MEĐUNARODNA 64 VESLAČKA REGATA TID BORAVILA U VELIKOM GRADIŠTU I DOBRI
   5 Aug 2019, 14:19    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


MEĐUNARODNA 64 VESLAČKA REGATA TID BORAVILA U VELIKOM GRADIŠTU I DOBRI

Proteklog vikenda   oko 130 učesnika ovogodišnje 64.Međunarodne kajakaške regate TID iz  bili su gosti Velikog Gradišta I meštana Dobre  kod Golupca..Na putu ka Velikom Gradištu posetili su prvo tvrđavu Ram i Srebrno jezero,a zatim su odseli u gradskom parku gde im je priređen doček  I večera pasulj Gradištanac, čime je ujedno najavljena i manifestacija ,,Pasuljijada’’ posvećena ovom kulinarskom specijalitetu, koja će se u gradskom parku održati 10. avgusta. Domaćini etapnih mesta pobrinuli su se, u skladu sa svojim mogućnostima i ambicijama, da dočekaju i ugoste učesnike regate, a u Velikom Gradištu gostoprimstvo  im je  pružila Turistička organizacija ovog grada.


 Posle Velikog Gradišta učesnici ovogodišnje 64.Međunarodne veslačke regate TID, najviše iz Nemačke, potom Austrije, Holandije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Švajcarske, Francuske i  Srbije, bili su gosti meštana Dobre i opštine Golubac.

Na travnatom fudbalskom terenu mesnog fudbalskog kluba Dobra u jednodnevnu posetu boravili su učesnici regate jedne od najdužih na svetu koja traje 75 dana i za to vreme Dunavom  preveslaju 2.450 kilometara, prolaze kroz 10 zemalja, kampuju u 9 zemalja I  u 61 etapnom mestu duž Dunava.Kao i svake godine domaćin im je bila Mesna zajednica i meštani podunavskog naselja Dobra  koji su organizovali večeru za sve učesnike regate,pa se u jelovniku našli kuvani kupus sa svinjskim mesom  i roštilj.


Održan je prigodan kulturno-umetnički program u izvođenju najmlađe grupe Kulturno-umetničkog društva iz Braničeva. Dočeku učesnika regate prisustvovali su predsednik Mesne zajednice Dobra Dragan Kovačević I  pomoćnici predsednika Opštine Golubac Nenad Ivković I Ljubiša Milić,a ispred Turističke organizacije dočeku je prisustvovao  Aleksandar Đukić. Oni su svojim gostima poželeli dobar odmor I srećnu plovidbu Duanovom do konačnog cilja,sa željom da se ponovo vide naredne godine na 65.TID regati.I  I   Posle noćenja u Dobri učesnici regate nastavili su danas put veslanjem Dunavom prema Donjem Milanovcu.


Posle 588 kilometara i 18 dana, učesnici regate će 10. avgusta napustiti Srbiju, uploviti u Bugarsku i nastaviti put ka Crnom moru gde stižu 5. septembra. Organizator ovogodišnje 64 po redu Međunarodne  TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina – turističkih organizacija gradova i opština kroz koje regata prolazi. Ovogodišnja regata posebno je zanimljiva jer tri učesnika iz Srbije planiraju da preveslaju celu regatu. Do sada, to je pošlo za rukom tek devetorici građana Srbije, a među njima su bile i dve ženske osobe.
Lj.NastasijevićSlične vesti

REKA PEK PONOVO UGROŽENA-VANREDNA SEDNICA OŠ ZA VANREDNE SITUACIJE U KUČEVU

30 Nov 2018, 15:56

Reka Pek na kojoj se nekada ispiralo zlato i koja je bila mala turistička atrakcija Istočne Srbije, danas je veoma zagadjena.…

4. FAZA ČIŠĆENJA REGULACIONOG KORITA STARE MLAVE

20 Sep 2018, 16:05

U TOKU JE ČETVRTA FAZA NA IZVOĐENJU SANACIONIH RADOVA I ČIŠĆENJU REGULACIONOG KORITA REKE STARE MLAVE U CILJU ZAŠTITE…

MEŠTANI DOBRE UGOSTILI UČESNIKE VESLAČKE REGATE TID SA KUVANIM KUPUSOM I SVINJSKIM MESOM NA ROSTILJU

9 Aug 2018, 14:55

Posle Velikog Gradišta oko 140 učesnika ovogodišnje 63.Međunarodne veslačke regate TID, najviše iz…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

KulturaGUSLARSKO VEČE U POLJOPRIVREDNOJ…

U OKVIRU SVETOSAVSKIH DANA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „SONJA MARINKOVIĆ…

25 Jan 2020, 13:58

Kursna lista