posebno posnosni.“,rekao je zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković I dodao da je sa ambasadorom Tunisa, ovom prilikom, započeo razgovore i preduzeo prve korake za saradnju Velikog Gradišta i tuniskog grada Monastir.      


         -Želim da nastavimo s ovom praksom, da se družimo, pravimo konekcije i prijateljstva, nastavimo saradnju na kulturnom i privrednom nivou.“, rekao je Marković, zahvalivši Snežani na svoj neiscrpnoj energiji i ljubavi koju ima prema Velikom Gradištu kao i ambasadoru koji je dolaskom na otvaranje izložbe svima učinio veliku čast, a umetnicima poželevši da se ugodno osećaju u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru i odatle ponesu najlepše utiske.
         -Moto našeg predsednik opštine Dragana Milića je da svi koji dođu jednom u Veliko Gradište da nam se ponovo vrate,dodao je Marković.

         Ne volim da držim govore, a posebno na polju umetnosti, jer mislim da umetnost govori sama za sebe. Zato i mi danas predstavljamo svoju kulturu i, samim tim, upoznajemo se sa svetom stvaralaštva,rekao je ambasador Režeb,otvarajući ovu Međunarodnu likovnu koloniju I dodao da mu je drago što ovom prilikom upoznajemo sami sebe kroz svoje kulture. Njemu je, ovom prilikom, uručen Memorandum o saradnji između Udruženja i grada Monastira.

             -Verujem da umetnost ne treba posebno predstavljati I da same slike govore same o sebi.Drago mi je da ovde imamo I potpisan sporazum između našeg grada Monastira I velikog Gradišta iz Srbije,dodao je ambasador Tunisa,Režeb.


Snežana Milošević, predsednica Udruženja,,Fokus Euopa za jugoistočnu Evropu, predstavila je ambasadoru Tunisa umetnike iz te zemlje i dodala da smo Danas  na jednom velikom zadatku, da svuda gde odemo promovišemo našu kulturu jer nas različitost spaja i ja vas molim da promovišete mir, ljubav i razumevanje jer to je najvažniji zadatak svakog od nas,rekla je Milošević.

Zato smo rešili da napravimo turističku ponudu, da ljudi iz Srbije mogu da vide tu lepotu, ljubaznost ljudi, fantastičan doček s toliko ljubavi. Učesnici kolonije došli su iz Alžira, Australije, Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Egipta, Hrvatske, Holandije, Izraela, Iraka, Kine, Kanade, Litvanije, Makedonije, Nemačke, Rusije, Slovenije, Srbije, Tunisa, Turske i Ukrajine.


Likovna kolonija  je otvorena uz prigodan umetnički program, u izvođenju profesorke violine Marije Lončar i profesorke klavira Aleksandre Gajić.
Lj.NastasijevićSlične vesti

NA TULBI JE OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA: BEZ GRANICA 2019

26 Aug 2019, 13:31

U NEDELJU 25. AVGUSTA  U ORGANIZACIJI DRUŠTVA SRPSKO - GRČKOG PRIJATELJSTVA “RISTA  KOLONJAS”…

U NEDELJU 25.08. SVEČANO OTVARANJE LIKOVNE KOLONIJE BEZ GRANICA 2019

22 Aug 2019, 15:20

MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA  POD NAZIOVM BEZ GRANICA BIĆE OTVORENA U PERIODU OD 25. DO 29. AVGUSTA U DOMU UČENIKA…

UČESNICI LIKOVNE KOLONIJE DUHOVNA HIRURGIJA POSETILI OPŠTINU VELIKO GRADIŠTE

8 May 2019, 14:08

Staro zdanje opštine Veliko Gradište, bogato umetničkim delima, posetili su  učesnici likovne kolonije…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePožarevačka kovid bolnica popunjena…

U požarevačkoj kovid bolnici popunjeni svi kapaciteti, četiri pacijenta su na respiratorima,…

16 Jul 2020, 15:36

ZdravljeEPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BRANIČEVSKOM…

Epidemiološka situacija i dalje nestabilna. Veliko Gradište 9, Golubac 1, Žabari…

16 Jul 2020, 13:24

DruštvoBUSIJE BEZ VODE

JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac odaveštava da zbog radova na mreži …

16 Jul 2020, 13:15

Kursna lista