KUČEVLJANI USPEŠNI U PROJEKTU GRADOVI U FOKUSU 2017
   19 Jun 2017, 8:33    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


KUČEVLJANI USPEŠNI U PROJEKTU GRADOVI U FOKUSU 2017

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu 2017" od 55 prijavljenih,podržano je 10 projekata iz isto toliko gradova i opština, u ukupnom iznosu od 140,2 miliona dinara.
Odlukom konkursne komisije podržani su  projekti iz Bačke Palanke,Vlasotinca,Sremske Mitrovice, Šida,Vranja,Kraljeva,Bele Palanke ,Mionice,Trstenika  i projekat "Zlatna dolina Homolja" iz Kučeva vredan   3,5 miliona dinara.


Projekat  su Konkursnoj komisiji predstavili zamenica predsednika opštine  Kučevo  Slavica Bulutić, zamenik rukovodioca projekta Suzana Marković i koordinator projekta za građevinski deo, Dušan Todorović. Kučevo je ostvarilo još jedan izvanredan rezultat u borbi za očuvanje prebogate kulturne baštine –nakon  uspešnog organizovanja 50.jubilarne  Smotre Homoljski Motivi,održane krajem prošlog meseca.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević konstatovao je da je konkurs ove godine ozbiljnije shvaćen, da komisija nije imala lak zadatak da odabere između veoma kvalitetnih projekata i posebno izdvojio gradove sa juga Srbije.
"Iz različitih razloga taj deo naše zemlje je siromašniji u odnosu na ostale. To se odnosi i na kulturu i to je obeshrabrujuća činjenica. Znamo da postoje problemi u Vranju, Prokuplju, Nišu i pažljivo smo razmatrali projekte koji su stigli iz tog regiona i sredstva su dobili Vlasotince, Vranje, Bela Palanka i Kučevo", rekao je Vukosavljević podsetivši da su gradovi juga Srbije ro U Stretagiji kulturnog razvoja vrlo je naglašeno opredeljenje Ministarstva kulture za politiku decentralizacije kulture. Kultura ne sme da ima ishodište, kvalitet, ustanove i manifestacije samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već mora da dođe do svakog naseljenog mesta u zemlji", naglasio je Vukosavljević.
Ministar je pozvao predstavnike lokalne samouprave da ulažu što više u kulturu i naveo da gde primete da takva ambicija postoji, Ministarstvo će još više pomagati ono što je kvalitetno. Sredstva je dobio i izvestan broj biblioteka poput Narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu,  i Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Beloj Palanci, uglavnom za nabavku opreme i osavremenjavanje bibliotečko-informacione delatnosti.  Lj.Nastasijević
Izvor: e-kučevo .Slične vesti

GOLUBAC DOMAĆIN UČESNICIMA U PROJEKTU DANUBE URBAN BRAND

17 Oct 2017, 14:03

U Golupcu  je u toku realizacija projekta DANube Urban Brand -Izgradnja regionalne mreže kroz turizam i obrazovanje…

SAVEZ SLEPIH NABAVLJA UDŽBENIKE ZA ĐAKE

11 Sep 2017, 13:52

Udruženje saveza slepih u Požarevcu početkom jesenjih aktivnosti sprovodi projekte koji su odobreni od strane grada Požarevca…

USPEŠNO SE SPROVODE PROJEKTI I SARADNJA SA NVO NA VISOKOM NIVOU

7 Sep 2017, 15:11

POSLE USPEŠNOG LETNJEG PROGRAMA KOJI JE REALIZOVAN U SARADNJI SA LOKALNOM SAMOUPRAVOM I CENTROM ZA KULTURU OČEKUJU SE NOVI…

Pretraga

Danas na programu

08:19

Top 5

08:54

Hrana i Vino

09:16

Sofija Loren

10:07

Dvojac bez kormilara

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaSTEFANOVIĆ I KIF O BORBI PROTIV…

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović…

17 Oct 2017, 15:26

PolitikaĐURIĆ: NAJVAŽNIJA RASPRAVA KOJU…

Cilj osnivanja Radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji…

17 Oct 2017, 15:20

PolitikaČEPURIN I VUČIĆ O REŠAVANJU STATUSA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom koji…

17 Oct 2017, 15:17

Kursna lista