Ljubitelji fantastike - upis novih članova
   18 Jun 2019, 14:56    Kostolac    Sat Tv    Maja Stepanović


Ljubitelji fantastike - upis novih članova

Pozivaju se svi zainteresovani ljubitelji fantastike iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta da dođu na sastanak Ljubitelja fantastike, koji će se održati u petak, 21. juna, sa početkom u 18:30 časova, u Biblioteci u Kostolcu.

Fantastika se nalazi u gotovo svim oblastima stvaralaštva – književnosti, filmu, video igrama, modi, arhitekturi, dizajnu i  dr.
 
Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac se trudi da istakne značaj mašte i približi ove inspirativne sadržaje svakodnevnom životu. Iz tog razloga je i pokrenuta radionica Ljubitelji fantastike, čije se članovi sastaju već više od tri godine u Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac.
 
Na sastancima Ljubitelja fantastike  se obrađuju različiti žanrovi fantastike (epska, naučna, horor, folklorna), razgovara se o knjigama, filmovima i serijama. U većini slučajeva, sastanci su tematski, tj. posvećeni određenoj temi. Neke od tema koje su do sada obrađivane su: Istorija filmova fantastike; Urbane legende; Apokalipsa u knjigama, filmovima i serijama; Vile kroz različite mitologije; Magijski obredi različitih naroda; Zombiji u knjigama, filmovima i serijama; Roboti kroz knjige, serije i filmove fantastike; Upoređivanje popularne knjige Džordža R.R. Martina „Igra prestola“ i istoimene serije; Knjige Stivena Kinga; Civilizacija Naska; Civilizacija Inka i Maja; Dvorac grofa Drakule u Transilvaniji; Atlantida; Vinča; Tajna udruženja; Viteški redovi. U okviru radionice započeto je i sa kreativnim pisanjem priča fantastike na zadatu temu. Dosta lepih priča je ugledalo svetlo dana. Neke od njih su i objavljene.

Neki sastanci su prošli u neformalnom razgovoru, a neki i u društvu poznatih pisaca, kao što su: Zoran Živković, Aleksandar Tešić, Miloš Petković, Nebojša Petković, Ivan Drajzl, Ivan Branković, Mladen Đorđević, Mladen Milosavljević, Nemanja Jovanov, Srđan Tomić, Duško Blagojević.
Ljubitelji fantastike su bili učesnici Festivala fantastike u Beogradu i Nišu, gostovali na radio emisijama, a i dobitnici su Povelje Niškog reda Zmaja za izuzetan doprinos fantastici.
 
 Slične vesti

PREDAVANJE "RIMSKI LEGIONARI U VIMINACIJUMU" U BIBLIOTECI U KOSTOLCU u

18 May 2019, 11:21

Arheolog iz Arheološkog parka "Viminacijum" - dr Nemanja Mrđić, održao je 15. maja u Biblioteci u Kostolcu,…

O NOVOJ BLOGDANOVOJ KNJIZI U BIBLIOTECI U KOSTOLCU

18 Apr 2019, 10:24

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, naš najpoznati bloger Bogdan Stevanović…

PREDAVANJE POVODOM OSAMSTOGODIŠNJICE AUTOKEFALIJE SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

13 Apr 2019, 11:26

Ove godine je pred nama veoma važan jubilej - osamstogodišnjica autokefalije Srpske pravoslavne crkve. Najstarija srpska…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMARKOVIĆ O KAPITALNIM INVESTICIJAMA…

U PROTEKLOM PERIODU INVESTIRANO VIŠE OD 388 MILIONA EVRA U  REVITALIZACIJU KOSTOLAČKIH…

18 Oct 2019, 14:42

DruštvoRAZVOJ SPORTA I UNAPREĐENJE SPORTSKE…

U PROSTORIJAMA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA NA KOJOJ…

18 Oct 2019, 14:28

DruštvoU TOKU JE REKONTRUKCIJA DEČIJE…

Prvi put od kada je izgrađena Dečja klinika u Tiršovoj, urađena je detaljna rekonstrukcija…

18 Oct 2019, 14:23

Kursna lista