MARTOVSKI DANI KULTURE U GOLUPCU
   5 Mar 2020, 13:37    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


MARTOVSKI DANI KULTURE U GOLUPCU

Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’u Golupcu  tradicionalno već godinama,organizuje obeležavanje 8.marta-Međunarodnog dana žena .Ove godine biće to dva važna kulturna događaja, prvi je pozorišna predstava ,,Noć Bogova’’ i druga promocija knjige autora Slobodana Bode Ninkovića  ,,Slušaj sine,ove velike reči’’ kada će  ovaj  autor prilikom promocije  ujedno   prirediti  sa svojim orkestrom i veče duhovnih priča i dobrog rokenrola.

             -Ove godine potrudili smo  se da našim damama povodom njihovog praznika 8.marta,ali i ostalim sugrađanima organizujemo nešto interesatno.U petak 6.marta,organizujemo pozorišnu predstavu ,,Noć Bogova’’, u kojoj igraju Vojin Ćetković,Dejan Lutkić i Nebojša Ilić i nadam se da će oni oduševiti ljubitelje pozorišta,a ulaz jje bebsplatan. Dan kasnuije,u subotu 7.marta, u goste nam dolazi Slobodan Boda Ninković,sa svojom rok grupom,prvo će biti promocija knjige,a zatim  veče duhovnih priča i dobrog rokenrola,kaže vd direktor Milen Bogojević.

           U okviru martovskih dana kulture u Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’planirali su i organizovanje promocije  dve knjige autora iz Golupca Bojana Radovanovića,čija je  druga knjiga o starim fotografijama Golupca ovih dana izašla iz štampe.Prva radovanićeva knjiga izašla je prošla godine,a reč je o knjizi ,,Bukvar starih nadimaka’’sa nekim interesatnim pričama iz Golupca i ovog kraja.

            -Saznali smo da je iz štampe izašla druga knjiga našeg sugrađanina Bojana Radovanovića,a reč je o zbirci oko 200 starih fotografija ,,Golubac-kuće koje više nema’’. Prole godine Radovanović je objavio i svoju prvu knjigu ,,Bukvar golubačkih nadimaka’’ sa nekim interesatnim pričama.Nadam se da ćemo sa ovim autorom da se dogovorimo o promociji ovih njegovih dela,koja su interesatna za naše sugrađane koji bi želeli da čuju i vide nešto iz prošlosti Golupca i ljudi koji su tada u  njemu živeli i radili,dodao je Bogojević

Ova kulturna ustanova  organizator  je  svojih menifestacija,ali  pomaže i učestvuje na drugim kulturnim,turističkim,sportskim i drugim manifestacija koje se organizuju u ovom gradu na Dunavu ili u drugim mestima u Srbiji,pa i van naše zemlje.Pored  bibliotekarske delatnosti,Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu radi i na realizaciji raznih projekata za mlade,u okviru radionica,književnih susreta i večeri,organizovanju  pozorišnih predstava, koncerata i likovnih izložbi kao i očuvanju kulturnog nasleđa i negovanju narodnih običaja i tradicije.

Lj.NastasijevićSlične vesti

Poruka pozorištanca Zvonce

26 Mar 2020, 15:24

KULTURNI SADRŽAJ JE JEDNA OD RAZMENA KOJA JE ZNAK PODRŠKE I SOLIDARNOSTI, A OVAJ PUT JE PRISTIGAO U OPŠTINUVELIKO…

PREDSTAVLJEN PROGRAM XXV GLUMAČKIH SVEČANOSTI ALI TERMIN JO UVEK NEIZVESTAN ZBOG KORONA VIRUSA

13 Mar 2020, 10:35

XXV GLUMAČKE SVEČANOSTI PO PLANU SU PLANIRANE DA SE ODRŽE U PERIOD OD 4. DO 9. APRILA I KAKO ORGANIZATORI KAŽU PRIPREME…

U GOLUPCU ODRŽANA POZORIŠNA PREDSTAVA "NOĆ BOGOVA"

7 Mar 2020, 14:39

U organizaciji Narodne biiblioteke ,,Veljko Dugošević’’ koja  tradicionalno  umesto cveća I…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIVANJDAN ROĐENJE SVETOG JOVANA…

SRPSKA PRAVOSLAVNA CERKVA I NJENI VERNICI PROSLAVLJAJU ROĐENJE SVETOG JOVANA KRSTITELJA -…

7 Jul 2020, 7:50

DruštvoPRE 122 GODINE OTKRIVEN SPOMENIK…

Spomenik knezu Milošu pre 122 godine na Ivanjdan otkriven je u požarevačkom gradskom…

7 Jul 2020, 7:36

DruštvoINFORMATIČKI KABINET U BOŽEVCU

Osnovna škola "Milisav Nikolić“ iz Boževca dobila je novi informatički kabinet,…

7 Jul 2020, 7:30

Kursna lista