Likovni i literarni konkurs povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava
   13 Mar 2023, 13:14    Kostolac    SATTV    Marija Vajner


Likovni i literarni konkurs povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava

Svetski dan knjige i autorskih prava u svetu, kao i kod nas, obeležava se  23. aprila, na dan smrti tri velika svetska pisca – Migela de Servantesa, Viljema Šekspira i Inke Garsilase de la Vege.

Biblioteka u Kostolcu, Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac tim povodom organizuje Likovni konkurs za slikare Braničevskog okruga, Literarni konkurs za učenike od 5. do 8. razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac i Literarni konkurs za učenike od 1. do 4. razreda Tehničke škole sa domom učenika "Nikola Tesla", Kostolac.

Tema likovnog konkursa je „Portret jednog pisca“, a tema literarnog konkursa „Otvori knjigu, otvori svet“.
Na likovni konkurs mogu se prijaviti sa svojim radovima sva lica starija od 15 godina iz Braničevskog okruga. Tehnika i forma crtanja je po slobodnom izboru. Radovi koji se podnose na konkurs ne smeju biti manji od A3 formata. Na poleđini rada napisati ime, prezime autora, datum i godinu rođenja, kontakt telefon. Svaki učesnik može sa po jednom slikom da učestvuje na konkursu. Radove dostaviti lično u Biblioteku u Kostolcu ili poslati poštom na adresu: Biblioteka Kostolac (Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac), ul. Trg Bratstva i Jedinsta 9, 12208 Kostolac.

Na literarni konkurs mogu se prijaviti sa svojim proznim radovima učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac i učenici Tehničke škole sa domom učenika "Nikola Tesla" Kostolac. Potrebno je da radovi budu otkucani i odštampani (ne duži od 3 stranice, font Times New Roman, veličina 12), sa podacima: ime, prezime autora, datum i godinu rođenja, odeljenje, kontakt telefon. Radove dostaviti lično u Biblioteku u Kostolcu, poslati na mejl: renataminic@gmail.com ili poslati poštom na adresu: Biblioteka Kostolac (Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac), ul. Trg Bratstva i Jedinsta 9, 12208 Kostolac.

Rok za predaju likovnih i literarnih radova je 14. april 2023. godine. Informacije na telefon 012/241-515. Svi pristigli likovni radovi biće izloženi u Biblioteci u Kostolcu. Uručivanje nagrada održaće se u petak, 21. aprila 2023. godine, u Biblioteci u Kostolcu. Za prva tri mesta za likovne i literarne radove biće dodeljene vredne nagrade.Slične vesti

Roman "Preludijum" Slavice Mastikose predstavljen u Požarevcu

17 Mar 2023, 10:40

dquo;Slavica Mastikosa čitaoca kroz priču vodi čvrstom rukom i sigurnim perom. Sagu jedne beogradske porodice kroz čitav…

Roman "Priča o Petru" predstavljen u Požarevcu

16 Mar 2023, 10:17

Nakon Beograda, roman „Priča o Petru“, autora Marka Mihajlovića predstavljen je i požarevačkoj publici.

"Junaci i mučenici" - istorija Braničeva o kojoj se malo zna

1 Feb 2023, 12:29

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović u Požarevcu predstavljena je nova knjiga Dušana Stankovića, zavičajnog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista