KUČEVLJANI USPEŠNI U PROJEKTU GRADOVI U FOKUSU 2017
   19 Jun 2017, 8:33    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


KUČEVLJANI USPEŠNI U PROJEKTU GRADOVI U FOKUSU 2017

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu 2017" od 55 prijavljenih,podržano je 10 projekata iz isto toliko gradova i opština, u ukupnom iznosu od 140,2 miliona dinara.
Odlukom konkursne komisije podržani su  projekti iz Bačke Palanke,Vlasotinca,Sremske Mitrovice, Šida,Vranja,Kraljeva,Bele Palanke ,Mionice,Trstenika  i projekat "Zlatna dolina Homolja" iz Kučeva vredan   3,5 miliona dinara.


Projekat  su Konkursnoj komisiji predstavili zamenica predsednika opštine  Kučevo  Slavica Bulutić, zamenik rukovodioca projekta Suzana Marković i koordinator projekta za građevinski deo, Dušan Todorović. Kučevo je ostvarilo još jedan izvanredan rezultat u borbi za očuvanje prebogate kulturne baštine –nakon  uspešnog organizovanja 50.jubilarne  Smotre Homoljski Motivi,održane krajem prošlog meseca.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević konstatovao je da je konkurs ove godine ozbiljnije shvaćen, da komisija nije imala lak zadatak da odabere između veoma kvalitetnih projekata i posebno izdvojio gradove sa juga Srbije.
"Iz različitih razloga taj deo naše zemlje je siromašniji u odnosu na ostale. To se odnosi i na kulturu i to je obeshrabrujuća činjenica. Znamo da postoje problemi u Vranju, Prokuplju, Nišu i pažljivo smo razmatrali projekte koji su stigli iz tog regiona i sredstva su dobili Vlasotince, Vranje, Bela Palanka i Kučevo", rekao je Vukosavljević podsetivši da su gradovi juga Srbije ro U Stretagiji kulturnog razvoja vrlo je naglašeno opredeljenje Ministarstva kulture za politiku decentralizacije kulture. Kultura ne sme da ima ishodište, kvalitet, ustanove i manifestacije samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već mora da dođe do svakog naseljenog mesta u zemlji", naglasio je Vukosavljević.
Ministar je pozvao predstavnike lokalne samouprave da ulažu što više u kulturu i naveo da gde primete da takva ambicija postoji, Ministarstvo će još više pomagati ono što je kvalitetno. Sredstva je dobio i izvestan broj biblioteka poput Narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu,  i Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Beloj Palanci, uglavnom za nabavku opreme i osavremenjavanje bibliotečko-informacione delatnosti.  Lj.Nastasijević
Izvor: e-kučevo .Slične vesti

BESPOVRATNA SREDSTVA VLADE SRBIJE I ZA ZADRUGU GOLUBAC

9 Dec 2017, 14:22

Zemljoradnička zadruga iz Golupca jedna je od dobitnika bespovratnih sredstava Vlade Srbije, među sedam zadruga iz  Vojvodine…

U VELIKOM GRADIŠTU ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA ECHANGE 5

2 Dec 2017, 12:52

Opština Veliko Gradište , od ovog meseca, dobija podršku u planiranju i programskom budžetiranju u…

PREKOGRANIČNA SARADNJA SRBIJE SA RUMUNIJOM

28 Nov 2017, 14:59

NA ARHEOLOŠKOM LOKALITETU VIMINACIJUM U ZGRADI DOMUSA, ODRŽANO JE OBJAVLJIVANJE DRUGOG POZIVA PROGRAMA PREKOGRANIČNE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPOŽAREVAC, MARIBOR, TRBOVLJE PRIJATELJI…

OSNOVNA ŠKOLA SVETI SAVA IZ POŽAREVCA I ŠKOLE IZ MARIBORA I TRBOVLJA IZ SLOVENIJE…

16 Dec 2017, 14:39

DruštvoKOJA SU PRAVILA ZA PENZIONISANJE…

Zamenik direktora Sektora za ostvarivanje prava iz Penzijsko-invalidskog osiguranja Vladimir…

16 Dec 2017, 14:34

PolitikaPREDSEDAVANJE EU SE VRAĆA NA BALKAN,…

Od januara šestomesečno predsedavanje EU od Estonije preuzima Bugarska. Premijer te…

16 Dec 2017, 14:32

Kursna lista