KULTURNI CENTARCU VELIKOM GRADIŠTU ISPUNIO PLAN RADA U OVOJ GODINI
   30 Dec 2019, 22:53    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


KULTURNI CENTARCU VELIKOM GRADIŠTU ISPUNIO PLAN RADA U OVOJ GODINI

Javna ustanova Kulturni centar,,Vlastimir Pavlović Carevac'' Veliko Gradište,ove godine proslavila je jubilej dve decenija postojanja i rada i predstavlja okosnicu razvoja kulture,negujući tako  amatersko stvaralaštvo.

Ova kulturna ustanova  okuplja veliki broj zaljubljenika i poštovalaca lepe misli, pisane reči i umetničko-scenskog prikaza.U ovoj godini koja je na izmaku Kulturni centar realizovao je sve planirane aktivnosti,pa je opština Veliko Gradište jedna od vodećih u Braničevskom okrugu po kulturnim dešavanjima I manifestacijama.
               -Započeli smo novu godinu tradicionalnim novogodišnjim koncertom kojise svake godine održava 13,januara uoči Srpske nove godine,zatim concert povodom 8.marta-Dana žena pod nazivom ,,Damama na dar’’,u aprilu smotzra recitatora I dečje pozorišta. A ono što je najznačajnije u našoj aktivnosti je manifestacija ,,Carevčevi dani’’,kaže Branislavka Veličković,direktorka Kulturnog centra.


Manifestacija na koju je Kulturni centar posebno ponosan jeste festival violine “Carevčevi dani” koji je ove godine  obeležio 25 godina ili  četvrt veka postojanja.


         -Ove godine u godini jubileja kada se proslavilo dvadeset giodina  rada Kulturnog centra I 25 godina ,,Carevčevih dana’’ imali smo jedan veliki zadatajk da taj festival bude malo drugačiji. Održana je letnja akademuija za pevače u Kostolcu koju je vodila Ana Bekuta.Takmičarskog dela za violinist nije bilo,već revijalni nastup.U okviru festival održana je i pozorišna predstava ,,Žanka’’u izvođenju pozorišta iz Beograda I klasični concert u crkvi.Imali smo I pozorišni festival ,,Štap I kanap’’koji je ove godine peti po redu. Učestvovali smo I dva puta  u televizijskim emiisija ,,Šarencija’’na RTS-u  kao I na ,,Hepi’’ TV pod nazivom ,,Prelo u našem sokaku’’ gde smo predstavili rad naše ustanove I anasmabla narodnih igara I pesama ANIP..Vlastimir Pavlović Carevac’’ . Koristim ovu priliku da svim našim korisnicima I građana čestitam predsrojeće novogodišnje I božićne praznike,dobro zdravlje I ličnu I porodičnu sreću,dodala je Veličković.U okviru ove kulturne  ustanove aktivno radi Ansabl narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović Carevac,, i Amatersko pozorište ,,Žanka Stokić,,. Na članove ansambla, njihov rad, zalaganje i kreativnost, centar je izuzetno ponosan.Da su među najboljima u Srbiji dokazuju brojne nagrade iz zemlje i inostranstva.Kulturni centar sarađuje i sa drugim ustanovama kulture u opštini, pružajući logistiku u realizaciji programa i aktivnosti.Rad ustanove zasniva se na bazi reciprociteta – razmeni programa sa drugim ustanovama kulture.Na sceni Kulturnog centaraizvedene  su brojne pozorišne i muzičke predstave istaknutih srpskih i inostranih umetnika. Ova Gradištanska ustanova kulture ponosni  je I nosilac Opštinske nagrade.

Lj.NastasijevićSlične vesti

60 muzeja koje možete obići preko Interneta

18 Mar 2020, 18:55

Mnogi od nas imaju želju da posete brojne svetske muzeje, ali nažalost nismo svi u mogućnosti da ih vidimo uživo. Srećom,…

Narodno pozorište 18. marta počinje sa emitovanjem predstava putem interneta

18 Mar 2020, 11:15

Narodno pozorište u Beogradu u vanrednom stanju, zbog koga je moralo da  prekine prikazivanje predstava pred publikom,…

OD 24. FEBRUARA MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR

4 Feb 2020, 12:48

ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA POVODOM PREDSTOJEĆIH 16. AMATERSKIH GLUMAČKIH SVEČANOSTI MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR.

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDONIRANA MEDICINSKA I ZAŠTITNA…

OD ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA POŽAREVCA OPŠTA BOLNICA POŽAREVAC DOBILA…

8 Apr 2020, 15:12

DruštvoUNITED GROUP DONIRA SRBIJI MILION…

United Grupa, koja posluje u sedam zemalja u regionu, u duhu solidarnosti zbog borbe sa virusom…

8 Apr 2020, 13:51

DruštvoU opštini Kučevo nema zaraženih…

U opstini Kučevo nema zaraženih Covidom 19, a mere koje je uvela Vlada Republke Srbije se…

8 Apr 2020, 13:44

Kursna lista