LARISA KOPIĆ POBEDNICA FESTIVALA CAREVČEVI DANI
   17 Jul 2018, 13:42    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


LARISA KOPIĆ POBEDNICA FESTIVALA CAREVČEVI DANI

Takmičenjem violinista u pratnji Narodnog orkestra RTS-a, u Velikom Gradištu završeni su  24. “Carevčevi dani“, a laureat ovogodišnjeg festivala je Beograđanka, Larisa Kopić.
Prvu nagradu, violinu, poklon Jana Nemčeka, i statuetu Vlastimira Pavlovića Carevca, Larisi je uručio predsednik opštine veliko Gradište, Dragan Milić. Kao najboljem mladom violinisti, Larisi je omogućeno i snimanje kompakt diska u profesionalnim uslovima, nagrada muzičke produkcije RTS-a.


Žiri u sastavu Milutin Popović Zahar, Ilija Pavlović i Nenad Stanić dodelio je drugo mesto Beograđanima Andriji Jankoviću i Vojislavu Živiću. I treća nagrada je podeljena, između Sandre Stoiljković iz Kragujevca i Ljubice Crnobrnje, učesnice iz Banja Luke.


Specijalnu nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Jovana Lukić, a kao najmlađi takmičar nagrađen je četrnaestogodišnji takmičar Ognjen Janjić koji je osvojio i  nagradu publike. Pored drugog mesta, Andrija Janković nagrađen je za najbolje izvedeno kolo, a Vojislav Živić za najbolju pesmu.

Devetoro violinista, koji su po propozicijama takmičenja, izvodili po jednu pesmu i kolo, pratio je Narodni orkestar RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića. U revijalnom delu završne večeri festivala, uz zvuke violine i Dunava, nastupili su Radiša Urošević i Marijana Pešić, pobednica pevačkog takmičenja 23. Festivala.
Od 10. do 13. jula, Veliko Gradište bilo je prestonica izvorne narodne muzike i centar okupljanja brojnih ljubitelja violine i poštovaoca lika i dela barda  Vlastimira Pavlovića Carevca.
 Lj.Nastasijević
Izvor.Sajt SO VGSlične vesti

U VELIKOM GRADIŠTU KREĆE ČETVRTA VELIKOGRADIŠTANSKA GITARIJADA

2 Aug 2019, 22:17

U  Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" u Velikom Gradištu počela je  Nedelja roka koja je uvod u 4. Velikogradištansku gitarijadu…

Koncert "Muzika za Sva Vremena"

14 Jul 2019, 11:55

Sinoć u 21h je održan koncert u izvođenju grupe Akademskog orkestra ruskih narodnih instrumenata Njekrasov. Na programu…

NEVENA BOŽOVIĆ U FINALU EVROVIZIJE 2019

15 May 2019, 1:01

Završeno je prvo polufinale 64. Evrovizije u Tel Avivu, a srpska predstavnica Nevena Božović prošla je…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU RAMU ODRŽANI JUBILARNI DESETI…

Proteklog vikenda u naselju Ram na Dunavu,u opštini Veliko Gradište održani…

19 Aug 2019, 15:42

DruštvoSESTROLJINSKI DANI PREOBRAŽENJA

OTVORENI SU SESTROLJINSKI DANI PREOBRAŽENJA U PORTI MANASTIRA SESTROLJIN NADOMAK NASELJA POLJANA.…

19 Aug 2019, 13:49

DruštvoŠESTA MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA…

OTVORENA JE ŠESTA MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA NA LETNJOJ POZORNICI U DRMNU, NASELJU…

19 Aug 2019, 13:46

Kursna lista