MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE LICE EVROPE
   1 Oct 2019, 15:14    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE LICE EVROPE

U organizaciji Udruženja ,,Fokus Euopa za jugoistočnu Evropu’’  u prisustvu  ambasadora Tunisa u Beogradu,  Sejfa Ala Režeba, i prvog sekretara Ambasade,  Rande Ben Amar.u Velikom Gradištu otvorena je četvrta po redu Međunarodna likovna kolonija pod nazivom ,,Opština Veliko Gradište-lice Evrope’’ u okviru Internacionalnog art simpozijuma na kojoj je uzelo učešće 87  likovnih stvaralaca iz 21 zemlje Evrope I sveta.

Veliko Gradište je grad turizma i postaje turistički brend na mapi Srbije, takođe je grad sporta i ono čime se posebno ponosimo je – grad kulture. U Gradištu stvara 17 akademskih slikara, vaših kolega i na to smo posebno posnosni.“,rekao je zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković I dodao da je sa ambasadorom Tunisa, ovom prilikom, započeo razgovore i preduzeo prve korake za saradnju Velikog Gradišta i tuniskog grada Monastir.      


         -Želim da nastavimo s ovom praksom, da se družimo, pravimo konekcije i prijateljstva, nastavimo saradnju na kulturnom i privrednom nivou.“, rekao je Marković, zahvalivši Snežani na svoj neiscrpnoj energiji i ljubavi koju ima prema Velikom Gradištu kao i ambasadoru koji je dolaskom na otvaranje izložbe svima učinio veliku čast, a umetnicima poželevši da se ugodno osećaju u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru i odatle ponesu najlepše utiske.
         -Moto našeg predsednik opštine Dragana Milića je da svi koji dođu jednom u Veliko Gradište da nam se ponovo vrate,dodao je Marković.

         Ne volim da držim govore, a posebno na polju umetnosti, jer mislim da umetnost govori sama za sebe. Zato i mi danas predstavljamo svoju kulturu i, samim tim, upoznajemo se sa svetom stvaralaštva,rekao je ambasador Režeb,otvarajući ovu Međunarodnu likovnu koloniju I dodao da mu je drago što ovom prilikom upoznajemo sami sebe kroz svoje kulture. Njemu je, ovom prilikom, uručen Memorandum o saradnji između Udruženja i grada Monastira.

             -Verujem da umetnost ne treba posebno predstavljati I da same slike govore same o sebi.Drago mi je da ovde imamo I potpisan sporazum između našeg grada Monastira I velikog Gradišta iz Srbije,dodao je ambasador Tunisa,Režeb.


Snežana Milošević, predsednica Udruženja,,Fokus Euopa za jugoistočnu Evropu, predstavila je ambasadoru Tunisa umetnike iz te zemlje i dodala da smo Danas  na jednom velikom zadatku, da svuda gde odemo promovišemo našu kulturu jer nas različitost spaja i ja vas molim da promovišete mir, ljubav i razumevanje jer to je najvažniji zadatak svakog od nas,rekla je Milošević.

Zato smo rešili da napravimo turističku ponudu, da ljudi iz Srbije mogu da vide tu lepotu, ljubaznost ljudi, fantastičan doček s toliko ljubavi. Učesnici kolonije došli su iz Alžira, Australije, Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Egipta, Hrvatske, Holandije, Izraela, Iraka, Kine, Kanade, Litvanije, Makedonije, Nemačke, Rusije, Slovenije, Srbije, Tunisa, Turske i Ukrajine.


Likovna kolonija  je otvorena uz prigodan umetnički program, u izvođenju profesorke violine Marije Lončar i profesorke klavira Aleksandre Gajić.
Lj.Nastasijević



Slične vesti

Likovna kolonija Srpsko-grčkog prijateljstva

9 Dec 2023, 13:13

Pod pokroviteljstvom grada Požarevca, u okviru Konkursa na temu „Tragovi srpsko - grčkog prijateljstva tokom vremena“…

Učesnici Međunarodne likovne kolonije iz Tunisa posetili opštinu Veliko Gradište

8 Sep 2023, 12:59

Na Srebrnom jezeru od prvog do sedmog ovog meseca održana je Međunarodna likovna kolonija pod nazivom ,,Budi čovek’’…

Međunarodna likovna kolonija "Budi čovek" na Srebrnom jezeru

6 Sep 2023, 11:55

Prve nedelje septembra Srebrno jezero je svet u malom, jer ga pohode slikari sa tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike, učesnici…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDva nova leka za multipla sklerozu…

Na novoj listi lekova koji se izdaju o trošku države i koju je nedavno usvojila Vlada…

18 Mar 2024, 12:31

EkonomijaPolaganje kamena temeljca nove…

Za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE "Šoji Srbija" vrednosti…

18 Mar 2024, 12:29

DruštvoPrevencija i rana dijagnostika…

Mart je mesec posvećen borbi protiv maligniteta. Rak pluća, rak dojke i rak debelog creva…

18 Mar 2024, 12:03

Kursna lista