KUČEVLJANI USPEŠNI U PROJEKTU GRADOVI U FOKUSU 2017
   19 Jun 2017, 8:33    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


KUČEVLJANI USPEŠNI U PROJEKTU GRADOVI U FOKUSU 2017

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu 2017" od 55 prijavljenih,podržano je 10 projekata iz isto toliko gradova i opština, u ukupnom iznosu od 140,2 miliona dinara.
Odlukom konkursne komisije podržani su  projekti iz Bačke Palanke,Vlasotinca,Sremske Mitrovice, Šida,Vranja,Kraljeva,Bele Palanke ,Mionice,Trstenika  i projekat "Zlatna dolina Homolja" iz Kučeva vredan   3,5 miliona dinara.


Projekat  su Konkursnoj komisiji predstavili zamenica predsednika opštine  Kučevo  Slavica Bulutić, zamenik rukovodioca projekta Suzana Marković i koordinator projekta za građevinski deo, Dušan Todorović. Kučevo je ostvarilo još jedan izvanredan rezultat u borbi za očuvanje prebogate kulturne baštine –nakon  uspešnog organizovanja 50.jubilarne  Smotre Homoljski Motivi,održane krajem prošlog meseca.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević konstatovao je da je konkurs ove godine ozbiljnije shvaćen, da komisija nije imala lak zadatak da odabere između veoma kvalitetnih projekata i posebno izdvojio gradove sa juga Srbije.
"Iz različitih razloga taj deo naše zemlje je siromašniji u odnosu na ostale. To se odnosi i na kulturu i to je obeshrabrujuća činjenica. Znamo da postoje problemi u Vranju, Prokuplju, Nišu i pažljivo smo razmatrali projekte koji su stigli iz tog regiona i sredstva su dobili Vlasotince, Vranje, Bela Palanka i Kučevo", rekao je Vukosavljević podsetivši da su gradovi juga Srbije ro U Stretagiji kulturnog razvoja vrlo je naglašeno opredeljenje Ministarstva kulture za politiku decentralizacije kulture. Kultura ne sme da ima ishodište, kvalitet, ustanove i manifestacije samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već mora da dođe do svakog naseljenog mesta u zemlji", naglasio je Vukosavljević.
Ministar je pozvao predstavnike lokalne samouprave da ulažu što više u kulturu i naveo da gde primete da takva ambicija postoji, Ministarstvo će još više pomagati ono što je kvalitetno. Sredstva je dobio i izvestan broj biblioteka poput Narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu,  i Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Beloj Palanci, uglavnom za nabavku opreme i osavremenjavanje bibliotečko-informacione delatnosti.  Lj.Nastasijević
Izvor: e-kučevo .Slične vesti

IPA PROJEKTI U BRANIČEVSKOM OKRUGU I PROJEKAT POŽAREVAČKE BOLNICE DOBIO PODRŠKU (VIDEO)

1 Aug 2017, 13:52

U PRVOJ FAZI IPA PROJEKATA KOJI ĆE SE REALIZOVATI IZ IPA FONDOVA U 2017. GODINI NA TERITORIJI BRANIČEVSKOG OKRUGA SU PROJEKTI …

NOVI PROJEKTI U UDRUŽENJU ROM KOSTOLAC

10 Jul 2017, 14:18

KANCELARIJA ZA ROMSKA PITANJA GRADSKE OPŠTINE  KOSTOLAC  I UDRUŽENJE "DRUŠTVO ROM KOSTOLAC …

REALIZOVAN PROJEKAT DRUŠTVA ROMA IZ KOSTOLCA

4 Jul 2017, 15:08

Danas su u skupštinskoj sali GO Kostolac, u okviru projekta „Individualna rešenja za adaptaciju kupatila“,…

Pretraga

Danas na programu

19:58

Farscape

21:02

Muzički program

Najnovije vesti

PoljoprivredaNEDIMOVIĆ: ISPLATILI SMO SUBVENCIJE…

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je država isplatila gotovo…

17 Aug 2017, 18:00

PolitikaVULIN SE NADA SMIRIVANJU TENZIJA…

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je sa ambasadorom Republike Koreje Juom Deđonom…

17 Aug 2017, 17:49

SrbijaOBAVEŠTENJE O PROMENI KANALA NA…

Sat televizije za područje Istočne Srbije i dela Zapadne Srbije, dela Centralne Srbije  i…

17 Aug 2017, 17:44

Kursna lista