Luk Blek: Pripreme za Liverpul počinju odmah, već imam neke ideje
   5 Mar 2023, 9:55    Beograd    RTS    Marija Vajner


Luk Blek: Pripreme za Liverpul počinju odmah, već imam neke ideje

Pesma „Samo mi se spava“ opisuje mantru ljudi koji zatvaraju oči pred problemima i ne pokušavaju da ih reše, objašnjava pobednik sinoćne Pesme za Evroviziju Luk Blek, dodajući da već počinje da se priprema za nastup u Liverpulu. 

Uprkos je pobedio sa pesmom Samo mi se spava, Luka Ivanović kaže da noćas posle pobede nije mogao da spava. „I dalje nisam siguran da li sanjam ili sam se probudio“, rekao je u Jutarnjem programu RTS-a pobednik sinoć održane Pesme za Evroviziju Luk Blek.

„Mnogo sam srećan zbog svega. Nisam imao puno vremena da procesuiram sve. I dalje nisam svestan svega i ne mogu da dam neku normalnu reakciju. Delujem možda ravnodušno, ali mi se zapravo ostvario jedan veliki san“, priznaje Blek. Pred finale odlučio je da se opusti i da na najbolji način koji ume iskoristi tri minuta na velikoj sceni. „Mislim da je to bila prava formula. Gledao sam nastup posle i mnogo mi se više sviđa nego onaj u prvom polufinalu. Zapamtiću da samo treba da se opustim“, ističe mladi pevač. Skromno kaže i da nije razmišljao o plasmanu i eventualnoj pobedi, da mu je bila čast što se našao u finalu i da je to za njega već bila pobeda. Pobednik Pesme za Evroviziju neće mnogo odmarati. „Pripreme kreću odmah. Što da ne? Ja sam već smislio kako bi to izgledalo“, naveo je Blek. Objašnjavajući poruku pesme, Luka kaže da ona govori o ljudima koji zatvaraju oči pred problemima. „Pesma govori ljudima da treba da se probude jer zlo raste kada držimo oči zatvorene. Samo kad se probudimo možemo da ih pobedimo“, istakao je Blek.

 

Saosećam se više sa pesmom sa srpskim jezikom u njoj

Pesma je prvobitno napisana na engleskom, ali sam je delimično preveo na srpski za potrebe Pesme za Evroviziju. „Meni se strašno sviđa to što sam dodao srpski jezik. Dalo je neku drugu notu i ozbiljnost. Možda se i više saosećam sa pesmom kad je na srpskom“, kaže Luk Blek.Slične vesti

U susret proleću: Koncert baletskog studija "Amadeus"

16 Mar 2023, 13:39

Matine koncert  „U susret proleću“Baletskog studija „Amadeus“ u subotu  u Centru za kulturu…

Humanitarni koncert Kola srpskih sestara

14 Mar 2023, 11:48

Tradicionalni humanitarni koncert pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, u organizaciji Kola srpskih sestara…

Nikola Rokvić u SC Požarevac

9 Mar 2023, 12:32

Med i slatko grožđe na početku koncerta Nikole Rokvića u Sportkom centru Požarevac. Gosti na ovom koncertu bio je gudački…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista