KUČEVLJANI USPEŠNI U PROJEKTU GRADOVI U FOKUSU 2017
   19 Jun 2017, 8:33    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


KUČEVLJANI USPEŠNI U PROJEKTU GRADOVI U FOKUSU 2017

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu 2017" od 55 prijavljenih,podržano je 10 projekata iz isto toliko gradova i opština, u ukupnom iznosu od 140,2 miliona dinara.
Odlukom konkursne komisije podržani su  projekti iz Bačke Palanke,Vlasotinca,Sremske Mitrovice, Šida,Vranja,Kraljeva,Bele Palanke ,Mionice,Trstenika  i projekat "Zlatna dolina Homolja" iz Kučeva vredan   3,5 miliona dinara.


Projekat  su Konkursnoj komisiji predstavili zamenica predsednika opštine  Kučevo  Slavica Bulutić, zamenik rukovodioca projekta Suzana Marković i koordinator projekta za građevinski deo, Dušan Todorović. Kučevo je ostvarilo još jedan izvanredan rezultat u borbi za očuvanje prebogate kulturne baštine –nakon  uspešnog organizovanja 50.jubilarne  Smotre Homoljski Motivi,održane krajem prošlog meseca.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević konstatovao je da je konkurs ove godine ozbiljnije shvaćen, da komisija nije imala lak zadatak da odabere između veoma kvalitetnih projekata i posebno izdvojio gradove sa juga Srbije.
"Iz različitih razloga taj deo naše zemlje je siromašniji u odnosu na ostale. To se odnosi i na kulturu i to je obeshrabrujuća činjenica. Znamo da postoje problemi u Vranju, Prokuplju, Nišu i pažljivo smo razmatrali projekte koji su stigli iz tog regiona i sredstva su dobili Vlasotince, Vranje, Bela Palanka i Kučevo", rekao je Vukosavljević podsetivši da su gradovi juga Srbije ro U Stretagiji kulturnog razvoja vrlo je naglašeno opredeljenje Ministarstva kulture za politiku decentralizacije kulture. Kultura ne sme da ima ishodište, kvalitet, ustanove i manifestacije samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već mora da dođe do svakog naseljenog mesta u zemlji", naglasio je Vukosavljević.
Ministar je pozvao predstavnike lokalne samouprave da ulažu što više u kulturu i naveo da gde primete da takva ambicija postoji, Ministarstvo će još više pomagati ono što je kvalitetno. Sredstva je dobio i izvestan broj biblioteka poput Narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu,  i Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Beloj Palanci, uglavnom za nabavku opreme i osavremenjavanje bibliotečko-informacione delatnosti.  Lj.Nastasijević
Izvor: e-kučevo .Slične vesti

RADIONICE PO PROJEKTU DOBRA KLIMA ZA ODMOR

21 Jun 2017, 8:50

U organizaciji Res fondacije ,Beogradske otvorene škole i Nevladine organizacije Timočki klub,u Kučevu  je  održana…

REFERENDUM O TROŠENJU PARA OD NAGRADNE IGRE

18 Jun 2017, 14:25

U Opštini Golubac u toku je jedna vrsta referenduma na kome se punoletni građani izjašnjavaju u gradnji jednog od tri predložena…

U KUČEVU PREDSTAVLJEN PROJEKAT ČAROLIJE ISTOČNE SRBIJE

2 Jun 2017, 8:28

U  turističkom kompleksu pećine Ravništarka,u Opštini Kučevo, Turističkim organizacijama Braničevskog…

Pretraga

Danas na programu

18:13

Ravnoteža

19:00

Info Sat

19:35

Hrana i Vino

20:14

Farscape

21:11

Muzički program

Najnovije vesti

DruštvoČADEŽ: NA JESEN STIŽU AFRIČKI…

Više od stotinu privrednika Južnoafričke Republike i drugih zemalja Podsaharske Afrike…

29 Jun 2017, 17:52

PolitikaDAČIĆ NA KONFERENCIJI NOVA MEĐUNARODNA…

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da neke velike sile sede na mnogo više…

29 Jun 2017, 17:47

PolitikaSKOT: ODNOSI SRBIJE I SAD U USPONU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država…

29 Jun 2017, 17:37

Kursna lista