KUČEVLJANI NA NACIONALNOJ KONFERENCIJI INICIJATIVA ZA SOCIJALNU DIMENZIJU EVROPSKIH INTEGRACIJA
   18 Sep 2019, 19:24    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


KUČEVLJANI NA NACIONALNOJ KONFERENCIJI INICIJATIVA ZA SOCIJALNU DIMENZIJU EVROPSKIH INTEGRACIJA

Na poziv organizatora Međunarodne konferencije koja je juče održana u Beogradu pod nazivom„Da niko ne bude zaboravljen u procesu evropskih integracija“ zbog dobrog rada  I postignutih rezultata rrisustvovali su I predstavnici opštine  I centra za socijalni rad Kučevo.


Konferencija je održana u okviru inicijative za socijalnu dimenziju, i okupila je 200 učesnika, uključujući predstavnike Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva za evropske integracije, Delegacije EU i ambasade Nemačke u Srbiji, direktore regionalnih i lokalnih nevladinih organizacija, predstavnike opština koje razvijaju programe, kao i članice regionalne Iris mreže.

              Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas, na otvoranju Nacionalne konferencije "Da niko ne bude zaboravljen u procesu evropskih integracija", da je u toku veliki projekat osnaživanja centara za socijalni rad kojim je predvidjeno formiranje novih centara.On je na konferenciji kazao da će ti centri za socijalni rad biti izgrađeni u skladu sa potrebama Srbije, kao i da će predstavljati primer dobre prakse u sveukupnom sistemu reformi.
             Đorđević je podsetio da je sredinom prethodne godine Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja započelo projekat pod nazivom "Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija", kao i da je tokom regionalne konferencije koja je održana u novembru 2018. godine, potpisana Deklaracija o unapredjenju socijalne politike na regionalnom nivou.
            Ministar Đorđević je  istakao da je u saradnji sa partnerima na ovom projektu, nemačkom humanitarnom organizacijom ASB, sproveden projekat u 15 opština u Srbiji, koje su na taj način postale deo regionalnog portfolija projekata i izrazio nadanje da će donatori u velikoj meri pokazati zainteresovanost za ulaganje
           Srbija bi do kraja ove godine mogla da otvori Poglavlje 2, koje se odnosi na slobodu kretanja radnika, a koje je spremno za otvaranje, izjavila je ministar evropskih integracija Jadranka Joksimović i dodala da se intenzivno radi i na Poglavlju 19, koje se tiče socijalne politike i zapošljavanja.

            Joksimović je na konferenciji ''Da niko ne bude zaboravljen u procesu evropskih integracija'' izrazila nadu da bi Poglavlje 2 moglo biti otvoreno do kraja godine i istakla da bi Srbija nakon toga dublje ušla u reforme u ovoj oblasti.
              Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib naglasio je da Nemačka podržava Srbiju u procesu pristupanja EU i da se taj proces ne dotiče samo političkih i ekonomskih reformi, već i socijalnih pitanja.

            -Zato podržavamo ASB i sve njihove projekte koje sprovode u Srbiji, kao i projekte GIZ-a. Želimo da svi građani osete boljitak od evropskih integracija, a posebno ranjive grupe na lokalnom nivou'', rekao je Šib.


 Na ovoj konferenciji  Opštinu Kučevo predstavljali su zamenik predsednika opštine Nebojša Mitrović i direktorka Centra za socijalni rad Slađana Maranović-Nikolić koja je izjavila  da je  ponosna što smo od strane nadležnih državnih ministarstava i nemačke humanitarne organizacije ASB označeni kao najozbiljniji potencijalni partneri u projektu koji će biti sproveden na međunarodnom nivou što će za Centar za socijalni rad  I opštinu Kučevo  biti od velikog značaja.
Lj.Nastasijević
Izvor:portal e-kučevo.



Slične vesti

U Golupcu održana regionalna konferencija u okviru Međunarodnog projekta DANUrB plus

8 Nov 2022, 22:50

Turistička organizacija Golubac I pridruženi partner u okviru međunarodnog projekta DANUrB+

Na Srebrnom jezeru održana konferencija na temu Analiza demografske situacije u Srbiji

8 Nov 2022, 15:00

U organizaciji Regionalnog Saveza za život, u saradnji sa opštinom Veliko Gradište na Srebrnom jezeru održana…

Međunarodna studentska sportska konferencija održana na Zlatiboru

22 Nov 2021, 19:09

Sa ciljem da okupi studente, i predavače iz čitavog regiona zainteresovane za sportske nauke, koji žele da unaprede svoja…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista